0.542. 537 86 70

Davul kimin boynunda, tokmal kimin elinde…

İlçe Belediyesi olarak; Temizlik Hizmetini (Katı Atık Toplama) ben vereceğim, Katı Atık Tarifesini ben belirleyeceğim, Bu gelir benim Bütçe Gelirlerim arasında sayılacak ancak tahsilatı ben değil alakasız ASKİ Genel Müdürlüğü yapacak!..

2019-10-24

5393 Sayılı Belediye Kanunu ile "KATI ATIKLARIN TOPLANMASI" görev ve yetkisi İlçe Belediyelerine verildiği için bu hizmetin karşılığı olan "KATI ATIK BEDELİ" yine bu hizmeti veren İlçe Belediyelerinin Belediye Meclisleri tarafından "Tam Maliyet Hesabına" göre belirlendiği halde her nasılsa KATI ATIK BEDELİ İlçe Belediyeleri tarafından değil ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından su faturaları ile birlikte tahsil edilmektedir.

İlçe Belediyelerinin bütçe gelirleri arasında yer alan örneğin Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Kaynak Suları harcı v.b. gelirler İlçe Belediyelerinin kendileri tarafından tahsil edildiği halde yine her nasılsa KATI ATIK BEDELİ İlçe Belediyelerinin yerine bu işle alakası olmayan ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından tahsil edilerek İlçe Belediyelerine ödenmektedir...

Ancak, KATI ATIK BEDELİ, ASKİ Su Faturaları ile birlikte tahsil edildiği için KATIK ATIK BEDELLERİNİN aboneler tarafından geç ödenmesi veya ödenmemesi halinde ASKİ Genel Müdürlüğü’nün bu konuda kanuni takipte bulunma görev ve yetkisi bulunmamaktadır.

İlçe Belediyesi olarak;

Temizlik Hizmetini (Katı Atık Toplama) ben vereceğim,

Katı Atık Tarifesini ben belirleyeceğim,

Bu gelir benim Bütçe Gelirlerim arasında sayılacak ancak tahsilatı ben değil alakasız ASKİ Genel Müdürlüğü yapacak..

YANİ,

DAVUL İLÇE BELEDİYESİNİN BOYNUNDA,

TOKMAK ASKİ'NİN ELİNDE OLACAK..

HADİ ORADAN..

KATI ATIK BEDELİNİ NİÇİN İLÇE BELEDİYELERİ TOPLAMAZ.
ÇOK MU ZOR.?

BENİM İLÇEMDE KANALİZASYON YAPILMADI DİYE FERYAT FİGAN EDENLER ÖNCE VERDİĞİNİZ HİZMETİN KARŞILIĞI KATI ATIK BEDELİ TAHSİLATINI ASKİ'NİN ELİNDEN ALIN.

Sepetim