0.542. 537 86 70

“Denge” TV’mi, “Yenge” TV’mi?

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’den satın alınarak Fethiye’den Aydın’a ithal edilmeye çalışılan Kanal F TV’ye AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın aracılık ettiği ve finansörlüğünü de Aydın BŞB’nin yapacağı öğrenildi.

2017-01-21

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Aydın'da “Denge Grubu” olarak adlandırılan medya mensuplarınca satın alındığı haberlere yansıyan Fethiye'de yayın yapan Kanal F olayı, iyice karışmaya başladı…

AK Parti Muğla Milletvekili ve ünlü işadamlarından Hasan Özyer'e ait Kanal F'nin satın alınması için, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın aracı olduğu belirtiliyor. Bilindiği gibi Mustafa Savaş, önceki dönemlerde borçları nedeniyle çok sıkıntılı günler geçiren “Denge” grubuna Halk Bankası'ndan kredi çıkartmış, Özlem Çerçioğlu'nun Aydın BŞB'den verdiği yüklü miktarda destekle de grup kurtarılmıştı.

Aydın BŞB ve bağlı şirketlerinden beslenen ve desteklenen medya grubuna Kanal F’nin yayına girmesi halinde aylık 75 bin lira destek sözü verildiği iddiaları, medya kulislerinde olduğu kadar siyasi kulislerde de değişik görüşlerin ortaya atılmasına neden oluyor.

Her birinin “Çapanoğlu Hikâyesine” dönebilecek iddiaların önümüzdeki günlerde yeni boyut kazanacağı gözlemlenirken Aydın’da büyük bir siyasi oyuna zemin hazırlandığı söylemleri daha şimdiden dillerde dolaşmaya başladı.

Bir yanda AK Partili Milletvekili Mustafa Savaş diğer yanda CHP'li Aydın Belediyesi'nden yüklü miktarlarda destek çıkılmasına anlam veremeyen AK Partililer, “Aydın BŞB diğer medya kuruluşlarından ayrıcalık yaparak bu gruba yüklü miktarda destek vermiş. Şimdi de aylık 75 bin lira destek vereceği söyleniyor. Parayı veren düdüğü çalar. O zaman bu grup Özlem Hanım ne derse onu yapmak zorunda. Milletvekilimiz Mustafa Savaş bu durumda gruba nasıl aracılık ve sürekli destek oluyor. İyi niyetinden şüphemiz olmasa da durum bu. Sanki Mustafa Savaş ile Özlem Hanım arasında alttan alta örtülü bir iş birliği var intibası uyanıyor” şeklinde görüş belirttiler.

CHP'liler de aynı doğrultuda fikir beyan ederek, “Mustafa Savaş'ın aracılık ve öncülük ettiği bir gruba, Özlem Hanım destek verecek. Hem de kamu kaynaklarından. Diğer medya gruplarına verilmeyen destek, Mustafa Savaş'ın aracılık ettiği ve sürekli destek verdiği gruba neden veriliyor acaba” sorusunu yönelttiler.

Kendilerine “Denge Grubu” diyen medya mensuplarının satın aldıklarını ilan ettikleri Muğla-Fethiye Merkezli Kanal F,  “hain 15 Temmuz darbe girişimi ve kalkışmasında” sessiz kalması nedeniyle, Muğla'da büyük tepki çekmişti. 100 bin lira peşin toplamda 1 milyon 600 bin liraya satın alınacağı belirtilen Kanal F hakkında Muğlalılar, “O hain kalkışmada Cumhurbaşkanı Marmaris'teydi. Kanal F ise Muğla'nın uydudaki tek televizyonu. TV’nin sahibi AK Parti Milletvekili Hasan Özyer olmasına ve Cumhurbaşkanına yapılan suikast girişimi burunlarının dibinde gerçekleştirilmesine rağmen 15 ve 16 Temmuz günlerinde tek bir yayın yapmadılar. Acaba neden?” içerikli iddialar ve eleştiriler dile getiriyor.

OYUN BÜYÜK

Diğer taraftan AK Partili Mustafa Savaş aracılığı ve CHP'li Aydın BŞB destekli bu girişim, çok değişik iddiaları ve kulis söylentilerini de beraberinde getiriyor.

Milletvekili Mustafa Savaş'ın Aydın’da Yalçın Pekgüzel-Metin Yavuz gibi isimlerle birlikte hareket ettiği, Aydın'da siyasi başarı sağlanırsa Bakan olmayı hedeflediği, bu nedenle de “Denge medya grubu”nu kullanma amacında olduğu ifade ediliyor.

Özlem Çerçioğlu'nun ise CHP'de kaldığı takdirde listeleri kendisinin belirlemek istediği, bu nedenle adı geçen gruba uzun süredir destek verdiği ve TV olayında da yüklüce destek sözünün bu nedenle gündeme geldiği kaydediliyor.

Öte yandan adı uzun süredir AK Parti'ye geçeceği iddialarına muhatap olan Özlem Çerçioğlu'nun transferi için Milletvekili Mustafa Savaş’ın yanı sıra Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ın çaba gösterdiği, Vali Koçak'ın bunun için Ankara'da bakanlıklarda kulis yaptığı da, dillendirilen konulardan birini oluşturuyor.

Vali Ömer Faruk Koçak'ın, hakkında çok sayıda soruşturma dosyası bulunan Aydın BŞB'ye kol kanat olduğu yönündeki iddialar arasında “Evet-Hayır” referandumu için Özlem Çerçioğlu'nun sessiz kalmasını sağlamaya, referandumda Aydın'dan evet çıkarsa bunu koz kullanıp yükselmeye çalıştığı dillendiriliyor.

İşte AK Partili Mustafa Savaş'ın aracılık ettiği, CHP'li Aydın BŞB'nin afaki rakamlarla desteklediği grubun girişimi, tam bu çelişkiler yumağı halindeki iddiaların ortasında bulunuyor.

İlerleyen günlerde bu konuda çok daha ağır iddiaların gündeme gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Ayrıca, “Denge grubu”na verilen yüklü miktarda medya desteğinin Aydın BŞB’yi denetleyen Sayıştay denetçilerinin gözünden kaçmadığı, bu güne kadar ödenen rakamın da düzenlenecek raporda yer alması bekleniyor.

Sepetim