0.542. 537 86 70

Didim belediyesi personeli arasında ayrımcılık iddiası..

Kadıköylü Atabay’ın yönettiği CHP’li belediyede personeller arasındaki ayrımcılığın had safhaya ulaştığı iddia edilirken bu durumun huzursuzluğa neden olduğu kaydediliyor.

2022-06-14

İddia o ki;

Didim Belediyesi’nde personeller arasında ayrımcılığın had safhaya ulaşmış durumda.

Hangi personelin işe alımında, hangi yetkili aracı olmuşsa o personel belediyenin değil de o kişinin kadrosunda çalışıyor gibi.. Dolayısı ile ortaya bir sıkıntı ya da usulsüzlük çıktığında da yine o yetkili tarafından korunuyor, kollanıyor.

Bu koruma ve kollama ister adli olay olsun, ister hırsızlık olsun, isterse çalışma şartları ile ilgili olsun, fark etmiyor.

Belediye üzerindeki kontrolünü tamamen yitirdiği, ipleri Ali İhsan Coşkun, Zeynel Şener, Yusuf Deveci ve Öznur Demirci’ye kaptırdığı kamuoyunda konuşulan Atabay’ın, bilgi kirliliği içerisinde kendisine ne sunulursa onunla idare ettiği, sosyal medyaya poz vererek günlerini geçirdiği kaydediliyor.

Kadıköylü Atabay’ın, bu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yediği fırça yüzünden moralinin oldukça bozuk olduğu dilden dile dolaşsa da, yine sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarı ile daha açılmadan fiyaskolar ve usulsüzlüklerin merkezi haline gelen amfi tiyatro ve SGK arsasının çimlerine uzanarak negatif enerjisini toprağa vermeye çalıştığı mizah konusu oluyor.

Gelelim asıl konumuza...

22 Mart 2022 tarihli “Didim Fevzipaşa’dan çıkan hurdaların akıbeti ne oldu?” başlıklı haberimizde Didim Belediyesi’nin Fevzipaşa Mahallesi’nde yaptığı plaj çalışması sırasında ortaya çıkan yaklaşık 50 bin TL tutarındaki hurdaların personel H.K tarafından Denizköy mezarlığı yakınlarında ayrıştırılarak satıldığını ve haksız kazanç elde edildiğini yazmıştık.

Olayın üzerinden yaklaşık üç ay geçmesine rağmen, yetkililer personel hakkında her hangi bir işlem yapılıp yapılmadığını kamuoyuna açıklamadığını biliyoruz.

Bu durumun nedenini araştırdığımızda karşımıza çıkan skandala şaşırdık dersek yalan olur.

Meğer bu haksız kazanç elde edip, dokunulmayan arkadaş, cukkalı işlerin döndüğü imar bölümünün kara kutusu G.K.’nin kardeşiymiş.

Hani tüm sorunlu imar işlerinin cukka karşılığında çözüldüğü, (belediyenin gözden düşmüş kaldırım döşeme müteahhidi Adnan Abacı’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlara göre) gelen her beş  projeden üçünün imardan sorumlu başkan yardımcısı Öznur Demirci’ye gittiği imar bölümü.

Hal böyle olunca hurdaları iç eden personele niçin dokunulmadığını anlamış olduk.

Gelin görün ki, bu günlerde yine benzer bir durum başka bir personelle ilgili gelişmiş.

S.A adlı personelin benzer bir suçlama ile işine son verilmiş.

Demek ki bu arkadaşın arkasında onu kollayacak bir abisi ya da bir ablası yokmuş.

CHP’li Didim Belediyesi’ni yönetenler bilmez tanımaz ama biz yine de Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet herkes için lazım..” sözünü kendilerine hatırlatalım.

AYDIN ŞAFAK

Sepetim