0.542. 537 86 70

Didim’de büyük vurgun…

BİLGİSAYAR TAMİRCİSİ ALİ TOLGA SAYLAN DİDİM’DE 350 MİLYON LİRALIK EMLAK DOLANDIRICILIĞINA İMZA ATTI. 50’NİN ÜZERİNDE MÜTEAHHİT, EMLAKÇI VE YATIRIMCIYI DOLANDIRDIĞI BELİRTİLEN ALİ TOLGA SAYLAN’DAN EN BÜYÜK ZARARI 60 MİLYON LİRA İLE TEKVİN İNŞAAT’IN SAHİBİ OĞUZ KEMAL ATABAY GÖRDÜ…

2018-05-19

HABER: HASAN KADİFE

Türkiye daha “Tombili'nin Çiftlikbank dolandırıcılık skandalını” atlatamamışken hemen hemen bu dolandırıcılık skandalının bir benzeri de Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Aydın'ın Didim ilçesinde yaşandı.

İlçede uzun yıllardır Bilgisayar tamirciliği yapan ancak son yıllarda girdiği Emlak ve Müteahhitlik işlerinde ilçede yıldızı parlayan Ali Tolga Saylan, kendisine olan ticari güveni kullanarak son 1 buçuk yılda kestiği çeklerle ilçede bulunan sayısı 50’yi bulan müteahhitten aldığı onlarca daireyi yakın çevresinden ikinci ve üçüncü kişilere satarak ortadan kayboldu.

Amerika veya Azerbaycan'a kaçtığı iddia edilen Bilgisayar Tamircisi Saylan'ın Didim'de Emlak ve Müteahhit Piyasasından yaklaşık 350 milyon liralık vurgun yaptığı belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yakın bir ismin gizli ortağı olduğu iddia edilen 350 milyon liralık emlak dolandırıcılığı ile ilgili Söke ve Didim Cumhuriyet Başsavcılıklarının dolandırılan müteahhit ve diğer mağdurların suç duyuruları üzerine geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kestiği milyonluk çeklerin karşılıksız çıkması üzerine hakkında açılan soruşturmaların ve sonrasında ardı ardına yapılan suç duyuruları üzerine Amerika veya Azerbaycan'a kaçtığı tahmin edilen Bilgisayar Tamircisi Ali Tolga Saylan'ın daireler aldığı emlakçılara ve müteahhitlere kestiği çeklerin yapılan sorgulamalarında sağlam gösterilmesi için bazı banka müdürleri ve yetkileriyle sıkı ilişkiler içine girdiği ve ilçede bulunan bir banka şube müdürüne ev hediye ettiği, bunun ortaya çıkması üzerine de banka müdürünün genel müdürlük tarafından başlatılan ve devam eden soruşturma sonrası görevden el çektirilerek başka şubeye görevlendirildiği öğrenilirken; bir başka banka yetkilisinin ise Ali Tolga Saylan'ın onlarca çekinin karşılıksız çıkmasına ve hakkındaki suç duyurularına rağmen yaklaşık 8 milyon liralık kredi çıkarttığı iddia ediliyor.

Didim'de emlak ve inşaat sektörüne adeta balyoz darbesi vuran bu büyük dolandırıcılık vakasında 50'nin üzerinde müteahhit ve emlakçı ile sayısız yatırımcının dolandırıldığı belirtilirken, Ali Tolga Saylan'dan en büyük darbeyi yiyen firmaların başında ise 60 milyon liranın üzerinde zarara yol açtığı ilçenin önemli emlak ve inşaat firmalarından biri olan Tekvin İnşaat ve sahibi Oğuz Kemal Atabay yeralıyor.

Didim’de bu güne kadar eşi benzeri görülmemiş bu dolandırıcılık olayı yargıya intikal etti.

Geçtiğimiz yıl Didim'de yaklaşık 50 müteahhitten aldığı daire ve vilları başkalarına satarak ortalıktan kaybolan SAYBEK Bilgisayarın sahibi Ali Tolga Saylan hakkında mahkemelerden yakalama ve tutuklama kararı çıkardığı öğrenildi. 

İstanbul ve İzmir'deki toptancı bilgisayar firmalarının yanı sıra, Didim'deki 5 bankadan da kredi çekip ödemediği, toplamda piyasaları 350 milyon lira dolandırıp yurtdışına kaçtığı belirtilen Ali Tolga Saylan hakkında açılan dolandırıcılık davalarının sayısının oldukça kabarık olduğu belirtiliyor.

Son olarak Didim’de yaşanan bu dolandırıcılık olayından en büyük zararı TEKVİN İnşaat Firmasının Sahibi Oğuz Kemal Atabay gördü. Atabay, 60 milyon liranın üzerinde zarar gördüğünü iddia ettiği Ali Tolga Saylan ve 13 kişi hakkında avukatı aracılığı ile Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Sahte Evrak tanzimi ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlamasıyla Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TEKVİN İnşaat Sahibi Oğuz Atabay ile birlikte 13 kişinin Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Sahte Evrak tanzimi ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlaması ile şikayetçi olduğu kişilerin başını Ali Tolga Saylan çekiyor.

Ali Tolga Saylan ile birlikte, Talip Elektronik İletişim Tic. Ltd. Şti. Yetkilisi Mehmet Güneş ve Ergün Yıldırım, Nile İletişim Ltd. Şti. Yetkilisi Bülent Özdemir, Arena Bilgisayar San. ve Tic A.Ş. Yetkilileri Cumali Kantar, Adnan Alabay, Atilla Önaç, Halil İbrahim Bucak hakkında da Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Sahte Evrak tanzimi ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlaması ile şikayetçi olundu.

OLAYIN DETAYLARI GELECEK…

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ…

 

Sepetim