0.542. 537 86 70

Didim’de doktora saldıran şahıs tutuklandı..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kararlı tutumu Didim Savcılarına geri adım attırdı. Didim Devlet Hastanesi’nde elleri kelepçeli polisler nezaretinde acil servise getirilen 29 yaşındaki Tahir Doğan adındaki şahıs savcılıkça serbest bırakıldıktan bir gün sonra tutuklandı.

2021-12-20

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Didim Savcılığı’nın serbest bırakma kararına tepki göstermesi üzerine savcılık hastanenin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Bu gün yeniden Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Türk Sağlık Sen Aydın Şube yöneticileri hastane önünde basın açıklaması yaparak şüpheli şahsın tutuklanmasını talep edip en ağır cezanın verilmesini istedi.

Didim’de gündemin konusu olan olay şöyle gelişti:

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,18 Aralık gece yarısı Trafik uygulaması sırasında bir sürücü Tahir Doğan’ın alkollü olduğunu tespit etti. Polislere alkol kontrolü sırasında zorluk çıkaran Tahir Doğan adındaki şahıs elleri kelepçelenerek, Didim Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada doktorun muayenesini bekleyen zanlı, sürekli polisin elinden kurtulmaya çalışırken iddiaya göre çevreye rahatsızlık vermeye başladı. Bir süre sonra  Doktor Doğancan Kılıç, muayene için getirilen şüphelinin yanına gidip, kabine geçmesini istedi. Bu sırada elleri kelepçeli olan Tahir Doğan, Doktor Kılıç'a iyice yaklaşıp, kafa attı. Aldığı darbeyle doktorun sağ kaşı yarılırken, polisler saldırgan Tahir Doğan'ı yere yatırıp, etkisiz hale getirdi. Yaşanan olay hastanenin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Saldırgan şahıs daha sonra polis ekipleri tarafından muayene yapılmadan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tahir Doğan Didim Savcılığı’nca serbest bırakıldı. Savcılığın bu kararına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Olayın kamuoyunda da tepki çekmesi üzerine güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan Didim Cumhuriyet Savcılığı yeniden harekete geçerek Tahir Doğan hakkında yakalama kararı çıkardı. Doğan, polisler tarafından dün akşam evinden alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık bir gün önce serbest bıraktığı şahsı tutukladı.

Savcılığın tutuklama kararı Didim kamuoyunda değişik yorumların da yapılmasına neden oldu.. “Sağlık Bakanı konuya el atmamış olsaydı, bu tutuklama olmazdı” yorumunu yapan bazı vatandaşlar, “Didim Savcılığı görev yapmak için Bakan baskısı altında mı kalması gerekiyor?” sorusunu sorarken Ahmet Deniz Atabay’ın kabarık dosyaları için de, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gösterdiği hassasiyeti umarız Adalet ve İçişleri Bakanları da gösterir de Didim Adliyesi görevini yapar” şeklinde görüş bildirdiler.

Gazeteci Arif Çolak ise, Savcılığın tutuklama kararını ilgi çeken çok anlamlı bir ironi ile sosyal medya hesabından özetledi. Çolak paylaşımında “Doktora kafa attıktan sonra gidip  Kaymakamın konutunu basıp, polislere yumruk atsa şimdi dışarıdaydı… ‘Suç yetmezliğinden’ tutuklandı muhterem..” dedi.

 

Okunma sayısı: 5.318

Sepetim