0.542. 537 86 70

Didim’de imar katliamı!..

Didim’de “İmar Barışı” bahanesi ile harıl harıl kaçak katlar inşa ediliyor. “İmar Barışı”nı fırsata çeviren açıkgözler Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın göz yumması ile Didim’de imar katliamı yapıyor, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bu katliamı uzaktan seyrediyor.

2018-11-20

2017 yılından önceki binaları kapsayan “İmar Barışı Kanunu” Didim’de ranta dönüşüyor. Başta Cemevi olmak üzere Didim’de birçok binada uygulanan kaçak yapılaşmalara Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri göz yumuyor. Kaçak yapılaşmalar özellikle CHP’ye yakınlığı ile bilinen açıkgözlerin inşaat ve binalarında gözleniyor.

Didim’de İmar Barışı’nın rüşvet kapısına dönüştürüldüğü konuşulurken kaçak yapılaşmaları Aydın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü uzaktan seyrediyor. Rant uğruna her türlü imar aykırılığına meyilli müteahhitlerin fırsata dönüştürdüğü “İmar vurguna” kimse dur diyemiyor.

RÜŞVET DEDİKODULARI HAD SAFHADA

Didim’de işini düzgün yapan müteahhitler yasalar çerçevesinde inşatlarını yaparken Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yakınlığı ile bilinen müteahhitlerin İmar Barışı adı altında rant sağladığı iddiaları konuşuluyor. Gözü dönmüş müteahhitler her türlü kanunsuzluğu yaparken bu işlerini belediye imar dairesi yetkililerine rüşvet vererek yaptırdığı iddia ediliyor. Kanun 2017 yılını kapsadığı halde 2018 yılında yapılan yüzlerce yapının kaçak kat imal ettiği Didim’de günün konusu olmaya devam ederken Belediye İmar dairesi yetkilileri Hüseyin Gazi ve Emine Öznur Gündoğdu’nun yasaya aykırı kaçak katlara göz yumduğu ve bunun karşılığı olarak “rüşvet” adı altında haksız kazanç sağladıkları konuşuluyor.

SON ÖRNEK

Kaçak kat inşa edenlerden biri de resimde görülen işte bu bina. CHP Eski İlçe Başkanı Mustafa Bekar’ın inşaatına yasalara uygun şekilde başladığı ve daha sonra Ali Turan adındaki şahsa sorunsuz devrettiği Didim Karakuyu mevkii Mavişehir Yolu üzerindeki bu binada hem çatı katındaki kapatmalar hem de bodrum katındaki ekleme ve genişletmeler yasalara aykırı bir şekilde “İmar Barışı” kapsamına sokulmaya çalışılıyor. Didim Belediyesi de bu durumu görmezden geliyor.

Başta Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay olmak üzere Belediye İmar Yetkililerinin yasaya aykırı kaçak kat uygulamalarına Aydın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün dur demesi isteniyor.

İMAR MÜDÜRÜ’NÜN HIZLI YÜKSELİŞİ..

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay'ın yönettiği belediyede imar konusu hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Başkan Atabay’ın değiştirdiği imar müdürlüri ile birlikte “rüşvet ve yolsuzluk” iddiaları da gündemden düşmüyor.

Başkan Atabay’ın, Emine Öznur Gündoğdu’yu İmar Müdürü yaptıktan sonra bu iddiaların dozu da artış gösterdi. Atabay’ın önce Başkan yardımcılığına sonra da İmar Müdürlüğü’ne getirdiği Gündoğdu hakkında kamuoyunda çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

Bu iddialara göre; Emine Öznur Gündoğdu’nun yaklaşık 10 yıl önce uyuşturucu kullandığı gerekçesi ile gözaltına alındığı sevkedildiği mahkemeden de ceza aldığı ancak Söke Adliyesi’nde çalışan bir yakını aracılığı ile aldığı cezayı UYAP sistemine işletmediği ve sicili temiz çıkınca da Didim belediyesi’ne Başkan yardımcısı yapıldığı konuşuluyor.

Öte yandan İmar sorunlu dosyalar gündeme geldiğinde hasta olup rapor alan Gündoğdu’nun “Rüşvet” çarkını yerine bıraktığı Gökhan Kutucu ile birlikte döndürdüğü iddia edilirken, bu durum “Atabay ile Gündoğdu arasında özel bir ilişki mi var?” sorusunu akıllara getiriyor.

Sepetim