0.542. 537 86 70

Didim’de kaçak kazı iddiası..

Didim’de 1. derece sit alanı üzerinde kaçak kazılar yapıldığı ihbar edilirken çalışmaların Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’nden izin alınmadan yapıldığı iddia edildi.

2020-06-20

Didim’de sit alanı üzerine yapılan inşaatlara ruhsat veren Didim Belediyesi kural ve yasa tanımaz uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Daha önce sit alanı üzerine yapılan 7 katlı inşaatı ruhsatlandıran ve 1. derece sit alanı üzerine yapılan konutu da görmezden gelen Didim Belediyesi’nin bu kez kendisinin 1. derece sit alanı üzerinde ilgili kurumlardan izin alınmadan kazı çalışmaları yaptığı ihbar edildi.

İhbar mektubuna göre;

DEFİNE VE LAHİT ARANIYOR..

Didim Belediyesi 1. Derece sit alanı olduğu iddia edilen Fevzipaşa Mahallesi (Zonguldaklılar Sitesi) 3317 Ada 88 ve 89 parsellerde kazı çalışmaları yaptı. Belediyenin bahse konu parsellerde gerek Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nden gerekse Müze Müdürlüğü’nden ve diğer tüm kurum yetkililerden izin alınmadan sondaj, kazı, elektrik, yol ve denizde kıyı kenar çizgisinin ihlal edilerek dolgu çalışması yaptığı ihbar edildi. Didim Belediyesi’nin izinsiz yaptığı çalışmaların altındaki asıl amacın define ve lahit aramak olduğu kaydedilirken yetkililerin bu çalışmalara göz yumduğu iddia edildi. İşin içinde CHP’li Eski Bakan Hasan Akyol ile CHP’li Milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Bülent Tezcan’ın olduğu öne sürülüyor.

DENİZ KIYILARI BETONLAŞIYOR..

Öte yandan Didim Aytepe Mevkiinde ise birinci ve ikinci koy arasında plaj oluşturma çalışmalarındaki dolgu çalışmaları ile kıyıların betonlaştırıldığı ve kıyı kenar çizgisinin ihlal edildiği kaydedilirken kıyı kanar çizgisinin ihlal ettiği için Didim Belediyesi hakkında hiçbir devlet kurumunun işlem yapmadığı ve yetkili kamu kurumlarının görevlerini yapmayarak olayın üstünü kapattıkları iddia edildi.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Didim Belediyesi’nin 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet ederek hiç bir kurumdan izin almadan yaptığı iddia edilen çalışmaları yetkililere ihbar ediyor, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Didim Kaymakamlığı ve Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nı kamuoyu adına göreve davet ediyoruz.

Sepetim