0.542. 537 86 70

Didim’de ne dolaplar dönüyor?

İmar yolsuzluklarının, rüşvetin, adam kayırmacılığının, kaynağı açıklanamayan zenginleşmenin, başını alıp gittiği Didim Belediyesinde “İşte bu temizdir” diyebileceğiniz bir yöneticiye rastlamak imkânsızdır.

2021-12-22

Didim enteresan bir yer.

Böyle bir yer olduğu içinde sık sık yazılarımıza konu oluyor.

İnanın Didim’de dönen dolapların, yolsuzlukların, ahlaksızlıkların yüzde biri başka bir ilçede olsa Didim’in adını ağzımıza bile almayız.

Mesela Maraş Katliamını anan Cemevi Yönetimi’nin, aynı zamanda, MHP’li Yusuf Deveci’yi  Belediye Başkan Yardımcılığına taşımasının ilimle, bilimle, siyasetle izahı yoktur.

Mesela, öldürülen MHP’li üniversite öğrencisinin lokma hayrına katılan Deniz Atabay’ın solcu olduğuna inanıp destek veren de aynı Cemevi Yönetimi’dir.

“Eline, Beline, Diline Sahip Olacaksın” ilkesini düstur edinmiş bir inanışı temsil ettiğini iddia edip, ahlaksız görüntüleri piyasada dolaşan, “Su hırsızlığı” bilirkişi raporlarıyla tescillenmiş, “Toplu tecavüz soruşturması” bir türlü sonuçlandırılamayan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a destek veren de aynı Cemevi Yönetimi’dir.

Bizim anlamadığımız nokta, Siyasiler mi dini alet edip, Cemevi’ni kullanıyor, Cemevi Yönetimi mi, hem dini, hem siyasileri kullanıp, Cemevi’ni rant kapısı görüyor?

Bu gün adı, imar yolsuzlukları, rüşvet ve problemli projeleri sorunsuzca belediyeden geçiren kişi olarak anılan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın, Cemevi kontenjanından siyasete girmesinin başka ne izahı olabilir ki!?

Ne marifetleri varmış diye baktığımızda bu Ahmet Yılmaz’ın çok garip bir başarı öyküsüne denk geliyoruz.

Mesela, 2014 yılından bu tarafa verilen ve bu gün haklarında yıkım kararı olan yüzlerce problemli iskan ruhsatının altında Ahmet Yılmaz’ın ya imzası olduğunu, ya da aracı olduğunu görürsünüz..

Didim’de iş yapan sıradan bir mühendis ayda ancak birkaç ruhsat başvurusunda bulunurken, Ahmet Yılmaz’ın her ay onlarca ruhsat başvurusunda bulunmasının altındaki mucize nedir?

Kendisi mi çok çalışkandır, yoksa projenizde ne kadar problem olursa olsun Ahmet Yılmaz halleder inancı mıdır?

Ahmet Deniz Atabay ve Ahmet Yılmaz hakkında onlarca kez CİMER’e ihbarda bulunulmasına rağmen kamuoyunu tatmin edecek bir soruşturmanın açılmamış olması da, son zamanlarda yargıdaki genel bir problemin varlığı ile izah edilebilir ancak.

Biz yine de yargıya sonuna kadar güvenmeye, milletin hakkını gasp edenlerin hesap vereceğine inanmaya devam edeceğiz.

İmar yolsuzluklarının, rüşvetin, adam kayırmacılığının, kaynağı açıklanamayan zenginleşmenin, başını alıp gittiği Didim Belediyesinde “İşte bu temizdir” diyebileceğiniz bir yöneticiye rastlamak imkansızdır. Zaten “Toplu tecavüz” iddiası ile çalkalanan bir belediyenin temiz bir belediye olduğunu düşünmek de, söylemek de ahmaklık olur.

Üzüm üzüme baka baka kararır misali, Kadıköylü Atabay bu yolsuzluk çarkının ana merkezinde bilye görevi görmekte, etrafında dönen usulsüzlüklere karşı üç maymunu oynamaktadır.

Kadıköylü’nün bu zafiyetinden güç alan CHP İlçe eski Başkanı Gökmen Karataş ve CHP Aydın İl Yöneticisi Okan Kılıç gibi rant peşi koşucuları, menfaat çarklarının tekerine çomak sokulduğunda pervasızca makam odası basıp Atabay’dan hesap sorabilmektedirler. Tüm bu durumların sineye çekilmesinin tek nedeni, “Tencere dibin kara, seninki benden kara” durumunun varlığıdır.

Ahmet Deniz Atabay’ın daha iki yıl önce yanına almak için Didim’e getirtip, otel odalarında yatırdığı adamların bu gün altlarında lüks arabalara, lüks evlere ve bankalarda yüklü miktar paralara sahip olmaları sadece bizim mi dikkatimizi çekmektedir?

Didim ayrı bir Cumhuriyet midir?

Yoksa, Didim fırsatlar ülkesi küçük Amerika olmuş da bizim mi haberimiz yoktur?

Didim’le Amerika’nın tek benzer yanı DALLAS VARİ kadın erkek ilişkileridir.

AYDIN ŞAFAK

 

Okunma sayısı: 12.928

Sepetim