0.542. 537 86 70

Didim’de rant projesinin yankıları..

Didim’de CHP’li Meclis Üyesi Sevinç Karataş’ın rant kokan projesinin 3 AK Partili Meclis Üyesinin oyları ile Meclisten geçirilmesine “Ranta geçit yok! pankartının asıldığı Belediyede demek ki Ranta geçit varmış!” yorumları yapılıyor.

2022-01-07

Didim Belediye Meclis Üyesi Sevinç KARATAŞ’ın rant projesinin üç AK Partili Meclis Üyesinin de EVET oyu ile Meclisten geçtiğini dün yazmıştık. (Yazıyı okumak için lingi tıklayınız.. http://www.aydinsafak.com/chp-li-karatas-in-rant-projesine-akp-den-buyuk-kiyak-h4686.htm)

Tabi bu maçın 15. dakikasında atılan gol gibi. Daha geride koskoca bir 75 dakika var. Bu işin itirazı var, mahkemesi var, müfettişi var.

Bu bölümler Sevinç KARATAŞ ve ağzından hükümetin yolsuzluklarını düşürmeyen, ama buna karşın kendi seçtiği CHP’li Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin yolsuzluklarını, ahlaksızlıklarını sineye çekmek zorunda kalan CHP’li seçmenlerin sorunu.

Biz bu üç AK Partili Meclis Üyesi ile ilgili olarak, çoğunluğu AK Partili olan tanıdıklarla küçük bir araştırma yaptık.

Küçük diyoruz çünkü, konuştuğumuz herkes aynı şeyleri söyleyince öyle büyük bir araştırmaya konu olacak kadar siyasette önem arz etmediklerini gördük.

Peki ne diyor bu vatandaşlar;

Bir kere hepsinin ortak görüşü, 2019 seçimlerine gelene kadar hiç birinin AK Parti’ye oy vermedikleri yönünde.

Özellikle Ramazan ÖZALP için çok şaşkınlar. Bu arkadaş önümüzdeki dönem için AK Parti’den aday olmak sevdasında. “Nasıl olur da yarın aldığı kararları eleştireceği bir yönetimin rant projesine evet der” diye soruyorlar, “Ramazan işini bilir, Didim’de namusu ile iş yapan müteahhitlerin projeleri aylarca beklerken, bir AK Partili olarak ön kapıdan verip, arka kapıdan aldığı onaylanmış projelerinin diyetini ödemiş” diyorlar.

Bir diğer şaşkınlıkları da, Erdinç ÜLKER için.

Seçim zamanı CHP karşıtı kampanyaları babası Bekir ÜLKER yürütüyordu. “Kendilerine ait Burger Kıng binasının kaçak katını yıktırmamak için az show yapmadı. Gece yarıları çöp bidonlarının önünde yaptığı açıklamaları unutmadık. Bu gün ne oldu da rantçılarla kol kola gezer oldu” diye soruyorlar.

Peki Yakup ŞENCAN’a ne demeli!?

“Didim’in yerlisi bir ailenin evladı olarak kendi topraklarının rantçılar tarafından yağmalanmasına nasıl gönlü razı oldu” diyorlar. Hemen ardından da, “kendisinin liman yolunda devam eden projesinde sıkıntı vardır, ondan evet demek zorunda kalmıştır” diye de ekliyorlar.

Ve tabi Maşallah SUBAŞI…

Her meclis toplantısı öncesi konularla ilgili grup kararı alındığını herkes bilir. Bu konuda grup kararı niçin almamıştır? Ya da almaya kalkmış fakat Meclis Üyeleri tarafından dikkate alınmamış mıdır? En kötüsü de o mu rantçılara yol vermeleri için teşvik etmiştir?

Küçük Sanayi Sitesinde CHP’lilerle birlikte hissesi olduğu iddia edilen Maşallah SUBAŞI’nın bu ikilemli duruşu, ittifak ortakları MHP’lileri de çok rahatsız ettiği belirtiliyor. Hatta bu konuda MHP’lilerin rahatsızlıklarını Genel Başkan Devlet BAHÇELİ’ye kadar ilettikleri kamuoyunun gündeminde.

Didim Devlet Hastanesi’ni dizayn etmek dışında hiçbir sorunla ilgilenmemekle eleştirilen Maşallah SUBAŞI’nın, tek ilgilendiği hastanedeki skandallar ile de boğuştuğudur.

(Yukarıda yazılanlar özellikle AK Partili seçmen arasında konuşulan konulardır.)

Parti içi muhalif olanların yorumlarını ise;

“AK Parti Didim’de maalesef her geçen gün kan kaybediyor ve bizler istifaları duydukça üzülüyoruz. Seçmenimize verdiğimiz muhalefet sözünü tutamamış olmanın sıkıntısı içindeyiz, çarşıda pazarda kendi seçtiğimiz meclis üyelerini savunamıyoruz, yarın hangi yüzle gelip bizden oy isteyecekler” şeklinde özetleyebiliriz.

Aydın Şafak olarak konunun takipçisi olacağız.

Yarın müfettiş masasında ve yargı önünde hesap verildiğinde, AK Partili bu arkadaşların aynı cesaret ve destekle CHP’li yönetimin yanında yer alıp almayacaklarını gözleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın CHP’li belediyelerle ilgili söylemleri ortada iken, Didim’deki AK Partili Meclis Üyelerinin takındıkları tavrın Aydın AK Parti yönetimi ve milletvekilleri için de sorgulanması gereken bir durum olduğu görüşündeyiz.

Saygılarımızla…

 

Okunma sayısı: 9.858

Sepetim