0.542. 537 86 70

Didim’de yeni bir rüşvet iddiası…

2019 Mart ayında yapılan Mahalli idareler seçimlerinde CHP’den aday olan ve yeniden Belediye Başkanı seçilen Ahmet Deniz Atabay, İnşaat Mühendisi Ahmet Yılmaz’ı tekrar Yapı Kontrolünden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirdi. Atabay’ın, seçimler öncesi propoganda çalışmaları için de 600 bin TL harcama yaptığı iddiası gündemde sıkça konuşuldu. Şimdi ise, 31 Aralık 2017 tarihinden önceki binaları kapsayan “İmar Barışı Kanunu”na aykırı yapılan inşaatların “seviye tespit tutanakları” üzerinden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın baskısı ile müteahhitlerden paralar alındığı iddiaları Didim gündeminde çalkalanıyor. Bu yolla seçim harcalamalarının finanse edilmeye çalışıldığı iddia ediliyor.

2019-05-18

HABER: YALÇIN YILDIRIM

31 Aralık 2017 tarihinden önceki binaları kapsayan “İmar Barışı Kanunu” Didim’i “Kaçak yapı cenneti”ne çevirirken, İmar Barışı’nı fırsata çeviren açıkgözler Didim Belediyesi yetkililerinin göz yumması ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de konuya duyarsız kalması sonucu deyim yerinde ise ilçede bir imar katlamı yapıyorlar.

“İmar Barışına aykırı” kaçak yapıların gündemden düşmediği Didim’de “rüşvet” iddialarının ardı arkası kesilmezken, hem İmar Barışı Yasası’na aykırı yapılar yapanlar hem de buna göz yumanlar için ayrı ayrı rant kapıları oluşturduğu kamuoyunun öncelikli konusu oluyor.

Bir yandan Didim’de “İmar Barışı” bahanesi ile harıl harıl kaçak katlar inşa edilirken öte yandan “İmar Barışı”nı fırsata çevren açıkgözlerin Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın göz yumması ile Didim’de adeta bir imar katliamı yaptığı iddia ediliyor. Rant uğruna her türlü imar aykırılığına meyilli müteahhitlerin fırsata dönüştürdüğü “İmar vurguna” ise kimse dur diyemiyor.

DİDİM İDDİALAR İLE ÇALKALANIYOR..

31 Mart seçimleri öncesi “rüşvet iddiaları ve dedikoduları” had safhaya ulaşan Didim bu kez de bir başka rüşvet iddiaları ile çalkalanıyor.

Seçimler öncesi Kanun 2017 yılını kapsadığı halde 2018 yılında yapılan yüzlerce yapının kaçak kat imal ettiği Didim’de Belediye İmar Dairesi yetkilileri Hüseyin Gazi ve Emine Öznur Gündoğdu’nun yasaya aykırı kaçak katlara göz yumduğu ve bunun karşılığı olarak “rüşvet” adı altında haksız kazanç sağladıkları uzun süre konuşulmuştu.

YENİ RÜŞVET İDDİALARI…

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın yönettiği belediyede imar konusu hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Başkan Atabay’ın değiştirdiği imar müdürlüri ile birlikte “rüşvet ve yolsuzluk” iddiaları da gündemden düşmüyor. Başkan Atabay’ın, Emine Öznur Gündoğdu’yu İmar Müdürü yaptıktan sonra bu iddiaların dozu da artış gösterdi.

2019 Mart ayında yapılan Mahalli idareler seçimlerinde CHP’den aday olan ve yeniden Belediye Başkanı seçilen Ahmet Deniz Atabay, İnşaat Mühendisi Ahmet Yılmaz’ı tekrar Yapı Kontrolünden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirdi. Atabay’ın, seçimler öncesi propoganda çalışmaları için de 600 bin TL harcama yaptığı iddiası gündemde sıkça konuşuldu.

Şimdi ise, 31 Aralık 2017 tarihinden önceki binaları kapsayan “İmar Barışı Kanunu”na aykırı yapılan inşaatların “seviye tespit tutanakları” üzerinden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın baskısı ile müteahhitlerden paralar alındığı iddiaları Didim gündeminde çalkalanıyor. Bu yolla seçim harcalamalarının finanse edilmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Ayrıca HDP’li müteahhitlerden de destek istendiği konuşuluyor.

Kamuoyunda konuşulan iddialara göre;

Yasaya aykırı olan yapıların seviye tespit tutanakları imzalanarak yasal hale sokulmaya çalışılıyor ve “rüşvet adı altında” paralar alınıyor. Seviye tespit tutanaklarını Yapı Kontrol Sorumlusu Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz kendisi imzalayıp Yapı Kontrol Şube’de çalışan genç, idealist ve işini düzgün yapan teknik elemanlara Yasaya aykırı yapıların seviye tespit tutanakları “baskı ve tehdit” ile zorla imzalatılıyor, imzalamazlar ise görevden alınacakları kendilerine söyleniyor. Seviye tespit tutanakları zorla teknik personele imzalatıldıktan sonra paraların da Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın eski ortağı Y. G. üzerinden müteahhitlerden tahsil edildiği, parayı vermeyen müteahhitlerin de seviye tespit tutanaklarının imzalanmadığı iddia ediliyor.

AYDIN VALİLİĞİ VE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK

MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.

Didim’de ortaya atılan bu iddiaların ve çözüm için Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz'ın adres gösterildiği konuların araştırılması için Aydın Valiliği ve Çevre-Şehircilik İl Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. İmar Barışı Yasasına aykırı yapıların tespit edilerek seviye tespit tutanakları imzalanan inşaatların ve bu inşaatları yapan müteahhitlerin inceleme sonucu ortaya çıkarılarak İmar Barışı’na uymayanlar varsa bunların tespit edilmesini kamuoyu adına talep ediyoruz. İddialar doğru ise, 31 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe giren İmar Barışı’na aykırı tüm yapıların ortaya çıkarılması, hangi müteahhitlerin seviye tespit tutanaklarının imzalandığı ve kimlere iskân ruhsatı verildiğinin ortaya çıkarılması için Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al’ı, 2018 ve 2019 yılında yapılan inşaatları incelemeye alması için göreve davet ediyoruz. Ayrıca Didim’de yasaşanan bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dikkatlerine sunuyoruz.

Sepetim