0.542. 537 86 70

Didim’deki şaibeli ihale iptal edildi..

Aydın Şafak Gazetesi yazdı kamunun 150 milyon lirası kurtarıldı…

2022-06-03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba tarafından alınan ve sürecin baştan sona kurgu olduğu anlaşılan katakulli ihale iptal edildi.

www.aydinsafak.com’da (Aydın Şafak Gazetesi) çıkan haberleri okuyan SGK Başkanlığı, acil toplantı yapıp haberlerimizin doğruluğunu teyit edince, ihaleyi iptal etti.

KATAKULLİ İHALEDE NELER OLMUŞTU

SGK’nın Didim Belediyesi tarafından hazineden tahsis edilen yere yapılan Anfithatre bitişiğinde, 5 bin 824 metrekare yeri bulunuyordu. Çok değerli yer satışa çıkmadan önce Didim Belediyesi tarafından adeta gasp edilircesine ve de SGK İl Müdürlüğü’nün haberi dahi olmadan rekreasyon alanına çevrildi. Hiçbir sözleşme yapmadan, izin dahi alınmadan adeta gasp niteliğinde bir tutum sergileyen Didim Belediyesi rekreasyon alanını bitirdi. Yaklaşık değeri 150 milyon olan arazinin satışa çıkmasından önce iş insanları ve tüzel kişilikler tek tek aranarak ihaleye Didim Belediyesi olarak girileceği, yerin Didim halkına kazandırılacağı, girecek olan olursa diğer yatırımlarının tehlikeye gireceği şeklinde örtülü tehditlerde bulunuldu.

20 Mayıs 2022 günü yapılan ihaleye Didim Belediye Başkanı Atabay’ın tehditvari baskılarıyla girmeyen ve yerin Didim Belediyesi tarafından alınacağını bekleyen iş dünyası, müthiş bir şokla karşılaştı.

Açık artırma usulü 18 milyon liradan açılan ihalede Didim Belediyesi yer almadı. Onun yerine bir tanesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba’nın ortağı olduğu iki firma ihaleye katıldı. Diğer firma açık artırma usulü olmasına rağmen teklif bile vermemiş, göstermelik bir şekilde ihalede yer alarak bu yolla 150 milyon değerindeki denize sıfır arazi açılış fiyatı olan 18 milyon liraya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba’da kalmıştı.

Bu şeytani planın ardında Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın yeniden adaylık için Veli Ağbaba’nın desteğini almak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiği, siyaset ve iş dünyası kulislerinde bir numaralı gündem maddesi haline gelmişti. Hatta Hür Ağbaba’nın araziyi hiç ellemeden bir süre elinde tutup, olayı halka unutturup yerin Didim Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl sonra yani yerel seçimler öncesi Didim Belediyesi tarafından o günün rayiciyle yüzlerce milyon lira boyutunda bir rakamla kamulaştırılacağı öne sürülmüştü.

Konu ile ilgili gelişmeler tüm detaylarıyla yakında Aydın Şafak’ta..

Sepetim