0.542. 537 86 70

Didim’deki son skandal…

Her ne kadar siyaset ve yargı içinde Ahmet Deniz Atabay ve şürekasını koruyup kollayanlar olsa da o hesap günü mutlaka bir gün gelecek.. Yargı ve Adalet er ya da geç işleyecek, yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz..

2021-12-04

Didim cadı kazanı gibi kaynamaya devam ediyor.

Aydın’ın tüm ilçeleri bir yana, Didim bir yana.

Gün geçmiyor ki ulusal ve yerel basında Didim’le ilgili bir skandal haberi düşmesin.

Bu skandallara baktığınızda başrollerde ya hep aynı kişiler, ya da bu kişilerle bağlantılı olaylar.

Peki kim bunlar?

Başta Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay olmak üzere, başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, danışmanlar, zabıta müdürleri v.s.

Mübarek Didim sıradan bir turizm ilçesi değil, sanki 500 bölümlük anlaşma yapılmış bir dizi platosu gibi..

Didim’den önümüze düşen son skandala gelince;

Didim’de yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Arif Çolak’a Denizli Karahayıt’ta yapılan saldırı ile ilgili olarak Didim Belediye Meclis Üyesi Sevinç Karataş ve Belediye Başkanının danışmanı Ali İhsan Coşkun’a, azmettirici olarak… halen Elazığ Cezaevinde tutuklu olan Muzaffer Günaydın’a ise saldırgan olarak Denizli 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2021/655 Dosya numarası ile dava açılmış..

Gelin görün ki, mahkeme sanık durumundaki kişilere ve mağdur gazeteciye yargılamanın Basit Usulde dosya üzerinden yapılmasını kabul edip etmediklerini soran tebligat çıkarmış.

Tüm sanıklara ulaşan tebligat her nasılsa asıl mağdura (Arif Çolak’a) ulaşmamış ve mağdurun haberi olmadığı bir ortamda yargılama yapılarak Sevinç Karataş ve Ali Coşkun’a beraat kararı verilerek tüm suç halen cezaevinde olan kişinin üzerinde kalmıştır.

Bu durumdan UYAP üzerinden haberdar olan Gazeteci Arif Çolak’ın Denizli 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz sonucu karar bozulmuş ve bundan sonraki yargılama sürecinin duruşmalı olarak yapılması sağlanmıştır. Mevcut kararla ceza alan saldırganın daha öncede almış ve ertelenmiş olan cezaları bozularak çok daha uzun süre hapiste kalması söz konusu olmuştur.

Konunun Ali İhsan Coşkun açısından önemi tam da bu yüzdendir.

Çünkü kendini Belediye Başkan Danışmanı olarak tanıtıp her türlü problemli konuları çözmeyi kendine hak ve görev edinmiş bu şahıs da aynı konumdadır.

Daha önce İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 3 YIL 1 AY 15 GÜN hapis cezası vardır ve bu gün Söke Cezaevi’nden şartlı tahliye ile dışarıdadır.

Dolayısı ile saldırgan ile aynı durumdaki bu sözde danışmanın en büyük korkusu yeni bir ceza alarak eski dosyaların aktif hale gelmesidir. Duruşmalı mahkemeye dönüşen dosya ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Bu durumdan etkilenecek bir diğer kişi olan Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Atabay’ın gözdelerinden biri olan Sevinç Karataş’ın, kendi arazileri için talep ettiği İMAR DEĞİŞİKLİĞİ ile daha fazla rant etmesini sağlayacak kararın komisyonda reddedildiği, konunun Didim kamuoyuna yansımasının ardından özellikle CHP’li vatandaşların “Billboardlara RANTA GEÇİT YOK yazanların konu kendi arazileri olunca nasıl da rantçı olduklarını sokakta anlatamıyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diye serzenişte bulundukları gelen haberler arasında.

AYDIN ŞAFAK olarak her ne kadar Didim’deki skandallara alışsak da, son gelişmeler Didim Belediyesi’ni yönetenlerin artık raydan çıktığını apaçık gösterdiği gibi “gerçek rant çetesi” ile “tecavüzcülerin” sonlarının kötü olacağına işaret ediyor.

Şu iyi bilinmelidir ki hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz.

Her ne kadar siyaset ve yargı içinde Ahmet Deniz Atabay ve şürekasını koruyup kollayanlar olsa da Yargıya ve Adalete olan güvenimizi kaybetmiş değiliz.

Yargı ve Adalet er ya da geç işleyecek, yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz..

AYDIN ŞAFAK

 

Okunma sayısı: 8.876

Sepetim