0.542. 537 86 70

Efeler Belediyesi, “idrar kaçırıyor..”

“İdrar kaçırma” panelini Fatih Atay’ın çok başarılı bir hizmetiymiş gibi takdim etmek ve “Efeler gibi” çalışan Efeler Belediyesi sözleriyle anlam yüklemek akıl tutulmasıdır. Efeler Belediyesi hizmet üretmede beceriden yoksun ve başarısızdır. “Efeler gibi” çalışıyor denilen Efeler Belediyesi “idrar kaçırıyor” haberiniz ola..

2020-01-21

Geçtiğimiz haftalarda Efeler Belediyesi Basın Müdürlüğü’ne atanan Hüseyin Asar makam koltuğuna oturduktan sonra AydınPost Haber Sitesi’nde ilk yazısını yazmış.

Kendisini araştırmacı bir yazar olarak takdir ettiğim ve yazılarını beğeni ile okuduğum Hüseyin Asar, Efeler Belediyesi Basın Müdürü olduktan sonra “Efeler gibi belediyecilik” başlığını taşıyan yazısı ile Efeler Belediyesi’ni ve Başkanını öveceğim derken oldukça komik duruma düşmüş. Doğrusunu isterseniz kendisinden böyle bir yazı beklemezdim. Ama yazmış ve karizmasını da çizdirmiş.

Efeler Belediyesi’nde Basın Müdürlüğü yapan bir kişinin maaş aldığı kurumunu eleştirmesi beklenemez. Hüseyin Asar, baştan aşağı reklâm kokan bu yazısı ile Kurumunu ve kendisini o makam koltuğuna oturtan Başkanına yaranmak mı istemiş, teşekkür mü etmiş, hangi akla hizmet ederek böyle bir yazıyı kaleme almış onu da anlamış değilim.

* * *

Basın Müdürü Hüseyin Asar yazısında, 2014 yılında Kurulan Efeler Belediyesi’nin 5 yıl içinde imajını yakalayamadığından söz etmiş. İlk beş yıllık dönemde imaj konusunda çalışmalar yapıldığını ama yetersiz kaldığını anlatmış.. Ve Başkan Fatih Atay’ın “imaj” konusunda etkili adımlar atmaya başladığını kaydederek Efeler’i “marka kent” olma yolunda çalışmalar yaptığını ifade etmiş.

Hizmet üretemeyen bir belediye bu başarısızlığının üzerini örtmek için ne yapar?

Tabiî ki reklâm yapar. Tıpkı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi..

Sayın Asar, Halk Efeler Belediyesi’nden “marka”, “imaj” değil hizmet bekliyor. Beklenen ve söz verilen hizmetler gerçekleştiğinde zaten o kentin hem marka değeri hem de imajı kendiliğinden yükselir.

Efeler Belediyesi’nin Kurucu Başkanı Mesut Özakcan hizmet belediyeciliği yaptığı için, yazıda anlatılmak istenildiği gibi “marka” değeri arttırmak gibi bir kaygısı olmamıştır.

Efeler Belediyesi’nin kuruluşunun nasıl yapıldığını bilmeyenler tabiî ki bu durumu anlaması beklenemez.

Bir tahta masa üç beş sandalye ile kurulan Efeler Belediyesi’nin bu günkü duruma gelmesinde Kurucu Başkan Mesut Özakcan’ın başarısı yadsınamayacağı gibi göz ardı da edilemez. Fatih Atay devraldığı, düzeni tıkır tıkır işleyen, hizmet üreten bir belediyede hizmet üretemediği gibi “ıvır zıvır” işlerle zaman öldürüp, vakit harcıyor.

Unutmayın, Mesut Özakcan’ın yoktan varettiği Efeler Belediyesi zor şartlar altında hem kuruluş sürecini tamamladı hem de halka hizmet üretti. Belediyenin makam odalarından tutun da makine ve araç parkına kadar donanımlı bir belediye bırakan Mesut Özakcan hizmet konusunda da başarılı bir belediye başkanlığı yaptı.

İmaj konusuna gelince, “idrar kaçırma” gibi “ıvır zıvır” işlerle, panellerle değil Efeler’in Kültürel mirasına sahip çıkarak, panellerin yapıldığı Milli Aydın Bankası da dahil olmak üzere bir çok tarihi mekanı Efeler’e kazandırarak halkın hizmetine sundu.

* * *

Çok değerli Basın Müdürü Hüseyin Asar yazısında Aydın Şafak Haber Sitemizde http://www.aydinsafak.com/baskan-atay-alay-konusu-oldu-h3744.htm?fbclid=IwAR1czEM1LHbNcVFKW9KvhEfOxfjKWsVJNidAS_0N1pk8iKNyolL-MwajomY lingi ile yayınladığımız haberi de üstü kapalı sözüm ona eleştirmiş..

Gazeteci haberini yayınlar. Haber mizah içerikli olabilir.

Ancak o haberi değersizleştirmeye çalışmak, barısızlıkla sonuçlanan “idrar kaçırma” panelini başaralı imiş gibi göstermek yazarlık kimliği ile bir Basın Müdürü’nün görevi değildir. “İdrar kaçırma” paneli başarılı mı, değil mi bırakın ona katılımcılar ve halk karar versin.

Basın Müdürü yazısının büyük bölümünü bu idrar kaçırma konusuna ayırmış, yapılan etkinliğin başarılı olduğunu anlatmak için de “salon tıklım tıklım” doluydu demiş.

Salonun tıklım tıklım dolu olması değil, yapılan etkinlik amacına ulaştı mı ona bakmak gerekir. “Konuyu dinlemeye ben de gittim” diyen Hüseyin Asar sanki kendisi sıradan bir vatandaşmış gibi Efeler Belediyesi’nin Basın Müdürü olduğunu unutmuş. Tabii ki sende gideceksin, bu senin görevin. Sen bizim gözümüzde dinleyici değil belediyenin maaşlı elemanısın.

Gelelim salon “tıklım tıklım doluydu” savunmasına…

Salon zaten küçücük.. Tıklım tıklım doldurmak çok kolay.. Aslolan “idrar kaçırma” paneline halktan kaç kişi katılmış ve yararlanmış ona bakmak lazım. Öğrendiğimiz kadarı ile halktan bu toplantıya katılım olmamış, salon belediye personeli ve tanıdıklar ile doldurulmuş. Erkekler baştan ilgi göstermemiş ancak sonradan bir anda on erkek nerden getirildiyse, “bakın erkeklerde toplantıya ilgi gösterdi” imajı vermek için salona getirilmiş..

“İdrar kaçırma” panelini Fatih Atay’ın çok başarılı bir hizmetiymiş gibi takdim etmek ve “Efeler gibi” çalışan Efeler Belediyesi sözleriyle anlam yüklemek akıl tutulmasıdır.

Efeler Belediyesi hizmet üretmede beceriden yoksun ve başarısızdır.

“Efeler gibi” çalıyor denilen Efeler Belediyesi “idrar kaçırıyor” haberiniz ola..

Saygılarımla…

Not: Basın Müdürü Hüseyin Asar’ın “Efeler gibi Belediyecilik” başlıklı yazısını okumak için lingi tıklayabilirsiniz..

https://www.aydinpost.com/efeler-gibi-belediyecilik-makale,3163.html

Sepetim