0.542. 537 86 70

Efeler Belediyesi’nden ikinci gündüz bakımevi..

Efeler halkına verdiği sözleri bir bir hayata geçiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ilçeye ikinci gündüz bakımevini kazandırdı. Mimar Sinan Mahallesi Gündüz Bakımevi, coşkulu bir törenle açıldı.

2021-11-20

Efeler’i marka kent yapma yolunda Başkan Atay’ın hayata geçirdiği projelerden biri olan gündüz bakımevinin ikincisi, Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı 2383 Sokak No:5 adresinde hizmete girdi. Efeler halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, eşi Güneş Atay, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Aydın’daki dernek ve oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda ebeveyn de katıldı.

NÖBETÇİ KREŞ HİZMETİYLE TÜRKİYE’DE BİR İLK

Başkan Atay, bünyesindeki 10 sınıfla birlikte 162 çocuğa hizmet verecek olan gündüz bakımevinin açılış töreninde yaptığı konuşmada Efeler halkına müjdeli bir haber vererek, gündüz bakımevinin nöbetçi kreş olarak da hizmet vereceğini duyurdu. Başkan Mehmet Fatih Atay bu hizmetin içeriğini, “Gündüz Bakımevi’mizin farklı bir özelliği daha olacak, bu kreşimiz aynı zamanda bir nöbetçi kreş. Arkadaşınızla yemeğe gideceksiniz,  özgürce yalnız zaman geçirmek isteyeceksiniz fakat çocuğunuzu bırakacak bir yeriniz yok. Böyle bir durumda saat 17.30’a kadar Efe Halk Masa’yı 444 80 09 numaralı çağrı merkezinden arayacaksınız ve saati bildireceksiniz. Çocuğunuzun kreşe kayıtlı olup olmaması, kaç yaşında olduğu fark etmeksizin, buraya emanet ederek özgürce zaman geçirebileceksiniz. Bunu da Türkiye’de ilk kez biz yapıyoruz” sözleriyle açıkladı.

“VERDİĞİM TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİM”

Bir sözünü daha yerine getirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadığını belirten Başkan Atay, açılış konuşmasında “Seçimden önce ne söz verdiysem görev sürem bitene kadar hepsini yerine getireceğim. Bu çok anlamlı bir açılış. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, onların iyi bir eğitim alabilmeleri için onlara fiziksel altyapıyı sağlamamız gerekiyor. Kreşler açmamız gerekiyor. Çocuklarımız burada birlikte hareket etmeyi, dayanışmayı, sevgiyi, arkadaşlığı, dostluğu öğrenecekler” dedi.

“BAKANLIĞIN BİLE BAŞARAMADIĞINI BAŞARDIK”

Konuşmasının devamında Efeler Belediyesi’nin eğitim alanında gerçekleştirdiği hizmet ve faaliyetlere değinen Başkan Mehmet Fatih Atay, şunları söyledi:

“Eğitim çok önemli; o nedenle önce EFESEM’i açtık, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği sunmak için dershane kurduk. İlk kreşimizi açtık. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın bile başaramadığı çevrimiçi eğitimi gerçekleştirdik. Siyasette de yaptığını satamama gibi bir durum var. Bunu kusur olarak görmüyorum. Efeler ilçemizde anasınıfından üniversiteye girişe kadar 52 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin 49 binine çevrimiçi eğitim şifreleri dağıttık. Onların eğitimde eşit haklara sahip olabilmelerini sağladık.”

YENİ KİTAP KAFELER YOLDA

“Yetmedi, Efeler ilçesinde saat 17.00’den sonra çocuklarımızın ders çalışabilecekleri hiçbir mekân yoktu. Türkiye’de ilk kez bu kadar güzel bir kitap kafeyi açtık. Ülkemizde bu kadar güzel bir örneği yok. Farklı illerimizde kitap kafeler var. Gidip gördüm. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yapmış, orayı da gidip gördüm. En güzeli, en kalitelisi Efeler Belediyesi Kitap Kafe. Girne Mahallesi’ne İkinci Kitap Kafe’yi açtık. İki gündür gidiyorum, öğrenciler gidip sıraya giriyorlar. Doğu Gazi Bulvarı’na Ocak ayı içerisinde Kitap Kafe’mizi açacağız. Ata Mahallesi Muhtarı’mız bir yer önerdi. Ata Mahallesi’ne de Şubat ayında bir Kitap Kafe daha açacağız. Çocuklarımız için, eğitim için, okuma alışkanlıklarını kazanabilmeleri için, bilgiye ulaşabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Efeler Belediyesi sonuna kadar çocuklarımızın yanında.”

“EN FEDAKÂRLARIMIZ KADINLAR”

“Nöbetçi kreş uygulamamızı da çok önemsiyorum. Kadınların özgürleşmesi, sosyalleşmesi gerekiyor. Biz yerel yöneticiler olarak kadınlara bu olanakları sağlamakla sorumluyuz diye düşünüyorum. Kadınlar ailenin de bu ülkenin de en fedakârlarıdır. Onlara ne yapsak az. Tüm çalışanlarımız buranın bir an önce açılması için gece gündüz çalıştılar, çok büyük özveride bulundular. Başkan yardımcım, müdürlerim ve tüm personelime çok teşekkür ediyorum. Kreşimiz Efeler’imize hayırlı uğurlu olsun.”

MUHTAR ÇAMOĞLU’DAN BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR

Açılışta konuşan Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gurbet Çamoğlu, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a mahallelerine kazandırılan İkinci Gündüz Bakımevi nedeniyle teşekkür ederek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde eğitim kurumlarımız büyük rol oynuyor. Bu kurumlarımızdan biri olan Efeler Belediyesi İkinci Gündüz Bakımevi’nin mahallemize kazandırılmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerinden dolayı başta Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay olmak üzere tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık iyi ki varsınız başkanım.” dedi.

Sepetim