0.542. 537 86 70

Efeler, sanatı uluslar arası boyuta taşıdı…

7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Efeler Belediyesi Uluslararası Sanat Çalıştayı seçkisi ile başladı. Efeler Belediyesi ilçe dışında düzenlenen uluslararası çalışmalarda da Efeler’in ve Aydın’ın ismini sanat camiasına duyurmaya devam ediyor.

2017-09-27

Ege Üniversitesi’nin bu yıl yedinci kez gerçekleştirdiği Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, "İpek Yolu sanatçılarını Ege’de buluşturuyoruz" sloganıyla, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde, Efeler Belediyesi Uluslararası Sanat Çalıştayı seçkisinde 16 ülkeden 70 sanatçının eserleri ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sergi açılış törenine, EÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Seydi Koca, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, çok sayıda akademisyen, ressam ve sanatsever katıldı.

Türkiye’nin kültürel ve sanatsal zenginliğini, ulusal kültür ve sanatını ön plana çıkararak, sanat diplomasisi yoluyla kültürler arası iletişimi vurgulamayı hedefleyen EgeArt Uluslararası Sanat Günleri, EÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in Bilim ve Düzenleme Kurulu Başkanlığında gerçekleşiyor.

Belediye olarak sanata ve sanatçıya değer verdiklerini belirterek serginin açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Seydi Koca, “Belediyemiz 3 yıl önce kurulan yeni bir belediye. Belediye olarak sanatı ve sanatçıyı önemsiyoruz. 2 yıldır Uluslararası Sanat Çalıştayı düzenliyoruz. Bu çalıştaylarımızı sürekli hale getireceğiz. Bugün, burada Uluslararası Sanat Çalıştayları seçkisinden oluşan, 16 ülkeden 70 eserin katılımıyla, el emeği göz nuru eserler sergilenmektedir. Sergilenen eserler arasında çalıştayımızda yapmış olduğu ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Heykeltraş Şermin Güner’in eseri de yer alıyor. Hepinize katılımınız ve katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Davetliler daha sonra kokteyl eşliğinde İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve Efeler Belediyesi Uluslararası Sanat Çalıştayı seçkisinde 16 ülkeden 70 sanatçının eserlerinden oluşan resim sergisini gezdi.

Sepetim