0.542. 537 86 70

Eğitim-Sen’den Aydın’da oturma eylemi…

EĞİTİM-SEN AYDIN ŞUBE BAŞKANI ALİ GÜN: "SULTAN FERMANI GİBİ KHK HAZIRLAYANLAR DUYUN SESİMİZİ..."

2016-09-23

Eğitim-Sen Aydın Şubesi üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname ile sendikalarına üye öğretmenlerin kamudan ihraç edilmesini Kent Meydanı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi yaparak protesto etti.

CHP, HDP, Emeğin Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile bazı sivil toplum örgütleri ve sendikaların destek verdiği protesto eylemi polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Protestoya destek veren siyasi parti, sivil toplum ve sendika temsilcilerinin kendi görüşlerini dile getirdiği konuşmaların ve tepki şiirlerinin okunduğu, hükümet ve iktidar partisine yönelik aleyhte sloganların atıldığı protesto eyleminde Eğitim-Sen Aydın Şubesi Başkanı Ali Gün, “Sultan fermanları gibi Kanun hükmünde kararname yayınlayanlar, hakkı hukuku yok sayanlar, onbinlerce eğitim emekçisinin sudan sebeplerle okullarında koparanlar, yüz binlerce öğrenciyi öğretmensiz bırakanlar, üniversiteleri ve bilimi tırpandan geçirenler duyun sesimizi” dedi. Ali Gün, geride bir arkadaşlarını bile bırakmadan çocuklarına, öğrencilerine, mesleklerine kavuşacakları güne kadar meydanlarda olacaklarını söyledi.

(Hasan KADİFE)

Sepetim