0.542. 537 86 70

Eman’dan asılsız iftiralara yalanlama..

“AYDIN BŞB’DEN FİRMAMIZA HER AY 3 MİLYON 500 BİN LİRA ÖDENMEMİŞTİR..”

2020-07-04

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Katı Atık Depolama ve Bertaraf işini, ihaleyi ilk alan firma olan Eman şirketinden 2016 yılında devralan ve “Eman Ege Enerji Üretim A.Ş.” ismi ile hizmetine devam eden firmanın yetkilileri kendileri hakkında bazı internet haber sitesi ve sosyal medya hesaplarında, ortaya atılan asılsız iddiaları belge ile yalanlandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Katı Atık Depolama ve Bertaraf işi için belediyeden firmalarına her ay 3 milyon 500 bin lira ödendiğinin iddia edilmesi üzerine firma yetkililerince açıklama yapıldı.

“Bizim her işimiz şeffaf ve açıktır, belgeye dayalıdır” şeklinde açıklama yapan Eman Ege Firması yetkilileri, “Bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında firmamıza her ay 3 milyon 500 bin lira para ödendiği şeklinde yayınlanan asılsız haberlerle firmamız karalanmak istenmektedir. Açıklanan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu asılsız haberleri yayınlayanlar hakkında yargı yoluna başvurularak doğrular ortaya çıkarılacaktır” diye tepkilerini dile getirdiler.

“AYDIN BŞB’DEN FİRMAMIZA HER AY 3 MİLYON 500 BİN LİRA ÖDENMEMİŞTİR..”

Eman Ege firması olarak üstlendikleri yükümlülükleri eksiksiz yerine getirmek için hummalı bir çalışma içinde olduklarını kaydeden firma yetkilileri, “yükümlülüklerimizi yerine getirmediğimizi ileri sürüp belediyenin milyonlarca lira zarara uğratıldığından söz edilmesi bir akıl tutulmasıdır. İddia edildiği gibi firmamıza her ay 3 milyon 500 milyon lira ödendiği doğru değildir. Firmamıza yapılan ödemeler resmi belge ile ortada iken bu asılsız iddiaları ortaya atanlarla hukuk önünde mücadelemiz sürecektir” şeklinde açıklama yaparak Firmaya yapılan ödemeyi de  “Mayıs ayı” için düzenlenen “Konsolide rapor” ile kamuoyunun bilgisine sundular.

4 YILDA 19 MİLYON ÖDENDİ..

Açıklanan “Konsolide Raporuna” göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Eman Ege firmasına 3 milyon 500 bin lira değil 294 bin 256 lira ödendiği gerçeği ortaya çıktı. Raporun kamuoyuna paylaşılmasıyla birlikte, 2016 yılından bu yana Eman Ege Enerji Üretim A.Ş.’ye toplam 19 milyon 191 bin lira ödendiği görüldü.

Öte yandan Sayıştay denetimine takıldığı ileri sürülen ve kamunun her ay yapılan 3 milyon 500 lira ödeme ile 126 milyon lira zarara sokulduğu iddiası böylece çökmüş oldu. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Eman Ege şirketine 400 milyon yatırım taahhüdünün bulunmadığı kaydedildi.

Şirket yetkilileri önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyerek her soruyu cevaplayacaklarını ve yaptıkları işin daha iyi anlaşılması için basın mensuplarının tesislerde inceleme gezisi yapmalarına olanak sağlayacaklarını söylediler.

Sepetim