0.542. 537 86 70

Eman dosyası korunuyor mu?

EMAN ihalesi baştan sona organize şekilde gerçekleştirilmiştir ve FETÖ bağlantılıdır… Bu güne kadar savsaklanan EMAN soruşturmasının önü bir an önce açılmalı ve gereği yapılmalıdır.

2017-02-13

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 26.08.2015 tarihinde 2886 Sayılı DİK kapsamında Belediye Encümeni tarafından gerçekleştirilen Katı Atık Bertaraf tesisleri ihalesi ile Aydın’ın malının 29 yıllığına peşkeş çekildiğini belirterek değişik yazılar kaleme aldık.

Biz yazdıkça gizli bir güç EMAN Dosyası’nı sümen altına attı. Dosya raflarda tozlanmaya yüz tuttu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bu usulsüz ihalesini kimler koruyor dedik, ses yok. Suç duyuruları yaptık hiç oralı olunmadı. EMAN ihalesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen suç duyurusunda bulunulan ve organize suç soruşturması olarak UYAP kayıtlarına giren bu dosyanın kapağı bir türlü açılamadı. Neden?

Yetkililere buradan sesleniyoruz?

Görevinizi ne zaman yapacaksınız?

300 milyonluk EMAN dosyasında 1,5 yıldır muhataplarına sorulması gereken sorular neden sorulmuyor da iş savsaklanıyor?

“FETÖ'nün Yerel Yönetimler Ayağının Başı” olduğu gerekçesiyle Mersin'de tutuklu bulunan Özlem Çerçioğlu'nun Danışmanı Erkan Karaaslan tarafından gerçekleştirildiği sıkça haber ve köşe yazılarına konu olan EMAN dosyası, neden raflarda çürümeye terk ediliyor?

Değişik tarihlerde aynı konuları onlarca kez yazdık.

Sorduğumuz sorulara ise bu güne kadar bir cevap da alamadık.

Yetkililere şu soruları sormuştuk:

1) KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ İHALESİNDE, İHALEYİ ALACAK OLAN FİRMANIN YAPACAĞI VE BİLA BEDEL BELEDİYEYE DEVREDECEĞİ 40 MİLYON TL TUTARINDAKİ YATIRIM BEDELİNİ İHALE MUHAMMEN BEDELİNE NEDEN KOYMADINIZ?

2- BU İHALE İLANI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMA ZORUNLULUĞU OLDUĞU HALDE NİÇİN YAYINLAMADINIZ DA İHALE İLANINI AYDIN SES GAZETESİ’NDE YAYINLADINIZ?

3- İŞ ALMIŞ OLMAK İŞ BİTİRME ANLAMINA GELMEDİĞİ HALDE İHALE KATILMA ŞARTLARINA NEDEN BU ÖZEL KOŞULU KOYARAK İHALEYE KATILIM SAĞLADINIZ?

4- BU BÜYÜKLÜKTE BİR İHALEYE YURT İÇİNDEN SADECE EMAN FİRMASININ KATILMIŞ OLMASI BİR TESADÜF MÜDÜR?

5- AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK EFELER, DİDİM VE KUŞADASINDAKİ BERTARAF TESİSLERİNİN İŞLETİLMESİ İÇİN 3 YIL SÜRELİ OLARAK İHALEYE ÇIKILDIĞI VE TONU 8.5 TL TRANK WALTER FİRMASI İLE SÖZLEŞME İMZALANDIĞI HALDE İHALE SÖZLEŞME SÜRELERİ DOLMADAN BU İHALELERİ NEDEN İPTAL ETTİNİZ?

6) TRANK WALTER FİRMASI 8.5 TL YAPTIĞI İŞİ İPTAL EDEREK EMAN ŞİRKETİNE TONU 13.5 TL DEN VERMEKLE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE 29 YILDA  OLUŞACAK KAMU ZARARI KAÇ MİLYON TL DİR VE BU HAKSIZ KAZANÇ KİMLERİN CEBİNE GİRECEKTİR?

7- ALMAN FİRMALARI KATI ATIKTAN ENERJİ ÜRETEN SANTRALLARI BEDELSİZ KURARAK % 20 HASILAT PAYI VERİRKEN AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE  EMAN ŞİRKETİNİN  % 7  HASILAT PAYI VERMEK SURETİYLE MEYDANA GELEN GELİR AZALMASI KİMLERİN CEBİNE GİRECEKTİR?

8- İHALE İLANINDA 6 MW ENERJİ SANTRALI KURULUMU YAPILACAĞI AÇIKCA YAZILI OLDUĞU VE ORTALAM 1 MW SANTRALİN YAPIMI 1 MİLYON EUROYA KURULDUĞU DİKKATE ALINDIĞINDA YAKLAŞIK 20 MİLYON TL TUTARINDAKİ BU YATIRIMI ÖDENMİŞ SERMAYESİ SADECE 7 BİN 500 TL OLAN EMAN ŞİRKETİ NASIL GERÇEKLEŞTİRECEKTİR?

9- TOPLAM YATIRIM TUTARI 40 MİLYON TL OLAN İHALEDE İHALEYE KATILACAK FİRMADAN NEDEN İHALE BEDELİNİN EN AZ % 10  TUTARINDA ÖZ KAYNAK VEYA BANKALARDA KULLANILMAMIŞ NAKİT KREDİ VEYA TEMİNAT MEKTUBU İSTENMEMİŞTİR?

10- EMAN ŞİRKETİNİN TEK BAŞINA KATILDIĞI VE ALDIĞI BU İHALENİN SÖZLEŞMESİ 10 EYLÜL 2015 TARİHİNDE YAPILDIKTAN SADEC 22 GÜN SONRA YANİ 2 EKİM 2015 TARİHİNDE İHALENİN ANKARADA YENİ KURULAN VE EMAN  ŞİRKETİ’NİN DE ORTAK OLDUĞU  EGE EMAN AŞ FİRMASINA DEVREDİLMESİNE KİM TARAFINDAN İZİN VERİLMİŞTİR?

11- İHALE KOMİSYONU OLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ENCÜMENİNDE GÖREV ALAN GENEL SEKRETER VEKİLİ AHMET UĞUR CEBECİ İLE DİĞER 4 BÜROKRAT İLE AK PARTİ - MHP VE CHP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN OLUŞMAKTADIR. BU İHALE KOMİSYONU VE ÇEVRE KORUMA KONTROL DAİRE BAŞKANI PINAR GÜLMEZ AĞIRBAŞ İLE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ OLARAK İMZA KOYAN EVRİM KARAKOZ’UN İFADELERİ ALINMIŞ MIDIR?

12- BU SORULARLA KISA ZAMANDA TAMAMLANABİLECEK BASİT BİR SORUŞTURMA KONUSUNUN 1,5 YILDIR SÜRÜNCEMEDE KALMASININ NEDENİ NE OLABİLİR?

13- EMAN İHALESİ İLE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MALLARI VE TESİSLERİ’NİN 29 YILLIĞINA PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİ BU DOSYAYI KİM YA DA KİMLER SÜMEN ALTI ETTİRİYOR? AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KİM YA DA KİMLER KORUMAYA ÇALIŞIYOR?

Buradan yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz?

Başta Aydın Valisi olmak üzere tüm yetkililer EMAN Dosyası sizlerin hiç mi ilginizi çekmiyor?

EMAN ihalesi baştan sona organize bir şekilde gerçekleştirilmiştir ve FETÖ bağlantılıdır.

Görevinizi ne zaman yapacaksınız?

Bu dosya dikkatlerden neden kaçırılmak isteniyor?

Bir kez daha hatırlatalım…

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MALLARI VE TESİSLERİ 29 YILLIĞINA NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLDİ… HÜLLELİ İHALE NASIL GERÇEKLEŞTİ…

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yasaya aykırı yapılan çöp ihalesi ile Aydın’ın katı atık depolama alanları ve çöplükleri 29 yıllığına Mersinli bir firmaya nasıl peşkeş çekildi, belki duyarlı bir yetkili bu yazıyı okur da işleme koyar.

* * *

EMAN İhalesi şöyle gerçekleşti:

Aydın Büyükşehir Belediyesi 838 bin metrekare mülk ile birlikte bugün 45 Milyon TL’lik Efeler, Kuşadası ve Didim Katı atık depolama ve bertaraf tesislerini yıllığı 396 bin 865 TL üzerinden 29 yıllığına 30 bin TL sermaye ile 27.07.2014 tarihinde kurulan Mersinli EMAN Enerji Elektrik Ltd. Şti. firmasına kiraya verdi. Bu arazi ve tesisler firmaya devredilirken sadece ve sadece bir aylık kira bedeli karşılığının % 6’sı olan 23.812 TL kesin teminat alındı.

İHALEYE KATILIMI VE REKABETİ ENGELLEMEK İÇİN İHALE İLANI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMADI…

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında YAPILAN İHALE de yaklaşık maliyet gerçekçi olarak hesaplanmayarak sadece kira bedeli üzerinden belirlenmek suretiyle ihale ilanı RESMİ GAZETE’DE yayınlanması yerine Aydın Yerel SES gazetesinde yayınlandı. MUHAMMEN BEDEL, YAPILACAK YATIRIMALARIN TUTARI DA EKLENEREK 40 MİLYON TL OLDUĞU HALDE TAŞINMAZLARIN BİR YILLIK KİRA BEDELİ OLAN 397 BİN TL OLARAK HESAPLANDI.

AYNI KAPSAM MERSİN BÜTYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ İHALESİNDE MUHAMMEN BEDEL 28 MİLYON TL OLARAK BELİRLENDİ VE İHALE İLANI RESMİ, GAZETEDE YAYINLADI. KEZA SÖKE BELEDİYESİ’NİN BU KAPSAMDAKİ İHALESİNDE DE MUHAMMEN BEDEL 30 MİLYON TL OLARAK BELİRLENDİ VE RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 37. maddesi kapsamında 26.08.2015 tarihinde yapılan “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI, BAKIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesinin ilanı Aydın’da çıkan yerel “SES GAZETESİ”nde 15.08.2015 tarihinde yayınlandı.

Böylelikle EMAN Ltd. Şti’nin ihaleye tek başına katılımı sağlandı. Ayrıca ihaleyi bu firmaya verebilmek için katılım rekabet ortamı oluşturulmadı. Yanı sıra yatırımların tahmini bedeli yazılmadan ilana çıkıldı. İhale bedelinin hesaplanması mümkün olmayan durumlarda İçişleri Bakanlığı’nın onayı alınması gerekirken bu onay da alınmadı ve yasaya aykırı ihale ilanı hazırlandı.

2886 sayılı DİK’e göre “Resmi Gazetede” yayınlanacak ilanlar için 2015 yılı parasal alt limit 1 milyon 700 bin TL olmasına rağmen;

İhale ilanının 1. maddesinde açıklanan ve ihaleyi alan yüklenicinin yapımını gerçekleştireceği evsel nitelikli atık dışındaki atıkların değerlendirilmesi, geri dönüşümü ve bertaraf edilmesi için gerekli tesisler, idari binalar, laboratuarlar vb yatırımlar ile 10 adet katı atık depolama alanının rehabilitasyonu, 6 Mwh elektrik üretim tesisi ve 5 bin metrekare sera tesisine ilişkin toplam yatırım tahmini bedeli olan 40 milyon TL ihale ilanına konmayarak sadece 1 yıllık kira bedeli olan 396 bin 865 TL ilana konuldu ve ilanının Resmi Gazete’de yayınlanması önlenerek ihalede katılım ve rekabet engellendi.

Benzer iş kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesinde, tahmini bedel 45 milyon TL ve % 3 geçici teminatı 1 milyon 354 bin 500 TL olarak hesaplanmış ve bu ihale ilanı 30.11.2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Yine benzer iş kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesinde tahmini bedel 24 milyon 680 bin TL ve % 3 geçici teminatı 814 bin 315 TL olarak hesaplanmış ve ihale ilanı 24 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Yine benzer iş kapsamında Söke Belediyesi’nin “SÖKE BELEDİYESİ SINIRLARI İÇİNDE KATI ATIK TOPLAMA VE KATI ATIK İŞLEME ENTEGRE TESİSLERİ YAPIM VE İŞLETME İŞİ” ihalesinde tahmini bedel 30 milyon TL ve % 3 geçici teminatı 900 bin TL olarak hesaplanmış ve ihale ilanı 15.04. 2011 tarih ve 2790 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile Söke Belediyesi’nin ihale ilanlarında “tahmini bedel” bulunmasına karşın Aydın Büyükşehir Belediyesi KATILIMI VE REKABETİ ENGELLEMEK amacıyla ihale ilanını Resmi Gazete’de yayınlatmamak için “tahmini bedeli” kasıtlı olarak ilana koymamıştır.

İHALE ADRESE TESLİM YAPILDI…

Yeterliliği bulunmayan EMAN Ltd. Şti’nin ihaleye katılımını sağlamak için ihaleye katılma şartları özel olarak hazırlandı ve böylelikle ilahe iş bitirme ve iş durum yeterliliği bulunmayan EMAN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd Şti’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesine katılımı sağlandı.

İHALEYE SADECE EMAN LTD. ŞTİ. KATILDI...

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait “ENTEGRE  ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI, BAKIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesine Cihan Yürekli ve Fatih Kısa tarafından 25.07.2014 tarihinde 30.000 TL sermaye ile kurulan ve Mersin Ticaret Sicil 41381 No.da kayıtlı yeterli sermayesi, iş deneyimi ve iş bitirmesi olmayan EMAN Ltd. Şti’nin ihaleye tek istekli olarak katılımı sağlandı.

İhale Komisyonu tarafından 26.08.2015 tarihinde gerçekleştirilen ihaleye tek istekli olarak katılımı sağlanan EMAN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd Şti’nin sunduğu teklif ihale komisyonu tarafından kabul edilerek ihale bu şirkete verildi ve sözleşme imzalandı.

EY YETKİLİLER…

YAZDIĞIMIZ ŞU SATIRLARI İYİ OKUYUN…

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 26.08.2015 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN  “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI, BAKIMI VE 29 YIL İŞLETİLMESİ İŞİ” İHALESİNE FESAT KARIŞTIRILMIŞTIR… EMAN İHALESİ İLE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MALLARI VE TESİSLERİ 29 YILLIĞINA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR…

YUKARIDA YAZILANLAR BİR İDDİA DEĞİL, GERÇEKTİR.

Konu hakkında İçişleri Bakanlığı ve Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Şimdi yapılması gereken bu dosyanın kapağının açılmasıdır.

Açılsın ki içinde ne var ne yok, içi boş mu dolu mu yargı kararını versin.

EMAN dosyasını unutturmaya ve gizlemeye çalışmayın.

Çünkü, bizler bunu sizlere unutturmayız.

Neden mi onu da anlatalım…

EMAN ihalesinde FETÖ tutuklusu Erkan Karaaslan’ın eli vardır.

Anlayacağınız EMAN ihalesinin hem FETÖ ile bağlantısı vardır hem de bir ayağı Mersin’dir.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ege ET A.Ş. ve İmar A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu üyeliği yapan ve Özlem Çerçioğlun’a her konuda Danışmanlık hizmeti veren FETÖ’cü Erkan Karaaslan aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi Merulaş A.Ş.de Yönetim Kurulu üyesi olup ayrıca bu belediyede de Danışmanlık Hizmeti vermektedir.

Erkan Karaaslan’ın Osman Çolak adına kurulu GLOKAL İMAR İNŞAAT ATIK YÖNETİMİ VETERİNERLİK ORGANİZASYON EĞİTİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. firması Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin ne tesadüftür ki aynı gün yani 10.03.2015 tarihinde gerçekleştirdiği Danışmanlık ihalelerine tek başına katılmış ve bu ihaleleri almıştır.

27 Temmuz 2014 tarihinde Mersin’de kurulan ve Ticaret sicilde tescil edilen Eman Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi ne tesadüf ki kuruluşundan 2 ay sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi  tarafından “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI BAKIMI VE 29 YIL İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesine çıkılmış ancak bu firma yeni kurulduğu ve iş bitirme belgesi olmadığı için firmanın 2 hissesi ihale gününden 2 gün önce Polikay Ltd. Şti. firmasına satılarak bu firmanın iş bitirme belgesi ile ihaleye katılmış ve ihaleyi almıştır.  

Aydın Büyükşehir Belediyesi “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI BAKIMI VE 29 YIL İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesini bu firmaya vermek için büyük bir gizlilik içinde ihale hazırlığı yapmış ve bu işe ait yaklaşık maliyeti ihale ilanına koymayarak ilanın “RESMİ GAZETE”de yayınlanması engellenerek ihaleye katılım ve rekabet şartlarının oluşması önlenmiştir.

Böylelikle, Eman Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketine ortak edilen Polikay Ltd. Şti.  Firması da 15.07.2015 tarihinde şirket ortaklığından çıkarılarak henüz bir iş bitirme belgesi olmadığı için ihaleye katılma koşulları arasına özel olarak “İŞ ALMIŞ” şartı konulmak suretiyle Eman Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin ihaleye tek katılımcı olarak girmesi sağlanmış ve ihaleyi de bu firmaya alarak sözleşme yapılmıştır.

Sözün özü:

EMAN ihalesi baştan sona organize şekilde gerçekleştirilmiştir ve FETÖ bağlantılıdır…

Bu güne kadar savsaklanan EMAN soruşturmasının önü bir an önce açılmalı ve gereği yapılmalıdır.

Sepetim