0.542. 537 86 70

Ergün Poyraz’a, hakaret, şantaj ve tehditten ceza verildi..

Yazar Sara Gül Turan tarafından, kendine ait yazıları, bazı belgeleri izinsiz aldığı, ayrıca hakaret, tehdit ve şantaj iddiası ile şikayetçi olduğu Ergün Poyraz’ın davası sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde darp edildiği için gündeme gelen ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel hakkında da asılsız ithamlarda bulunan Ergün Poyraz, mahkeme tarafından suçlu bulundu.

2022-04-28

Kadın yazar Sara Gül Turan hakkında sürekli hakaret, iftira ve tehditlerde bulunan Ergün Poyraz’a, mahkeme hakaretten ceza vererek mahkum etti.

Kadın erkek demeden hedef aldıklarına hakaret-iftira-tehdit-şantajlarda bulunduğu defalarca mahkemeler ve kamu vicdanında kanıtlanan Ergün Poyraz, yazar Sara Gül Turan tarafından açılan davada hapis cezasına çarptırıldı.

Cezası paraya çevrilen Ergün Poyraz hakkında zincirleme suçtan yeni suç duyurularında bulunacağını ifade eden yazar Sara Gül Turan, “Çok uzun süredir tarafıma yönelik gayri ahlaki ve gayri hukuki mobbing ve saldırı tarzında davranışları, yazıları ve tehditleri vardı. İkamet ettiğim Uşak Eşme İlçesi mahkemelerinde açtığım davada, cezaya çarptırıldı. Fakat aynı yolda devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kitap basacağım diye paramı alıp basmamasından, bana ait fikri yazılarımı, cd’lerimi izinsiz alıp götürmekten, hakaret, iftira ve tehditten zincirleme suç duyurusunda bulunacağım. Yetti artık. Hem insani hem ticari beni iftiralarıyla çok zor durumda bıraktı, bırakıyor, bunu da davranış haline getirmiş, sürekli tekrar ediyor. Mahkemelerde davranışlarının cezalandırılması için gereken her türlü hukuki mücadeleyi vereceğim” dedi..

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel hakkında da karalama kampanyası başlatan Ergün Poyraz, Yazar Sara Gül Turan’a ait bir kısım belge ve kasetleri kendisinden izinsiz olarak aldığı için mahkemelik oldu. Eşme Asliye Ceza Mahkemesi’nde 28 Nisan 2022 Perşembe günü görülen davada, Ergün Poyraz’ın suçu sabit görülerek maddi tazminat cezasına çarptırıldı.

Mahkeme kararında; “Sanığın üzerine atılı katılana yönelik suçu işlediği sabit sabit olduğundan 5237 sayılı TCK’NIN 61. Maddesi uyarınca TCK125/2 delaletiyle seçimlik cezalardan adli ceza parası tercih edilerek cezalandırılmasına, hakaret suçunu aleni işlediğinden cazanın 1/6 oranında artırılmasına, bahse konu suçu zincirleme işlediği sabit olduğundan 1/4 oranında artırılmasına karar verilmiştir” denildi.

BEŞ YIL KİMSEYİ TEHDİT EDEMEYECEK

Mahkeme kararında hüküm geriye bırakılırken, “Karar verilen sanığın  5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına ve yargılama giderlerinin de Ergün Poyraz’dan tahsil edilmesine karar verilmiştir” denildi.

Ergün Poyraz hakkında açtığı davayı kazanan yazar Sara Gül Turan, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ergün Poyraz 1993 yılında babamın ricası üzerine yanımda evraklarımı getirip götüren bir kişiydi. 1997 yılında siyasi içerikli yazdığım bir kitabımı lansman öncesi çaldı. O dönemden sonra bir süre ortalıkta gözükmedi. Sonra bir baktım ki kitabı kendi adına basmış. Bu alenen bir emek hırsızlığıdır. Daha sonra beni maddi olarak da dolandırdı. Birçok taleplerde bulundu. Karşılık görmeyince de hakaret tehdit ve şantajlarının ardı arkası kesilmedi. Ben de mahkemeye verdim. Bugün ise mahkemeyi kazandım. Bu da benim haklılığımı ortaya koymaktadır.”

Sepetim