0.542. 537 86 70

Gazete Aydın’ın haberi gündeme bomba gibi düştü…

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 770 kişinin çeşitli nedenler ile malvarlıkları donduruldu. Hesapları dondurulan isimler arasında Aydın'dan 4 kişi de yer aldı. Aydın'ın çeşitli ilçelerinden olan FETÖ'cülerin kim olduğuna ise Gazete Aydın ışık tuttu.

2021-12-27

Gazete Aydın’ın “Özel Haberi” Aydın’ın siyasi gündeminde bomba etkisi yarattı.

24 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 454 firari FETÖ’cünün malvarlıklarının dondurulduğunu aktaran Gazete Aydın önemli bir gazetecilik çalışmasına imza attı.

Gazete Aydın’ın haberine göre;

Malvarlıkları dondurulan isimler arasında Adem Yavuz, Adil Öksüz, Ahmet Sait Yayla, Asım Yıldırım, Aydoğan Vatandaş, Ayhan Bermek, Tarık Toros, Rızanur Meral, Kemal Öksüz, Hüseyin Mercan, Cihan Kansız, Bülent Keneş, Atalay Candalen, Ayhan Falakalı, Celal Kara, Cevheri Güven, Ekrem Tufan Aytav, Said Sefa, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz, Emrullah Uslu gibi isimler de var.

Bu isimler arasındaki Ayhan Bermek ve Rızanur Meral gibi isimlerin büyük malvarlıkları oldukları biliniyordu. Meral, FETÖ'nün iş adamları örgütü TUSKON'un başkanlığını yapmasıyla tanınmıştı. Model ve oyuncu Murat Başoğlu’nun kayınpederi Ayhan Bermek’in ise 100 milyon dolarlık serveti olduğu daha önce de gündeme gelmişti. Üstelik Bermek'in bu serveti Başoğlu’na devredip kendisinin de Kanada’ya kaçtığı iddia ediliyordu.

Öte yandan kararda FETÖ’cülerin yanı sıra PKK/KCK terör örgütü üyesi 108, dini istismar eden terör örgütlerine üye 119, sol terör örgütlerine üye olduğu iddia edilen 89 kişinin mal varlıkları da donduruldu.

AYDIN'DAN 3 İSİM YER ALDI

Resmi Gazete'de yer alan karara göre;  Nazilli’den Cansun Sarıyıldız ile Serdar Ergül ve Söke’den Mahmut Salık’ın da malvarlıkları terör örgütü FETÖ üyesi olmaları nedeniyle donduruldu.

Aydınlı FETÖ'cülerin kim olduğu gizemini korurken konuya Gazete Aydın ışık tuttu.

1 MİLYON TL ÖDÜLLE ARANIYOR

Aslen Nazillili olan Cansun Sarıyıldız'ın uzun yıllar FETÖ'nün Bursa İl İmamı olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi. 1966 yılında Nazilli'de doğan Sarıyıldız, paralel yapılaşmada kilit rol oynadı. Sarıyıldız, Cezaevi İzleme Kurulu’nda yer alarak PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı cezaevinde izleyen heyetin içinde de yer aldı.

Örgüt adına işadamlarına haraç kesen Sarıyıldız, yüklü miktarda istediği paraları vermeyen iş adamlarına polis operasyonu düzenletiyor veya SGK, vergi dairesi kanalıyla ceza kestiriyordu. Minibüsle 1 milyon dolar himmet parasını transfer ettiği ortaya çıkan Sarıyıldız’a, 2015 yılında yaptığı usulsüz işlemler nedeniyle baskın yapılmış ancak bu operasyondan günler önce yurt dışına kaçmıştı.

Turuncu listede yer alan Sarıyıldız, 1 milyon TL ödülle halen aranmakta.

KİLİT DAVANIN KİLİT HAKİMİ

Aslen Nazillili olan Serdar Ergül, uzun yıllar İzmir Hakimi olarak görev yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sırra kadem basan Ergül, birçok önemli davanın hakimi olarak rol aldı.

10 Ağustos 2010'da İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen "ihbar mektubu"yla başlayan soruşturma sonucunda 357 asker hakkında "casusluk" iddiasıyla yargı süreci başlamıştı. Bu, bir dönem kamuoyunun en çok konuştuğu adli dosyalardan biri haline geldi. Mahkeme kararıyla emniyet, adliye, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve istihbarat birimleri içine sızan FETÖ üyeleri tarafından kurgulandığı belirlenen davada, askerlerin devletin gizli belgelerini çalarak yabancı istihbarat örgütlerine sızdırdığı ve çok sayıda üst düzey bürokratı da fişlediği öne sürüldu. Ergül bu davanın da hakimleri arasındaydı.

Soruşturma 3 yıl sürmüş, ardından yazılan iddianame sonrası açılan dava da 3 yıl devam etmişti.

DENİZ EĞİTİM KOMUTANLIĞI'NIN MAHREM ABİSİ

Aslen Aydınlı olan firari sanık ‘Maksut’ kod isimli Mahmut Salık’ın Darbeci Amiraller Hayrettin İmren, Nazmi Ekici ve Ayhan Bay'ın İstanbil’da saklandıkları eve ziyarete giderek ihtiyaçlarını karşıladığı, Salık'ın gayreti ile Sabri Kamil Altın’ın kiraladığı eve gittikleri, Amirallerin İstanbul’da saklanmaları ve barınmalarını sağladığı, Hayrettin İmren'in İstanbul ilinde Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Lojistik Başkanı iken abiliğini yaptığı, firari oldukları dönemde Simpaşta kaldıkları evlere gelerek Darbe Soruşturmaları ile ilgili olarak bilgi getirdiği, Beylerbeyi Deniz Eğitim Komutanlığından sorumlu Mahrem abi olduğu, Tuzla' da bulunan Kiptaş konutlarındaki evin Albay Kamil Altun aracılığıyla kiralanmasını sağlayan şahıs olduğu bilgisine ulaşıldı.

Salık ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin Cengiz Topel Hava Üs Komutanlığı’nda yaşanan olaylara karışan asker ve mahrem ağabeylerin de aralarında bulunduğu 35 sanık arasında bulunuyor.

 

Okunma sayısı: 20.324

Sepetim