0.542. 537 86 70

Germencik’in “Arap Bacısı..”

On parmağında on marifeti olan ve Germencik’te “Arap Bacı” lakabıyla anılan Zeliha Aslan, kentteki bir çok binanın kalorifer kazanlarını yakıyor.. Pek çok insan TV’de dizi filmleri hiç kaçırmadan keyifle izlerken “O” soğuk gecelere inat kaloriferlerin daha güzel ısıtması için çabalayıp, çalışıyor.

2017-12-05

HABER: FATMA YAZICI

Yıllardır Germencik’te tuğla ocağında işçilik, hasır dokumacılığı, bağ bahçe, pamuk çapa işleri, yerel bir gazetenin temsilciği ve aynı gazetenin dağıtıcılığına kadar pek çok alanda çalışan Emekçi Zeliha Aslan’ın hayat mücadelesi vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

On parmağında on marifeti olan ve Germencik’te “Arap Bacı” lakabıyla anılan “kaloriferlerin hanımefendisi, kömürlerin yörük efesi-Çete Ayşe’si” Zeliha Aslan, eşiyle birlikte dört yıldır Germencik İlçesi’ndeki pek çok binanın kalorifer kazanlarını yakıyor, bunun yanı sıra kapıcılıkta yapıyor…

Pek çok insan TV’de dizi filmleri hiç kaçırmadan keyifle izlerken ya da sosyal medyada en anlamlı cümleleri yazıp paylaşırken veya tatlı uykusundayken “Arap Bacı” soğuk gecelere inat kaloriferlerin daha güzel ısıtması için çabalayıp, çalışıyor.

Kocasıyla birlikte, Germencik’te soğuk kış gecelerinde insanların evlerini ısıtıp, sıcacık uyumaları için sabahın erken saatlerine kadar bir apartmandan bir diğerine koşuşturan, kulağında kulaklığı ve müziği de ihmal etmeyen kaloriferlerin hanımefendisi “Arap Bacı”, kömür çuvallarını kesip küreğiyle kor alevleri aç çocuk gibi beslerken, adeta bir yörük kadın efe - Çete Ayşe oluveriyor uykusuz gecelerin kazan dairelerinde...

“10 PARMAKTA 10 MARİFET, ASLAN GİBİ EKMEĞİNİ KAZANIYOR”

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nden bekçilikten emekli eşi Galip Aslan ile 28 yıldır evli olan ve Germencik’te oturan Zeliha Aslan dört yıldır eşi ile birlikte kalorifer kazanlarını yakıyor ve bir sitenin de kapıcılığını yapıyor.

İlçenin ilk bayan kalorifercisi olarak bilinen Aslan, apartmanların kazan dairelerinde ısı dereceleri düşmesin diye kömür yetiştirirken elinin yüzünün kapkara oluşuna aldırmıyor bile..

Zeliha Aslan’ın gayretli çalışmaları Germencik’li vatandaşlar tarafından; “Zeliha Aslan, Aslan gibi çalışıp alın teriyle ekmeğini kazanıyor, bu çalışkanlığını takdir ediyoruz” şeklinde övgüyle takdir ediliyor.

Belgeli kalorifer ateşçisi olarak bir Aslan gibi çalışan Zeliha Aslan’ın tek becerisi sadece kalorifercilik değil, elinden gelmeyen iş yok.. Adeta on parmağında on marifet olan Zeliha Aslan, yıllardır hasır dokumacılığından tuğla ocağına, bağ bahçe işlerinden pamuk çapa işlerine, kadar pek çok alanda işçi olarak çalışan emekçi bir kadın..

Zeliha Aslan, ayrıca, son 2 yıldır da bir yerel gazetenin (Güven Haber) temsilciliğini ve gazetenin köylere dağıtımını da yapıyor..

“EŞİMİ, İŞİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM”

Kömürün o siyah tozları yüzünde makyajlaşan Arap Bacı Zeliha Aslan mütevaziliğinden taviz vermeden şunları söylüyor:

“Eşimle birlikte 4 yıl önce kursa katılarak kalorifer ateşçi belgesi aldık. Bu kış sezonu 28 ayrı apartmanın kaloriferler kazanlarına bakıyoruz. Her gün düzenli olarak günde 2 defa kazan yakmaya gidiyoruz. Bizim için saat, zaman, yağmur, soğuk veya uyku hiç önemli değildir. Önemli olan yaptığımız işimizin hakkını verebilmektir. Ekmeğimizi kazanıyoruz, eşimi de, işimi de, ailemi de seviyorum. Biri erkek biri kız 2 evladımız var. Oğlum asker ve vatan borcunu ödüyor. Bizler çocuklarımız için yaşıyoruz ve onlara daha iyi bir gelecek bırakmak için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz..”

 

Sepetim