0.542. 537 86 70

Gönüllerin Başkanı…

CHP’den aday gösterilmemesine rağmen mahalle gezilerini hız kesmeden sürdüren Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan bu defa gerçekleri anlatmak için sahaya indi. Özakcan, Dalama Mahallesi’nde buluştuğu vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Biz ismimizi bilboardlara değil gönüllere yazdırdık” dedi.

2018-12-28

5 yıllık başkanlığı döneminde Efeler Belediyesini yoktan vareden ve vatandaşların gönüllerine girmeyi başaran Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan vatandaşlarla buluşmalarını hız kesmeden sürdürürken yaptığı kahvehane ve esnaf ziyaretlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinden rahatsızlık duyduğunu dile getiriyor. Halkla buluşmalarında, “Seçim için değil, gerçekleri sizlerle paylaşmak için geldim” diyen Başkan Özakcan, yaptıkları hizmetler ile vatandaşların gönlünde yer ettiklerini kaydetti.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan Dalamada buluştuğu vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında “Bildiğiniz gibi Efeler Belediyesi olarak 2014 yılında Aydın’ın Büyükşehir olması ile yeni kurulan bir belediyeyiz. Her şeye sıfırdan başladık ve bu gün tüm birimleri ile sorunsuz çalışan bir Efeler Belediyemiz var. Bugüne kadar belediyemize gelen talepleri imkânlarımız ölçüsünde karşılamaya çalıştık. Yaptığımız hizmetler de vatandaşlarımızda büyük bir memnuniyet yarattı.  Tabi tüm bu çalışmaları muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve personellerimizin özverili çalışmaları ile gerçekleştirdik. Bu günlere gelmemizde emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR KIYAMETİ KOPARDI”

Özakcan konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz Mesut Özakcan olarak ismimizi bilboardlara değil vatandaşımızın gönlüne yazdırdık. Göreve geldiğimizde büyükşehir ile bazı sorunlar yaşadık. Bildiğiniz gibi mal paylaşımı ile ilgili konular gündeme geldi. Bu sorunlar benden de kaynaklanmadı. 2014 yerel seçimlerinden önce ilimizde taşınır ve taşınmaz mallar paylaştırıldı. Seçim sonrası ise Büyükşehir Belediyesi bu karara itiraz ederek idare mahkemesine başvurdu. Ancak Aydın’daki mahkemede usule uygundur kararı verince bu defa karar büyükşehir tarafından Danıştay’a götürüldü. Danıştay’da en üst mahkeme olarak bu paylaşımın yeniden yapılması yönünde karar almış. Böyle bir karar çıkınca dönemin Aydın Valisi yeniden paylaşım komisyonu oluşturarak bu malların yeniden paylaşımını gerçekleştirdi. Daha önce Efeler Belediyesi yoktu ancak belediyemiz bu komisyonda yer almak durumunda kaldı. Büyükşehir buna da itiraz etti. Valimiz gerekli yerlerden görüş istedi ve bu görüşler doğrultusunda da belediyemiz alınan karar doğrultusunda bu komisyonda yer alarak haklarımız savunuldu. Daha önceki paylaşımlarda Efeler Belediyesi’ne hiçbir şey bırakılmadığı için yeni komisyon kararının ardından bir takım arsalar, araziler belediyemize bırakıldı. Elimizdeki sıyrık parsellere kadar almaya çalışan büyükşehir bundan dolayı da kıyameti kopardı. Ancak komisyon kesin kararını verdi ve halkımıza hizmet edebileceğimiz yeni projeler yapabileceğimiz alanların bazıları belediyemize geçti. Yaptığımız bu ziyaretler seçim ziyareti değil gerçekleri halka anlatmak için yapılan ziyaretlerdir.”

Konuşmasının ardından vatandaşların sorularını cevaplayan Başkan Özakcan, daha güzel günlerde birlikte olmak dileğiyle vatandaşların yeni yılını tebrik etti.

Sepetim