0.542. 537 86 70

Haber sitelerine ceza ve yaptırımlar yolda..

Sosyal medya yasa çalışmasının Ekim sonu Meclis’e gelmesi planlanıyor. 3 ayaktan oluşması beklenen yasada internet haber siteleri için ceza ve yaptırımların olması bekleniyor.

2021-10-10

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre:

Sosyal Medya Yasa çalışması ile ilgili düzenlenen son toplantıya Ulaştırma ve Adalet bakanlıkları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK yetkilileri ve AKP'li kurmaylar katıldı.

Edinilen bilgiye göre öncelikle, sosyal medya paylaşımının organize ya da kasıtlı olup olmadığı belirlenecek. İnternet medyasının açık ve şeffaf olabilmesi için künye ibraz etmek, adres bildirmek zorunlu olacak. Künyede alınan fonlar da bildirilecek.

Haber siteleri basın kanununa tabi olacak. Yalan haber yayanlara para cezaları verilmesi ve mevcut cezaların arttırılması görüşünün ağırlık kazandığı belirtiliyor. Yalan haber yayan haber sitelerine, ceza ve yaptırımlar, basın yayın organlarına benzer şekilde uygulanabilecek.

TÜRK YETKİLİ BULUNMASI ÖNEMLİ

Sosyal medya devlerinden, Türk yetkililerin Türkiye’deki ofislerde bulundurulması istenerek “muhatap bulamama” sorununa çözüm aranacak. Kaynaklar, “Türk yetkili bulunması önemli, çünkü daha kolay irtibat kurulabilir” diyor.

Sepetim