0.542. 537 86 70

Haldun Dormen, hem güldürdü hem düşündürdü…

Ünlü oyuncular Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın başrollerde yer aldığı “Molie’re Kibarlık Budalası” isimli iki perdelik komedi oyunu kapalı gişe oynadı. Hakan Altıner’in yönettiği; gösteri zaman zaman kahkahalara sahne olurken, izleyiciler kimi zaman da duygu dolu anlar yaşadılar. Aydın Kültür Merkezinde gerçekleşen Tiyatro Gösterisi, Aydın’lı Sanatseverlerden tam not aldı.

2018-01-19

Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri “Kibarlık Budalası”, 9. yılında Aydın’da da seyircisiyle buluştu.

Atabey Gösteri Sanatları Firmasının organize ettiği ve ünlü oyuncu Haldun Dormen’in başrolünü oynadığı “Molie’re Kibarlık Budalası” isimli iki perdelik komedi oyununda salon tıklım tıklım doldu. Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Sahnesi’nde gerçekleşen tiyatro gösterisinde, Arçelik firmasının Sponsor olduğu “Bir Bilet- bir fincan kahve” isimli ilginç kampanya ile sanatseverlere de sınırsız Kahve ikramı yapıldı. Hem kahve keyfi hem de ünlü oyuncu Haldun Dormen’i izleyen tiyatro severler, çifte keyif yaşadı. Atabey Gösteri Sanatları Firmasının Sahibi Bedrettin Atabey; “Sanatseverlere hizmetimiz Sürecek” dedi.

UNUTULMAZ BİR GÖSTERİ

Ünlü oyuncu Haldun Dormen’in başrollerde yer aldığı “Molie’re Kibarlık Budalası” isimli iki perdelik komedi oyunu kapalı gişe oynadı.  Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve biletlerin günler önceden tükendiği tiyatro gecesinde izleyiciler gösteriye doydu.

Aydın Kültür Merkezinde gerçekleşen Tiyatro Gösterisi, Aydın’lı Sanatseverlerden tam not aldı.

Oyunu izleyen Seyirciler, tiyatronun her zaman ayrı bir yeri olduğunun altını çizerken, özellikle Haldun Dormen’in ortaya koyduğu oyunculuk performansını çok beğendiklerini, gösteriden çok keyif aldıklarını belirttiler. İpek Kadılar’ın tiyatroya uyarladığı ve Hakan Altıner’in yönettiği; gösteri zaman zaman kahkahalara sahne olurken, izleyiciler kimi zaman da duygu dolu anlarla hiç unutamayacakları bir gece yaşadılar.

Aydın’da sahnelenen oyunda; Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Çercisoğlu, Hilmi Özçelik, Deniz Yeğin, Efe Deprem, Bahadır Vatanoğlu, Işık Selin Kuyumcu rol aldı. Kostüm Tasarımını Türkan Kafadar’ın yaptığı gösteride, Dekor Tasarımı Gizem Gürsel, Sedef Germen tarafından gerçekleştirirken, Işık Tasarımını da Cengiz Özdemir yaptı.

OYUNUN KONUSU..

17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in bir tek amacı vardır:  Asilzade olmak..

Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz.

Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını  da mutlaka bir “soylu” ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır.

Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Oyunda neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür.

ATABEY; “SANATSEVERLERE HİZMETİMİZ SÜRECEK”

Tiyatronun kapalı gişe oynamasından oldukça memnun olduğu gözlenen Atabey Gösteri Sanatları Firmasının Sahibi Bedrettin Atabey; “Bugüne Kadar pek çok organizasyonda olduğu gibi bu gece yine Sanatseverlere güzel bir gece yaşamalarında katkımız olabildiyse ne mutlu bize. Böyle güzel organizasyonlarla Aydınlı sanatseverlerimize unutamayacakları anlar yaşatmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni oyunlar ve yeni etkinliklerle sanatseverlere hizmetimiz sürecek” diye konuştu.

Sepetim