0.542. 537 86 70

Hamsi Şenliği fiyasko…

GÜÇ KİMDE BELLİ OLDU... Karadenizliler Derneği, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı’nda düzenlediği Hamsi Şenliği’nden desteği çekince sonuç fiyasko oldu. 2014 yılında düzenlenen Hamsi Şenliği’nde 10 bin vatandaş büyük izdiham yaratırken bu gün düzenlenen Hamsi Şenliği’ne yaklaşık 300 kişi katıldı.

2018-04-11

GÜÇ KİMDE BELLİ OLDU...

Ne olduysa dün oldu.

Aydın BŞB’nin Karadenizliler Derneği işbirliği ile “Hamsi Şenliği” düzenleyeceği mesajlarının atılması kriz yarattı. Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılınç Aydın BŞB’nin mesaj ile bildirdiği etkinlikte rollerinin bulunmadığını ve böyle bir projelerinin olmadığını karşı mesaj ile üyelerine duyurdu.

Aydın BŞB’den yaklaşık 300 bin kişiye mesaj çekilmesine karşın “Hamsi Şenliği” için meydanda yaklaşık 300 kişi toplanabildi.

Vatandaşlar, Afrin’de Mehmetçiğin verdiği mücadele sonucu şehit haberlerinin geldiği bu günlerde Aydın BŞB’nin “Şenlik” adı altında etkinlik düzenlemesini doğru bulmadıklarını belirtirken, Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç da “Derneğimizin şenlik projesi yoktur” açıklaması yaparak düzenlenen bu etkinlikten desteklerini “Afrin şehitlerine gösterdikleri saygıdan” dolayı çektiklerini ifade etti.

Başkan Kılınç, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile 10 bin kişinin katılımıyla “Afrin şehitlerine hayır yapılması” konusunda anlaştıklarını ancak Başkan Çerçioğlu’nun bunu “Hamsi Şenliği” adı altında “Siyasi şova” dönüştürmek istemesiyle Aydın BŞB’nin Karadenizliler Derneği işbirliği ile düzenleyeceğini duyurduğu “Hamsi Şenliği”nden desteklerini çektiklerini açıkladı.

Etkinlik için Kent Meydanı’nda 10 bin kişi toplanması planlanırken Karadenizliler Derneği’nin desteğini çekmesi sonucu 300 kişi kadar bir kalabalığin katılımı ile “Hamsi Şenliği” gerçekleştirilmiş oldu.

Kendisi de Karadenizliler Derneği’nin bir üyesi ve Karadenizlilerin manevi kızı olan Özlem Çerçioğlu, Belediye adına düzenlediği “Hamsi Şenliği”nden umduğunu bulamadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Hamsi Şenliği”nde 1 ton balık tüketildiği açıklanırken meydanda toplanan 300 kişinin 1 ton balığı nasıl tükettiği merak konusu oldu. Şenliğe ilgi beklenenin altında kaldı, katılım az oldu.

Ancak BŞB medyası haberi Kent Meydanı’nda düzenlenen “Hamsi Şenliği”ne katılımın yoğun olduğu, ekmek arasında 10 bin kişiye balık verildiği ve balıkların 2 saatte tükendiği şeklinde verdi.

Ekmek arası balık dağıtımı şeklinde geçen bu etkinlikte kültür adına hiçbir düzenleme yer almadı ve Karadenizliler Derneği’nden hiçbir üye de etkinliğe katılmadı.

2014 yılında Karadenizliler Derneği tarafından eski otogar alanında on bin kişiye yakın kişinin katılımı ile düzenlenen “Hamsi Şenliği”nde olduğu gibi Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, 4 yıl önceki söylemini tekrarlayarak “Hamsi Şenliği”ni geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Bilindiği gibi eski otobüs terminalinde 2014 yılında düzenlenen Hamsi Şenliği ara ara yağmurlu havada gerçekleşmiş, 5 ton balığın tüketildiği etkinliğe katılan yaklaşık 10 bin kişi büyük izdiham yaratmıştı.

Etkinlikte, horon ile zeybekler bir arada oynanmış, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı konuşmasında, Aydın ve civar illerden yoğun ilgi gören şöleni, geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirterek, “Sadece bir belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda Karadenizliler Derneğinin bir üyesi olarak burada bulunuyorum. Bu gün burada birlik ve beraberliği, Aydınlıların hoşgörüsünü, Türkiye’nin kültür mozaiğini yaşıyoruz” demişti.

4 YIL ÖNCEKİ HAMSİ ŞENLİĞİ’NDEN BİR KAÇ GÖRÜNTÜ..

Sepetim