0.542. 537 86 70

Haşmet Aysan’a büyük ilgi..

“AYDINLILAR KİMİN EFE OLDUĞUNU İYİ BİLİR...” - CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesine karşı yürüttüğü mücadele ile muhalefetin simge ismi haline gelen İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'in eski Danışmanı deneyimli bürokrat Haldun Haşmet Aysan'ın AK Parti'den 27. Dönem Milletvekili Aday adayı olması Aydın siyasetinde ve kamuoyunda büyük yankı buldu.

2018-05-04

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesinin firari Danışmanı Erkan Karaarslan'ın FETÖ'nün yerel yönetimlerdeki yapılanmasını sağlayan İmamı olduğunu ortaya çıkaran ve tutuklanmasını sağlayan, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Aydın'daki bazı belediyeler ile ilgili çeşitli ihale yolsuzluklarını ve usulsüzlüklerini ortaya çıkarıp yargıya taşıyan isim olan Haldun Haşmet Aysan adaylık başvurusunun ardından parti teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerde de partililerinin yoğun ilgisini görüyor.

Aydın'da merkez sağın önde gelen isimlerinden biri olan ve CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesine yönelik yıllardır tek başına sürdürdüğü mücadelesiyle Aydın halkının ve AK Parti tabanının büyük takdirini ve sevgisini kazanan deneyimli Bürokrat Haldun Haşmet Aysan'ın yaptığı adaylık başvurusunun ardından parti teşkilatınlarına yaptığı ilk ziyaretinin durağı Karpuzlu oldu.

Bir günde Karpuzlu, Çine, Nazilli, Buharkent, Karacasu ve Bozdoğan ilçelerinin olduğu 6 İlçeye giderek teşkilatlarını ziyaret eden ve kendisine gönüllerini açan partilileriyle kucaklaşan AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı mücadele adamı Haldun Haşmet Aysan ilçe ziyaretleri sırasında bazı STK'lar ile Esnaf ziyaretleri yapmayı ve kahvehanelerde vatandaşlarla biraraya gelmeyi de ihmal etmedi.

Aydın'da merkez Sağın önde gelen isimlerinden olan Aysan'a ziyaretleri sırasında bazı DYP'li isimlerin de eşlik etmesi ve kendisini karşılaması dikkatlerden kaçmazken AK Parti Miletvekili aday adayı Haldun Haşmet Aysan'ı ziyaret ettiği teşkilatlarda kendisine yoğun ilgi gösteren partililerin CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesine karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle sık sık kutlamaları bazı partiler tarafından "Aydınlılar vatanı, halkı ve devleti için çalışan gerçek Efe'yi bilir..." şeklinde yorumlandı.

Teşkilât ziyaretlerinin ilk durağı olan Karpuzlu'da birlikte siyaset yaptığı DYP'liler tarafından karşılanan Aysan köy kahvesinde de vatandaşlarla sohbet etti.

Haldun Haşmet Aysan ardından AK Parti İlçe Teşklatını ziyaret etti.

İlçe Başkanı Akif Aydoğdu tarafından karşılanan Aysan, kendisine sosyal medyadan sıkı takipçisi olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Aydoğdu'ya, AK Parti'yi Aydın'da iktidara taşımak için başlattığı siyasi mücadelesinin karıncanın su taşıma hikâyesindeki misali olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek tüm hemşehrilerini ve partililerini Aydın için su taşımaya davet etti.

Aysan, İlçe Teşkilatı ziyaretinin ardından esnaf kesiminin ve bölgenin kanaat önderi isimlerinden biri olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Birliği Bölge Başkanı Necip Saraç'ı ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

DYP'nin bölgede ağır isimlerinden biri olan Saraç'ı yine Aydın'da DYP'nin önemli ismi olan Cengiz Toprak ile birlikte ziyaret eden AK Parti Milletvekili aday adayı, milletin adamı Haldun Haşmet Aysan, merkez Sağın kalesi olan Aydın'ı işgalden kurtarmanın zamanı geldiğini söylerken, Esnaf Kefalet Bölge Birliği Başkanı Saraç, Aysan'a destek vererek AK Parti'nin Aydın'da başarı yakalamasının sırrının merkez sağ isimlerin partiye kazandırılması olduğunu belirterek "Aydın'da bugün bizler de dahil AK Parti'ye yakınsak bu sayın Vekilimiz Mustafa Savaş orada olduğu içindir... Yoksa bizim aslımız bellidir. AK Parti'nin Aydın'daki yetkilileri merkez sağ isimlere kendilerini yabancı gibi hissettirmekten vazgeçmelidir ki kırata binerek kaleyi geri alabilsin..." şeklinde konuştu.

AK Parti Miletvekili aday adayı olan Aysan, ilk olarak Karpuzlu'da başlattığı teşkilat ziyaretlerini Çine, Nazilli, Buharkent, Karacasu ve kendi memleketi olan Bozdoğan ile gün boyunca devam etti...

Akşamın geç saatlerine kadar parti teşkilatlarını ziyaret eden Aysan memleketi Bozdoğan'da büyük bir coşku ile karşılandı. Partili partisiz Bozdoğanlı hemşehrilerinin büyük ilgi gösterdiği ve "Efsane geri döndü..." diyerek bağrına bastığı Aysan ziyaret ettiği İlçe Başkanı Kemal Bozoğlu İle yönetimi tarafından karşılandığı İlçe Teşkilatında partililere ve Bozdoğanlı hemşehrilerine konuşma yaptı...

AK Parti'nin Aydın'da iktidara gelmesinin zamanının geldiğini ve bunun yolunun ayrıştırıcılıktan değil birleştiricilikten geçtiğini belirterek, 24 Haziran seçimlerinde hedeflerinin en az 5 Milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi... Aysan, Genel seçimlerde sağlanacak başarı sonrası yerel seçimlerde de büyük bir zafere imza atarak, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin anahtarını ülkenin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a armağan edeceklerine vurgu yaptı.

Tüm ilçe ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Aydın ekonomisinin, istihdamın çözümüne, kalkınması ve gelişmesine yönelik çabalarından ve katkılarından övgüyle bahseden Aysan, Aydın'da hem genel hem de yerel seçimlerde başarının kapısının merkez sağın da tam desteğini arkasına alan Mustafa Savaş'ın çabası ile aralandığına dikkat çeken Haldun Haşmet Aysan, "Tek yapmamız gereken onun gibi gece gündüz Aydın'ı düşünerek ve merkez sağın kalesi Aydın'ı yeniden özüne dönüştürmek, işgal altından kurtamak için çok çalışmaktır" dedi...

Aysan'ın yaptığı her ilçe ziyaretinde CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesine karşı başlattığı ve yıllardır sürdürdüğü mücadele nedeniyle Partillerin tebrik ettiği ve hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen partililerin yoğun ilgisi karşılaşması gözlerden kaçmadı.

AK Parti Miletvekili Aday Adayı Aysan, adaylık başvurusunun ardından aynı gün içerisinde yaptığı 6 ilçe ziyaretinin ardından bu gün de Didim'e giderek partilileriyle biraya geldi. Ziyaret ettiği İlçe Teşkalatında İlçe Başkanı Maşallah Subaşı taradından sıcak bir ev sahipliği ile karşılanan Aysan’a burada da partiler yoğun ilgi gösterdi.

(Hasan KADİFE)

Sepetim