0.542. 537 86 70

Hem suçlu, hem güçlü anlayışı..

Gazeteci Serhan Seyhan sosyal medya hesabından Aydın’da yaşanan iki olayı kaleme alırken Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e “Nasıl aynı cazgırlıklar için Güneydoğu da HDP'nin eylemlerine Devletin gücü göz yummuyorsa, Aydın’da Devletin aynı hassasiyeti taşıması beklenir. Fazla tevazu ve hoşgörü müspet sonuçlar yerine saldırgan siyasete güç kazandırır ve gayrimeşru eylemlere kazanılmış hak olarak geri döner” sözleri ile seslenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da, “Halk Devletin Baki Gücünü bu topraklarda da hissetmek istiyor” diye mesaj gönderdi.

2020-01-16

Serhan Seyhan’ın yazısı şöyle:

“Size şimdi iki örnekten bahsetmek istiyorum.

Birincisi Didim’de Deniz Ürünleri OSB'si yatırımı yapılacağı için siyasi işgüzarlık yapan CHP'li belediye başkanlarının yaptığı barbarca eylemi itidalli bir yöntemle Devletin Memurunun görevini yapması engellenmesi bile göz ardı edilerek sindirilmeye çalışılıyor.

Lakin tüm bunlara rağmen Koçarlı’da Devletin yaptığı yatırımları sahiplenerek YALAN algı çalışmalarına karşı Merhum Menderes'in ilçesinde tamamen demokrasi içerikli tepki pankartı için siyasi kimlikler ve Devlet kurumları gerekli hassasiyetle tepkiye sahip çıkmıyorlar.

Bu demokratik tepkide bile itidalli davranış iktidar partisinin yönetiminde bulunan Koçarlı Belediyesi’nden bekleniyor. Ama CHP'lilere sorsan iktidarın gücünü kullanıyorlar diye yaygara yaparlar.

Nasıl aynı cazgırlıklar için Güneydoğu da HDP'nin eylemlerine Devletin gücü göz yummuyorsa, Aydın’da Devletin aynı hassasiyeti taşıması beklenir. Aynı pankartı CHP astığında indirmeyenleri barbarca yapılan eylemleri göz ardı edildiğinde demokratik bir duruş sergilenmiş olmuyor.

Sadece hem suçlu hem güçlü anlayışı güç kazanmış oluyor.

Sayın Aydın Valisi’ne de bu noktada seslenmek istiyorum.

Fazla tevazu ve hoşgörü müspet sonuçlar yerine saldırgan siyasete güç kazandırır ve gayrimeşru eylemlere kazanılmış hak olarak geri döner.

Daha önce de siyasetin son dönem aktif isimlerinden bir abimize fazla hoşgörü size art niyetle döner söylemim sonrası çok geçmeden "Omuz Attı" YALANI ile tüm ülke önünde rencide etmeye çalışıldı.

Tüm bu ifade ettiklerim, haddini aşanların tevazu ve hoşgörüyü nasıl suistimal ettiklerinin gerekçeli ispatı niteliğindedir.

Sokaktaki vatandaşın mevcut konular hakkındaki bakışını öğrenmek istiyorsanız. Herkesin dilinde tek cümle; Güneydoğu’da istisnasız olduğu gibi “YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE...”

Bu satırlardan bu konularda ki hassasiyeti ile bilinen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya da iletmiş olalım. Halk Devletin Baki Gücünü bu topraklarda da hissetmek istiyor.

Naçizane dile getirmiş olayım.

Devletimizin Gücüne ve Muktedirliğine olan Derin Saygılarımla...”

Not: Serhan Seyhan’ın sosyal medya hesabından alınmıştır.

Sepetim