0.542. 537 86 70

İYİ Parti üzerine…

İYİ Parti Genel İdare Kurulu İl Yönetimini görevden alır, Sayın Koray Aydın güdümünde bir uzaktan kumandalı ismi atamaya kalkarsa, parti Aydın’da yerle yeksan olur. Aydın’da yoksa tepede birilerinin şahsi menfaat karşılığı parti başa oynamasın, yedek lastik olsun, MHP gibi davransın diye bilmediğimiz fakat kokusunu aldığımız pazarlıklar mı var?

2021-12-13

İYİ Parti Aydın’da garip bir tezat yaşıyor.

Parti şehirde birinciliğe giderken, içerden dışardan bin bir dolap.

Belli ki Parti Genel Merkezi, Aydın'a şaşı bakıyor.

Özellikle Sayın Koray Aydın, Aydın'daki fahiş hataların bence asli sorumlusu.

Seçim döneminde de yaşadık. Kendisine çok yakın Cemal Sarı-Yaşar Çelebi'nin ağzına bakıp üç kontenjan kullandırdı. İki garanti vekil üçe gidecek denilirken, partiyi tek vekilde bıraktı.

İYİ Parti'nin en büyük özelliği, parti içerisinde hizipçiliğe karşı olması.

Fakat özellikle Aydın'da o hizipçilik hastalığı devam ediyor.

Parti kurulurken teşkilatların ve adayların seçimle belirlenmesi sözü verildi, yaşananlara bakın. Hamam aynı hamam sadece tellak değişmiş misali, hep aynı sorun, hep Koray Bey'in hataları. Ak saçlı bilge diyoruz da, Aydın'a gelince pusulası şaşıyor.

İl seçimleri bitti daha ilk günden Koray Aydın'a bağlı Cemal Sarı - Yaşar Çelebi, Semra Yücel, Behiç Üsküp-Hayati Atlı grubu, ortalığı velveleye verdi. Adamlar bismillah demeden, seçilmiş yönetimi görevden aldırmaya çalıştılar. Bunun için başka partilerle bile iş tuttular. Hatta internet televizyonlarında İYİ Parti Aydın İl Başkanı hakkında, ağıza alınmayacak hakaretlerin yapıldığı programlarda yer aldılar, çanak tuttular.

İYİ Parti'nin kapı kapı gezip her gün partiye üye kaydı yapan vefakar Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez soytarıların hedefinde olmadık hakaretlere, iftiralara maruz kalırken, bu hizbin sesi bile çıkmadı.

Bazı ilçe başkanları, il yöneticilerine küfür bile etti.

O zaman onlar hakkındaki disiplin kuralları niye uygulanmadı?

Aydın İYİ Parti içinde iki görüş rekabet halindeydi, şu an bu kangrene döndü.

Birinci grup yani tabanın ezici çoğunluğu Aydın'da İYİ Parti'nin genel ve yerel seçimlerde birinci parti olabileceğini savunuyor. Bu grup kapı kapı gezip, üye kaydediyor, sürekli çalışıyor.

Bir de Cemal Sarı - Yaşar Çelebi - Hayati Atlı - Behiç Üsküp hizbi var. Yani Sayın Koray Aydın'ın füruatı...

Bunlar kendileri makam veya şahsi ikballeri için partiyi yedek lastik konumunda tutmaya çalışan küçük bir grup. Kerametleri kendilerinden menkul olsaydı, atama ile geldikleri il seçiminde tüm güç ellerindeyken seçimi kaybetmezlerdi.

Burada vurgu yaptığım konu, Sayın Koray Aydın'ın adını ve etkisini her fırsatta kullanan bu hizbin, partiye sirayet ettirdiği hastalık.

Yarın seçim olsa, başka bir il yönetimi gelse, bunlar yine aynısını yapacaklar.

Bunlara göre kendileri yoksa alem yansın.

Partiyi birinci parti yapmak, yerelde de başat aktör haline gelmek umurlarında bile değil. Varsa yoksa kendi şahsi ikballeri.

Eğer İYİ Parti Genel İdare Kurulu İl Yönetimini görevden alır, Sayın Koray Aydın güdümünde bir uzaktan kumandalı ismi atamaya kalkarsa, parti Aydın’da yerle yeksan olur.

Çok istiyorlarsa GİK’de seçim kararı alsınlar. O zaman taban seçsin kendini yönetecekleri. Yoksa emin olun büyük kırılma geliyor. Parti birinciliğe oynarken bu tür tutumlar, her şeyi berbat eder.

İYİ Parti Genel Merkezi Aydın için şunu İYİ bilsin...

Buradaki kadrolar, öyle ben yaptım oldu tavırlarına hiç uymazlar. Gider Deva Partisi'ne oy verirler, yine bu hesabı genel merkeze sorarlar. İnsanların iradesiyle oynamayın, parti kurulurken verdiğiniz sözleri tutun.

İYİ Parti de yedek lastik olacak ise, Didim örneğinde olduğu gibi gayri ahlâkilikleri, gayri yasallıkları dillere destan Ahmet Deniz Atabay gibi şahıslara tek kelime edemeyip, ilçe başkanlarının o belediye şirketinde kukla gibi güdümlü siyaset yapmasına seyirci kalacaksa, hayrı yoktur bu işin.

Alın bir de Koray Aydın ekibinin has elemanı, partideki hizbin önde gelen isimlerinden biri Kuşadası İlçe Başkanı Hayati Atlı'nın durumu. Şahsın kendisini üye kayıtları veya parti adına etkinliklerde, sosyal ortamlarda, halk içinde pek göremiyoruz.

Hayati Atlı hakkında da söylentiler var. Eşinin belediye şirketinde yönetici olduğu, başkaları üzerinden ihalelere katıldığı. (Cevabı varsa yayınlarız.) Kimsenin hakkını yemediğimizi ve yemeyeceğimizi herkes bilir. Fakat parti için çalışmalarını pek göremedik. Tek çalışmaları, seçim yoluyla değil Sayın Koray Aydın'ı da arkalarına alıp, atamalarla kendi şahsi hesaplarına hizmet etmek. Cemal Sarı - Yaşar Çelebi - Hayati Atlı’nın çekirdeğini oluşturduğu, Koray Aydın güdümlü kabul edilen hizbin yaptıkları. Partide oldular çıban başı.

Bakın sizlere bu hizip konusunda bir örnek daha vereyim.

Kuşadası'nda yerel seçimler öncesi İYİ Parti'den aday olan çok değerli, genç ve gelecek vaad eden isimler vardı.

Cemal Sarı - Yaşar Çelebi - Hayati Atlı ne yapmışlar biliyor musunuz? Adamların dosyasını saklamışlar, yerine daha önce MHP’li iken aday yapamadıkları ve söz verdikleri bir ismi yazmışlar.

Adamların adaylık dosyasını saklamışlar adaylık dosyasını.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise verilen sözü tutmuş, CHP listesinden yazmış o arkadaşları.

Hadi bakalım Yüksek Disiplin Kurulu atsın bu hizipçileri de görelim.

Parti suçu bunlar öyle sıradan işler değil.

Ne o? Yoksa Sayın Koray Aydın'a yakın olanların dokunulmazlıkları mı var partide?

Son yaşananlara bakarsak ve İYİ Parti İl Yönetimini de görevden almaya kalkışıp yine atama ile uzaktan güdümlü ve tabanın iradesine aykırı bir ismi atamaya kalkarsa, emin olsunlar yaşayacakları sorunlar ulusalda dillere pelesenk olur.

İnsanlar maddi manevi bedel ödedi bu partiyi kurarken.

Öyle buruşuk kağıt gibi yırtıp bir kenarıya atamazsınız.

Onurlarıyla, gelecekleriyle oynayamazsınız...

Hepsi maddi manevi bedel ödedi bedel!..

Perşembenin gelişi, Çarşambadan bellidir demişler...

İYİ Parti Genel Merkezi’nin bu tutumu, yarın seçimlerde adayların yine teşkilat yoklaması ya da önseçimle değil, geçen defaki gibi atama fiyaskosuyla belirlenmesine yol açar.

Sayın Meral Akşener Parti kurulurken hangi sözü vermişti:

“Tabandan geleceksiniz. Aday olacaksanız benden değil, Türk Milletinden icazet alacaksınız...”

O halde bu yaşananlar ne?

Aydın’da yoksa tepede birilerinin şahsi menfaat karşılığı parti başa oynamasın, yedek lastik olsun, MHP gibi davransın diye bilmediğimiz fakat kokusunu aldığımız pazarlıklar mı var?

Varsa şunu İYİ bilin, İYİ Parti tabanı sandıkta bunun cevabını vermesini bilir...

Hata yaparsanız sandıktan çıkacak sonuçlar sizleri öyle bir hale getirir ki, feleğiniz şaşar, hesabını da ne hakka ne halka veremezsiniz...

İYİ Parti Genel Merkezi şunu İYİ analiz etmeli.

Burada kim haklı kim haksız, o olmuş bu olmuş detaylarını tartışmıyorum, isimler veya kişilerden yana taraf da değilim. Sadece sosyal ve siyasal açıdan tespitlerimi, yaşananları, perde gerisini kaleme alıp, atılacak adımların gelecekte doğuracağı sonuçları kamu oyuyla paylaşıyorum.

Sayın Koray Aydın, sayenizde ilk günden Aydın İYİ Parti tabanında neler konuşulmaya başladı biliyor musunuz?

“Her derdin bir DEVA’sı vardır...”

Ben uyarayım da, sizler de ona göre önleminizi alın.

Çünkü Millet iradesinin olmadığı yerde, koltuklar makamlar geçersiz, herkes bir hiçtir...

 

Okunma sayısı: 12.458

Sepetim