0.542. 537 86 70

İYİ Partili Lütfi Türkkan’dan virüs tepkisi..

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Saray’ın yeni grip salgını hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Dünya Sağlık Örgütü’nün 1 yıl önce Türkiye hükümetini salgın nedeniyle uyardığını ancak hükümetin bu konuda herhangi bir önlem almadığını söyledi.

2020-04-02

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, yeni tip influenza hakkında Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından 1 yıl önce yayınlanan genelge hakkında açıklamalarda bulundu. Sarayın, 1 yıl öncesinden yeni grip salgını hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten İYİ Partili Türkkan, “Bugün dükkânların kapanmasının, yüzbinlerce insanımızın işsiz kalmasının, ödenemeyen kiraların ve faturaların, her gün işe gitmek zorunda kalırken hastalığa yakalanan insanların sorumlusu bu Hükümet’tir” dedi.

“DSÖ TÜRKİYE’Yİ UYARDI”

Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’yi 1 yıl önce uyardığını söyleyen Türkkan, “Meclisi devre dışı bırakarak çıkarılan, Saray’ın çalıp Saray’ın oynadığı bu Genelgenin konusu; Küresel Grip Salgını (Pandemi)… Ne diyor genelgede: İnfluenza virüslerinin genetik yapısında meydana gelen değişikliklere bağlı yeni tipte bir influenza virüsü ortaya çıkabiliyor ve insandan insana kolayca geçiş yeteneği kazanıyor. Yeni tipte influenza virüsü ile daha önce hiç teması olmayan veya virüsün yol açacağı enfeksiyonun gelişmesine yatkın olan kişilerin önemli bir kısmının etkilenmesiyle pandemi ortaya çıkabiliyor. Ayrıca, nüfusun büyük çoğunluğunu etkileyebilecek böyle bir pandemi ihtimaline karşı kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirler sıralanıyor genelgede ve Sağlık Bakanlığı’ndan "Pandemik İnfluenza İl Hazırlık ve Faaliyet Planı" hazırlanması isteniyor” diye konuştu.

“NEDEN ÖNLEM ALMADINIZ”

Hükümetin zamanında önlem alması gerektiğini belirten Türkkan, “Şimdi;Milletvekili kimliğimi bir kenara koyarak, çocuklarına ve ailesine sorumluluğu olan, onlar için endişelenen bir baba, bir eş olarak Hükümet’e sormak istiyorum. Madem salgının geleceğini biliyordunuz, madem bir planınız vardı, hastalığın Türkiye’de yayılmasını neden beklediniz? Neden toplumu bilinçlendirmediniz, neden önceden hiçbir ekonomik hazırlığınız olmadı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeniçağ

Sepetim