0.542. 537 86 70

Jeotermal gerçekleri… (5)

Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kamuoyundan gizlediği Germencik Raporu’na Aydın Şafak ulaştı… Tüm ısrarlarımıza rağmen bu güne kadar açıklanamayan o raporu Aydın kamuoyu ile paylaşıyoruz. Meğer yapılan ölçümlerin Jeotermal ile hiçbir alakası yokmuş. Isınma sonucu ortaya çıkan gazlar ölçülmüş. Bu da kamuoyuna “Jeotermal ölçümü” diye yutturulmuş.

2018-07-02

* Jeotermal tesisleri atık sularını yüksek sıcaklıklarda derelere, çaylara ve Menderes Nehrine akıttıkları yetmiyormuş gibi Jeotermalciler tarafından yeraltına gömülen kilometrelerce uzunluğundaki boruların söktürülmesi konusunda ne Aydın Çevre İl Müdürü Mehmet Taha Al ne de Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger kılını bile kıpırdatmıyor.

* Efendiler… Sizler Aydın’da kimlere hizmet ediyorsunuz?

Sizler Jeotermal Firmaları’nın taşeronları mısınız?

Yoksa oturduğunuz koltuklarınızın garantisi jeotermal firmalarına mı bağlı ki, sürekli Aydın’daki jetormal firmalarının yasal olmayan uygulamalarına göz yumuyorsunuz?

 

Sevgili okurlar…

“Jeotermal Gerçekleri” yazı dizimizi yayınlamaya başladığımızdan bu yana Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in ağzını bıçak açmıyor. Yazdıklarımız bu güne kadar tekzip edilmediği gibi Aydın kamuoyunu aydınlatıcı hiçbir açıklama yapılamadı, hiçbir bilgi paylaşılmadı.

Daha önce yapılan açıklamaların da “Jeotermal ölçümü” adı altında kamuoyuna yutturulduğu ortaya çıktı.

Ele aldığımız “Jeotermal gerçekleri”ni yazdıkça bunun bir “siyasi karalama kampanyası” yaptığımızı düşünenler yazdıklarımızın gerçekliği üzerinde duracakları, görevlerini yapacakları yerde yanıltıcı bilgilerle de kamuoyunun dikkatlerini başka yönlere çekmeye çalıştılar.

Jeotermal tesisleri atık sularını yüksek sıcaklıklarda derelere, çaylara ve Menderes Nehrine akıttıkları yetmiyormuş gibi Jeotermalciler tarafından yeraltına gömülen kilometrelerce uzunluğundaki boruların söktürülmesi konusunda ne Aydın Çevre İl Müdürü Mehmet Taha Al ne de Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger kılını bile kıpırdatmıyor.

Bir kez daha vurguluyoruz.

Çevre İl Müdürü Mehmet Taha Al ve Müdür Yardımcısı Emine Mine Sert tarafından üstünün örtülmesine izin verilen bu borular derhal sökülmelidir.

Efendiler… Sizler Aydın’da kimlere hizmet ediyorsunuz?

Sizler Jeotermal Firmaları’nın taşeronları mısınız?

Yoksa oturduğunuz koltuklarınızın garantisi jeotermal firmalarına mı bağlı ki, sürekli Aydın’daki jetormal firmalarının yasal olmayan uygulamalarına göz yumuyorsunuz?

Yazdıklarımızı itibarsızlaştırmaya çalışacağınıza çıkın da bu güne kadar yazdıklarımızın yanlış olduğunu kamuoyuna açıklayın.

Ama açıklayamazsınız…  

Çevre İl Müdürü Bay Taha’ya; “Madem ki Germencik ilçesinde 3 ay boyunca jeotermal ile ilgili mobil istasyonla ölçümler yaptırdın açıklayın Bakanlık Raporu’nu” dedik sus pus oldular, “İşte rapor” diye ortaya bir veri koyamadılar. Efeler Belediyesi’nin kurduğu çevre Komisyonu sizden bu raporu istemesine rağmen onlara da veremediniz?

Neden?

Çünkü jeotermal ölçümleri yapılan bir rapor yoktu.

Üzüntü verici olan ise Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in, “Taha bey hepimizi töhmet altında bırakıyorsun gerekli açıklamaları yapınız..” diyememesi…

Sayın Valiye buradan soruyoruz..

Yoksa Aydın’da Jeotermal firmalarını koruyanlardan biri de siz misiniz?

Sizi Aydın Valiliği koltuğuna jeotermalciler mi getirdi de, jeotermalcilerin koltuğunuzdan alacağından mı korkuyorsunuz?

Anlaşılan o ki herkes herşeyi biliyor ama kimse samimi şekilde çıkıp açıklama yapamıyor.

* * *

Jeotermal yazı dizimizi kaleme alırken bazı kendini bilmez, iyi niyetten yoksun çevreler bunu seçim nedeniyle yazdığımızı zannedip, kara propaganda yaparak, kalplerini kaplamış kara örtünün esaretiyle gerçekleri görmezlikten gelmek için üstün bir çaba sarf etmişlerdir.

Koruma kullanma dengesinin altüst edildiği, para kazanma hırsının vicdanların önüne geçtiği, yüreğimize döşenmiş borularla, kaynar jeotermal atıksuların içimize akıtıldığı günler maalesef devam etmektedir.

Vali beyin talimatıyla, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 24 Haziran’a kadar yapılan denetim programı da sona erdi. Tarım arazilerimizin bittiği, geleceğimizin karartıldığı, çocuklarımızın sağlığının hiçe sayıldığı günler yeniden başladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, yaydığı yalanları örtbas edemedi. Jeotermalcilere olan koltuk borcunu, görevini yerine getirmeyerek, denetim yaptırmayarak, denetime engel olarak fazlasıyla ödemektedir. Aydın’a olan borcunu, Aydınlının yüreğinde açtığı yaranın hakkını, Aydın’ın ekmeğinin suyunun hakkını nasıl ödeyecek onu Allah bilir.

* * *

“Jeotermal ve Germencik Palavraları” başlıklı yazımızda ve önceki yazılarımızda Çevre İl Müdürü Bay Taha’dan açıklamasını istediğimiz hiçbir konuda geri dönüş olmadı. Bu da yazdıklarımızın doğruluğunu gösteriyor.

Yalanı marifet sayıp, siyasilere ve jeotermalcilere yaranmak adına ekmek yedikleri şehre ihanet edenler sizlere soruyoruz: Gece yastığa başınızı rahat koyuyormusunuz, vicdanınız üzerinize kâbus gibi çöküyor mu?

Ne acıdır ki, jeotermal tesisleri atıksularını yüksek sıcaklıklarda derelere, çaylara ve güzelim Menderes Nehrine yeraltına gömdükleri kaçak borular ile salmaya devam ediyorlar. Bay Taha ve Bayan Emine tarafından da bu boruların üstü örtülerek hepimizden hala gizlenmeye çalışılıyor. Yalan ve yanıltıcı haberler yapılarak kamuoyunun dikkati başka noktalara çekilmek isteniyor.

“Jeotermal ve Germencik Palavraları” başlıklı yazımızda; Asaleti Van’da vekâleti Aydın da ki jeotermal tesislerin elinde olan Bay Taha’nın yaptığı basın açıklamasında “jeotermal santral faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Germencik ilçesinde 3 ay boyunca mobil istasyonla yapılan ölçümler neticesinde bölgede, kükürt dioksit (SO2), azot dioksit (NO2), karbon monoksit (CO) ve ozon (O3) gazları açısından hava kalitesinin memnun edici ve hava kirliliği az riskli veya hiç risk teşkil etmiyor sınıfında olduğunun belirlendiğini” ifade ettiğini dile getirmiş; “Kendisi yaptığı işi bilmediği ve çevre konusunda cahil olduğu için herkesi kendisi gibi zannediyor. İlkokulda okuyan bir çocuk bile internette Ulusal Hava İzleme Ağı’na girdiğinde hava kirliliğine neden olan bu gazların ısınmadan kaynaklı olduğunu anlayabiliyor. Kaldı ki bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir çağda senin Çevre İl Müdürü olarak bu kadar bilgisiz olman Aydın’ın kadersizliği değil de ne?” demiştik.

Herkesten ses geldi Sayın Çevre müdürü Bay Taha’da tık yok.

Jeotermal konusunda dersimize iyi çalıştık. Bilgiye ulaştıkça “Jeotermalin kirli yüzünü”nün ne kadar tehlikeli olduğunu anladık. Doğru kullanılan jeotermalin zararlı değil yararlı olabileceğini, ekonomiye büyük katkı sağlayacağını da öğrendik.

Ancak Aydın’da jeotermalciler acımasızsa çevreyi katlediyorlar, para hırsı uğruna sağlığa zarar vermekten çekinmiyorlar.

Aylarca koşturduk emek ve mesai harcadık.

Ankara’ya kadar ulaştık.

Sonunda Aydın Çevre İl Müdürü Mehmet Taha Al, Yardımcısı Emine hanım ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in kafa kafaya vererek herkesten gizlediği, gizlerken de yüzleri dahi kızarmadan siyasilere yaranmak, menfaat sağlamak uğruna doğruları söylemekten geri kalğınız Germencik Raporuna ulaştık.

Gördük ki Germencik yalanlarınız gerçekten de kuyrukluymuş.

Jeotermal ile alakası olmayan ölçümler yaptırmışsınız.

Isınma sonucu ortaya çıkan gazları ölçtürmüşsünüz ve yüzünüz kızarmadan, vicdanınız feryat etmeden, utanmadan, sıkılmadan “Jeotermalden kaynaklanan gazları ölçtürdük” masalının arkasına sığınarak hepimizi kandırmışsınız.

Memlekete hayrınız yok bari zararınız olmasın.

Artık Aydınımıza sadece liyakat sahibi yöneticiler istemiyoruz, aynı zamanda işine, mesleğine, ekmeğini yediği ülkeye ihanet etmeyen ahlak sahibi yöneticiler istiyoruz.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün gizlediği o raporu da kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bu raporda tek kelime jeotermalden söz ediliyor mu?

Neyi ölçmüşler? Hava kalitesini?

Hani beyler açıklamalarınızda jeotermali ölçtük diyordunuz.

Nerede jeotermal ölçüm raporunuz? Varmı?

Siz kimi kandırıyorsunuz? 

Hepiniz suçunuzu biliyor, deve kuşu misali başınızı kuma gömüyorsunuz ama kıçınız açıkta..

Saygılarımızla..

JEOTERMAL GERÇEKLERİ YAZIMIZ DEVAM EDECEK…

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ…

Sepetim