0.542. 537 86 70

Jeotermal gerçekleri (6)

KAÇAK BORULAR NEDEN SÖKTÜRÜLMÜYOR? Jeotermalciler kaçak döşediği borularla çevreyi zehirlerken, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Tahal Al neden bu boruları görmezden geliyorlar? Kaçak boruların söktürülmesi için neden yasaları uygulamıyorlar? Yoksa Sayın Vali’nin de, Sayın Çevre Müdürü’nün de jeotermalcilerle menfaat ve çıkar ilişkileri mi var? Oturdukları koltuklar onlara mı bağlı?

2018-07-12

Jeotermal enerjinin çevreyi kirletmeyen, sürdürülebilir, milli bir enerji olarak kabul edilebilmesi için hangi şartlarda kullanılması gerektiği yasalarda açıkça belirtilmiştir. Buna göre; “Jeotermal enerjinin sürdürebilir, çevreyi kirletmeyen, milli bir enerji kaynağı olması için; yeraltından çekilen akışkanın bir damlasının bile yeryüzüne bırakılmaması, akışkanla birlikte çıkan ve gözle görülmeyen gazların da kesinlikle atmosfere salınmaması ve mümkün olduğu takdirde sanayide kullanılması, kullanılamayan kısmının da geri mecrasına gönderilmesi gerekiyor..”

Yasa böyle emrettiği halde jeotermalciler yasak zorunluluklarını neden yerine getirmiyor? Yetkililer jeotermaliclerin yasal olmayan uygulamalarına neden göz yumuyor?

Jeotermalciler kaçak döşediği borularla çevreyi zehirlerken, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Tahal Al neden bu boruları görmezden geliyorlar? Kaçak boruların söktürülmesi için neden yasaları uygulamıyorlar? Yoksa Sayın Vali’nin de, Sayın Çevre Müdürü’nün de jeotermalcilerle menfaat ve çıkar ilişkileri mi var? Oturdukları koltuklar onlara mı bağlı?

Yarın www.aydinsafak.com da...

Sepetim