0.542. 537 86 70

Jeotermal tartışmasına son nokta…

Jeotermal firmalarına ruhsatı DP Adayı ve Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan değil, Cumhur İttifakı’nın Efeler Belediye Başkan Adayı MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın verdiği ortaya çıktı.

2019-03-19

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Seçimlere 12 kala Efeler Belediye Başkan Adayları arasında “Jeotermalcilere ruhsat” tartışması başlatıldı. Seçimi kazanmasına kesin gözle bakılan ve her gittiği yerde Efeler halkının sevgisi ve ilgisi ile karşılaşan DP Adayı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, rakipleri tarafından şimdi de “Jeotermal santrallere ruhsat verdi” iftiraları ile karalanmaya başlandı.

DP Adayı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan kendisi için jeotermal santrallere ruhsat verdiği iftirasını “Biz hiçbir jeotermal kuyusuna ruhsat vermedik. Böyle bir yetkimiz de kanunen yok. Tüm yetkiler Devlet Su İşleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ndedir” şeklindeki ifadeleri ile çürütürken yaptığımız araştırmalarla da gerçek ortaya çıktı.

Jeotermal santrallere ruhsatları DP Adayı M. Mesut Özakcan’ın değil rakibi Cumhur İttifakı Adayı MHP’li Ümmet Akın’ın Başkanlığını yaptığı Germencik Belediyesi’nin verdiği gün yüzüne çıktı.

Germencik Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın Adayı MHP’li Ümmet Akın’ın Jeotermal santrallere ruhsat verme yetkisinin kendi belediyesinde olmadığı halde ruhsatları nasıl, ne şekilde ve hangi bedel karşılığında verdiği kafalarda soru işareti bırakırken, jeotermal firmalarının da aldıkları ruhsat karşılığı Germencik Belediyesi’ne kaç para ödediği bilinmiyor. Öte yandan Germencik Belediyesi’nin jeotermal firmalarından aldığı ruhsat paralarını hangi kayıtlara geçirdiği ve ne şekilde harcadığı da merak ediliyor.

Vatandaşlar Ümmet Akın’ın jeotermal şirketlerinden aldığı para miktarını kamuoyuna açıklamasını bekliyor.

Ayrıca Jeotermal firmalarına ruhsat verilmesi için Germencik Belediyesi adına Adem Toy’a yetki verilmiş.

Kamuoyu merak ediyor Adem Toy kimdir?

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MHP’Lİ ÜMMET AKIN GERMENCİK’İ PARSEL PARSEL NASIL SATTI...

HABERİ YARIN AYDIN ŞAFAK’TA…

Sepetim