0.542. 537 86 70

Kerim Küsmez’e kamulaştırma kıyağı..

Çatı yapacağına çatıya kaçak daire konduran CHP’li Didim Belediye Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in usulsüz ve imar yasasına aykırı binasına “Kamulaştırma” adı altında yeni bir kıyak daha çekilmeye çalışılıyor..

2020-08-07

 

 

Birçok usulsüz ve yasaya aykırı imar uygulamasının Başkenti haline gelen Didim ilçesinde bu kez de CHP’li Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in inşaatı önündeki tapulu arazinin istimlâk edileceği bilgisi gündeme damgasını vurdu.

Rant uğruna her türlü imar aykırılığının yaşandığı ve “İmar, Rant, Rüşvet, Siyaset” ilişkilerinin iç içe geçtiği Didim’de, yıllardır ortaya çıkan “İmar vurgunlarına” yetkililerin dur diyemediği yetmezmiş gibi şimdi de uygulanmak istenen kamulaştırma ile hem Didim’in yeni Kaymakamı kandırılmak isteniyor hem de imar yasasına aykırı inşaat yaptığı iddia edilen Kerim Küsmez’in yaptığı binalara belediyenin yapacağı kamulaştırma işlemi ile değer kazandırılarak yeni bir rant kapısı açılmaya çalışılıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yakınlığı ile bilinen müteahhitlerin “İmar Barışı” adı altında korunduğu, hazine arazileri talanı, sit alanına yapılan kaçak inşaatlar gibi birçok usulsüz ve yasaya aykırı uygulamanın Başkenti haline gelen Didim ilçesinde yüzlerce kaçak yapıya zemin ve kılıf hazırlayanlardan hesap sorulamazken Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de yaşananlara seyirci kalması tepki topluyor.

Yandaşa imar kıyaklarında “rüşvet çarkının” da hızlı bir şekilde döndüğü Didim kamuoyunun konuştuğu en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Bir yandan Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hakkında ortaya çıkan “imar ve rüşvet” iddialarının üzeri kapatılmaya çalışılırken diğer yandan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in Altınkum Mahallesi, Gevrek Mevkii 4800 Ada 15 No.lu parsel üzerindeki inşaatının imar yasasına aykırı yapıldığı ve Başkan Atabay ile Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu’nun da buna göz yumdukları iddia edilmişti.

CHP’li Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in 683 metrekare arsa üzerinde yaptığı inşaatın çatı katının binanın en üst katı ile birleştirilerek dubleks daire haline getirildiği ve bunun yasaya aykırı bir uygulama olduğu iddia edilmiş, Didim Belediye Meclisi’nin 90 No.lu kararına uyulmadan çatı oluşturulduğu belirtilmişti.

Daha önce de gündeme gelen inşaatlardaki çatı yapımlarının Danıştay 6. Dairesi’nce durdurulduğu ve bu karara dayanılarak alınan meclis kararında son kat üzerindeki teras çatıların emsal karara dahil edilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen Kerim Küsmez’e ait inşaatta son katın çatı ile birlikte dubleks daireye dönüştürülmesi ve Belediye İmar Müdürlüğü, Yapı Denetim Firması ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin de görevlerini yapmayarak konuyu görmezden gelmesi “Yandaşa siyasi diyet mi ödeniyor” sorusunu akıllara getirmişti.

ENCÜMEN KARARI ALINDI..

Didim Belediyesi Encümeninde alınan bir karar ile Kerim Küsmez’e yeni bir kıyak daha çekilmeye hazırlanılıyor. Alınan encümen kararı Didim’in yeni Kaymakamının onayına sunulurken neyin ne olduğunu bilmeyen kaymakam da konu hakkında yanıltılıyor.

23. 07. 2020 tarihinde Yusuf Deveci başkanlığı’nda toplanan Didim Belediye Encümeni Altınkum Mahallesi Gevrek Mevki 4800 ada 14 parsel üzerindeki bir başka şahsa ait olan tapulu 283 metrekare arsanın kamulaştırılmasını görüştü.

Alınan bu encümen kararının CHP’li Kerim Küsmez’in inşaatlarına değer katmak adına yapıldığı iddia ediliyor.

Didim’deki usulsüz imar uygulamalarının önlenmesi için Aydın Valiliği başta olmak üzere tüm yetkili devlet kurumlarını göreve davet ediyoruz.

Not: Konu hakkında daha önce yayınlanan ilgili haberleri okumak için lingi tıklayınız..

http://www.aydinsafak.com/didim-de-bir-imar-usulsuzlugu-iddiasi-daha-h3930.htm

http://www.aydinsafak.com/cevre-muduru-taha-al-sen-ne-is-yaparsin-h3943.htm

Sepetim