0.542. 537 86 70

Kıbrıs Gazisi’ne Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı..

Kıbrıs Barış Harekatına gönüllü olarak katılan 67 yaşındaki Aydınlı Kıbrıs Gazisi Hüseyin Doğan’a Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklama istemiyle dava açıldı. Doğan’a geçtiğimiz yıl da Suriyelilere hakaretten dava açılmış, yargılama sonucunda beraatine karar verilmişti.

2020-06-14

Askerliğini yaptığı Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanlığı’ndan gönüllü olarak Kıbrıs Barış Hareketanı katılan Aydınlı Kıbrıs Gazisi Hüseyin Doğan’a bu kez de Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklama istemiyle dava açıldı. Aydın’da uzun yıllardır gazetecilik ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nde yöneticilik yapan, Şehit ve Gaziler Derneği üyesi, aynı zamanda yöresel ve belgesel film çalışmalarına destek verip çeşitli roller üstlenen 67 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hüseyin Doğan hakkında yapılan ihbar sonucu Aydın Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Doğan’ın tutuklamasının istenmesine delil olarak araştırma raporu, ilgili paylaşım çıktılar ve şüpheli savunması gösterildi. Doğan’ın suçlamasına konu olan paylaşımlarının arasında, “Kafam karıştı, FETÖ’cüler mi AKP’liydi yoksa AKP’liler mi FETÖ’cüydü”, “FETÖ’cüleri gördüğüm yerde boğazlarım”, “Bu suratlara iyi bakın. Bu insanlar bizler sefalet içinde yaşarken bizlerin parasıyla saltanat süren insanlardır”, “Günlük harcaması 1.8 milyon lira.. Tasarruf istediği halkın cebinden, kendisi günlük 1.8 milyon TL harcıyor” gibi sosyal medya gönderinin yer aldığı öğrenildi.

Suriyelilere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten Gaziler Günü'nde gözaltına alınan ve yapılan soruşturma sonucunda Suriyelilere hakaretten aklanan 66 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hüseyin Doğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yürütülen soruşturma sonucunda açılan davanın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Hüseyin Doğan'a açılan davanın soruşturmasında "Fetöcüleri gördüğüm yerde boğazlarım" ifadesi de yer alıyor.

Sepetim