0.542. 537 86 70

“Kırat Aydın’dan şahlanacak…”

Demokrat Parti (DP) Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, 1946 yılında olduğu gibi “Demokrasi Meşalesi”ni Aydın’dan yakmaya hazırlandıklarını söyledi. Demokrat Parti’nin, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde tüm siyasi hesapları ve dengeleri bozacağını kaydeden İl Başkanı Serhat Emanet, 5 yıldır büyük hazırlık içinde olduklarını ve gönlünde Kırat yatanların 1946 yılında olduğu gibi demokrasi meşalesini yeniden Aydın’da yakarak için Kırat'ı şaha kaldıracağını ifade etti.

2018-04-08

HABER: YALÇIN YILDIRIM

9 Kasım 2013 tarihinde yapılan DP Aydın İl Kongresi’nde İl Başkanı seçilen ve 5 yıldan bu yana her türlü fedakârlığı göstererek DP bayrağını Aydın’da dalgalandıran Serhat Emanet partisinin çarpan etkisinin güçlülüğüne işaret ederek Aydın’da siyaseti belirleyici konumda olduğunu söyledi.

Aydın’ın siyasi mayasının DP ruhu olduğunu kaydeden Serhat Emanet 5 yıldan bu yana 2019 yılında yapılacak yerel seçimler için hazırlandıklarını belirtirken, “Bu gün Zeybeğimiz rahmetli Aydın Menderesmizin yaşadığı topraklarda Demokrat Parti’nin yıllardır kalesi olan güzel Aydınımızda birilerinin yok olmaya mahkûm ettiği, siyasi partilerin de yok sayıp görmezden geldiği partimizi yeniden, bu millete hizmet destanını yazmaya hazır olduğumuzu ve Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile Kırat’ı Aydın’da şahlandırdığımızı, Aydın’ın en uzak noktalarına kadar demokratların yeniden var olduğunu göstereceğimiz günlerdeyiz. 2019 DP’nin Aydın’da yeniden diriliş yılı olacaktır. Demokrat Parti bayrağının en anlamlı yeri olan Aydın’da coşkulu şekilde doğrulduğunu herkes görecek. 5 yıldır dava arkadaşlarımla birlikte kapanan part binamızı yeniden açtık. Yaklaşan yerel seçimler öncesi hem eksik kalan ilçe kongrelerimizi yaptık hem yerel seçimlerin çalışma alt yapısını oluşturduk” diye konuştu.

“DP DİMDİK AYAKTADIR…”

“Zeybeği idam ettiler ama davası dimdik ayaktadır” diyen DP İl Başkanı Serhat Emanet şöyle devam etti:

“Demokratlar sahipsiz bırakılmış, umudu çalınmış, oyları birilerinin payandası yapılmış. Demokratlara ‘bizim partimiz nasılsa kazanamaz denilip’ oyları bir yerlere ipotek edilmiş, her seçim döneminde iktidarı, ana muhalefeti, yavru muhalefeti oy kaygısı ile içimizdeki ayrılıkları budamış, yeri gelmiş ‘Menderes ve Özal’ın devamıyız’ demişler, işleri bitince kendinden öncekileri kökten yok saymışlar. Ama biz inançlı demokratlar biliyoruz ki ne kadar üzerimizden nemalanırsa nemalansınlar, ne kadar bizi yok saymaya çalışırlarsa çalışsınlar bu Demokrat Parti asla ve asla sahipsiz değildir. Bu davanın kuruluş temelinde dua vardır, hayır vardır, hizmet vardır, milletin alın terinin karşılığı, nasırlı ellerin hakkı vardır. İşte bu gün davanın sahibi Türkiye’de Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal, Aydın’da onun temsilcileri olan bizler tüm demokratlara; büyük ve güçlü Türkiye idealine inanmış aziz milletimize sesleniyoruz. Demokrat Parti yeniden ayağa kalkmıştır. 1946’dan bu yana bu millete kilim dokur gibi kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi nasıl dokuduysak, nasıl millete hizmet ettiysek, hizmet etmekten başka utanılacak hiçbir şey yapmadıysak bu günden sonra da yine hizmetten başka bir şey yapmayacağız. Bizim sesimiz kardeşliğin, muhabbetin, milli vicdanın, milli ruhun, milli kimliğin sesidir. Hizmet sesimiz, Efelerin, Zeybeklerin, Yörüklerin, Seymenlerin, Dadaşların, Şeyh Edebali’nin, Hoca Ahmet Yesevi’nin Mevlana’nın, Hacı Bektaş Veli’nin, Yunus’un, Pir Sultan Abdal’ın sesidir. Bu ses öyle güçlü bir ses olacaktır ki, Demokrat Parti’nin yeniden milletle kucaklaşıp, Kırat’ın Aydın’dan nasıl şahlandığını, Demokrasi meşalesinin yeniden yakılışını milletimiz görecektir.”

“2019’UN EN İDDİALI PARTİSİ OLACAĞIZ..”

Doğru Yol Partisi ve DP ile bir yerlere gelmiş ancak bugün partisinin yanında olmayanlara da serzenişte bulunan İl Başkanı Serhat Emanet, başka partilerde siyaset yapsalar da onların gönlünün de Demokrat Parti’de olduğunu, Kırat sevgisini kalplerinde taşıdıklarını, partinin Aydın’da tekrar eski günlerine döneceğine inandığını belirterek, “1946'da 'Yeter Söz Milletindir' diyerek yeşertilen Demokrat Parti çınarının altında ülkemiz için kutlu yürüyüşümüz, zaman zaman kesintilere uğrasa da Atatürk ilkelerinden, demokrat kimliğimizden ödün vermeden, inancımızı hiçbir zaman kaybetmeden ve başımız dik olarak devam etmektedir. 72 yıllık çınarın yaprakları, dalları budanabilir ama Demokrat Parti asla yok sayılamaz. Önümüzdeki günlerde yükselen bir Demokrat Parti'yi hep birlikte göreceğiz. Demokrat Parti Aydın il teşkilatı olarak bütün olumsuzluklara rağmen, demokrat yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bizler devletin kademelerinde yıllarca göreve almış bir ideolojinin fertleriyiz ve bayrağımızı yine olması gereken yerine yükseltmek için var gücümüzle, vatan sevdamızla çalışıyoruz. Demokrat Parti’nin Kırat’ı 2019’da yine Aydın’dan şahlanacak ve 1946 ruhu yeniden canlanarak seçimlerin en iddialı partisi olacaktır” dedi.

Sepetim