0.542. 537 86 70

KOM’dan 27 ilde “Tırpan” operasyonu..

ARALARINDA AYDIN’IN DA BULUNDUĞU ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK 27 İLDE "TIRPAN" OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ… 389 GÖZALTI KARARI..

2021-12-24

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı (KOM), 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna mensup 389 kişinin yakalanmasına yönelik, 27 ilde "Tırpan" adı verilen operasyon başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre;

KOM ekiplerince, 21 Mayıs'ta turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi ve turistik illeri kapsayan 8 ilde eş zamanlı “Sahil Rüzgarı”, 5 Ekim'de turizm sezonunun sonunda yerel ve bölgesel organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan ve bu suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri anlaşılan suç gruplarına yönelik 9 ilde “Sahil Rüzgarı-2” operasyonları yürütülmüş, 357 şüpheli hakkında işlem yapılmıştı.

Devam eden süreçte yapılan çalışmalar kapsamında; toplumda insanlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 389 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

27 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bu kapsamda, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, bu sabaha karşı Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere toplam 27 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

SARALLAR EKİBİNDEN 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında, İstanbul'un Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt ve Tuzla ilçelerinde faaliyet gösteren liderliğini Ergin B.'nin yaptığı ve "Sarallar" olarak bilinen suç örgütüne toplam 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise 74 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği ve bin 673 fişek ele geçirildi.

ANKA

 

Okunma sayısı: 3.397

 

Sepetim