0.542. 537 86 70

Kuşadası CHP’den bir istifa daha…

CHP’de istifalar peş peşe geliyor. Kuşadası’nın sevilen Avukatlarından Hüseyin Alevci’nin istifasının ardından Avukat Behçet Alp de CHP’den istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı.

2019-12-10

CHP’de yaprak dökümü devam ediyor… İstifaların ardı arkası kesilmiyor. Kuşadası’nda CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan genç siyasetçi Avukat Behçet Alp daha önce İl Disiplin Kurulu kararı ile partisinden ihraç edildiğini belirterek partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Avukat Behçet Alp sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

KAMUOYUNA

İçinde bulunduğum siyasi süreç ile ilgili son durumu Kuşadası’nda yaşayan hemşerilerim, arkadaşlarım ve dostlarımla paylaşmak istedim.

Cumhuriyet Halk Partisi ile olan üyelik bağım Ömer GÜNEL’in talep ve talimatı neticesinde sonlandırılmış/koparılmıştır.

7 Temmuz 2019 tarihinde facebook profil hesabımdan yaptığım kısa açıklamada Kuşadası İlçe Yönetimi tarafından partiden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmam istemiyle İl Disiplin kuruluna sevk edildiğimi belirtmiştim.

Sürecin devamında İl Disiplin kurulu herhangi bir gerekçe göstermeksizin hakkımda kesin çıkarma cezası vermişti. Bu karara karşı yaptığım itiraz en son Yüksek Disiplin Kurulunun 2 Aralık tarihinde yapmış olduğu toplantıda karara bağlandı ve oy çokluğu ile İl Disiplin Kurulunun kararının onanmasına karar verildi. Karar gerekçesi henüz tarafıma ulaşmamıştır.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer GÜNEL’in, benimle son yerel seçimlerde aday adaylığı sürecindeki parti içi rekabetten dolayı SİYASİ, geçmişe dayalı mesleki bir hesaplaşmasından dolayı ŞAHSİ bir husumeti bulunmaktadır.

Parti içerisindeki siyasi varlığımı kendisinin siyasi geleceğine yönelik bir tehdit olarak algılayan GÜNEL; seçim öncesinde kendisinin hazırlayıp İl Yönetimine sunduğu ve İl Yönetimince görevlendirilen ATAMA İlçe yönetimini aracı olarak kullanmak suretiyle HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI bir şekilde ihracım ile sonuçlanacak süreci başlattırmış, süreç içerisinde gerek karar mekanizması gerekse karar mercilerine etki edecek tüm aktörler üzerinde gerekli kulis çalışmalarını yapmış ve neticede kendince benimle ilgili hesabını beni partiden ihraç ettirerek görmüştür.

Önemle belirtmek isterim ki MAKAMLAR ve MEVKİLER, KİŞİSEL HESAPLAŞMALARIN GÖRÜLECEĞİ YERLER DEĞİLDİR.

En çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemde “küçük olsun, benim olsun” zihniyetiyle alınan tüm kararlar, ötekileştirmeye yönelik tüm tutum ve davranışlar sadece partimize değil, Ülkemizin aydınlık geleceğine yönelik de en büyük tehdit ve İHANETTİR.

AÇIKÇA VE SAMİMİYETLE İFADE ETMEK İSTERİM Kİ; ŞAHSIM ALEYHİNDE ALINAN İŞBU KARAR TAMAMEN SİYASİDİR. HUKUKEN EL İLE TUTULACAK HİÇBİR YANI BULUNMAMAKTADIR.

Şahsımla ilgili işletilen bu süreçte Partimizin tüzük kuralları, Disiplin Yönetmeliği, Siyasi Partiler kanununun ilgili hükümleri ve ANAYASAL tüm haklarım AÇIKÇA İHLAL EDİLMİŞTİR.

İlçe yönetimi aleyhimde tedbir kararı vermiş, bu kararı tüzük ve yönetmelik hükümlerini ihlal etme pahasına bana tebliğ etme tenezzülünde dahi bulunmamış, tedbir kararına karşı itiraz hakkımı bertaraf etmiş, bu şekilde İlçe delege seçimlerinde seçme ve seçilme hakkımı kullanmamı haksız ve hukuka aykırı bir şekilde engellemiştir.

Dosyamın içeriğinde tüzük ihlali yaptığıma ve parti suçu işlediğime dair somut hiçbir delil, bilgi ve belge bulunmamaktadır. Dosyamı kabartan tek şey; Ömer GÜNEL’in talimatı ile ihracımı isteyenlerin (İlçe Yöneticilerinin) dosyaya sundukları şahsım aleyhindeki kişisel duygu, talep ve temenni açıklamalarından ibaret imzalı dilekçelerdir.

Seçim gecesi zafer sarhoşluğuyla KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİM diyenler gerçek yüzünü seçimden hemen sonra göstermişlerdir.

Geçmişte Ömer GÜNEL partiden ihraç edildiğinde, Genel Merkez koridorlarında elinde mahkeme müzekkeresi ile disiplin dosyasının bir an önce mahkemeye gönderilmesi ve hakkındaki ihraç kararının iptal edilmesi için çırpınan BEN;
Bugün O’nun talimatıyla ihraç ediliyorum…

Görmedim, duymadım, bilmiyorum üç maymunu oynayacaktır elbet.

Sorun değil, O’nu bilenler bilir… Bilmeyenler de gün gelir gerçek yüzünü öğrenir…

Belki üyelik bağımı sonlandırdınız ama gönül bağımı asla sonlandıramazsınız…

Beni yolumdan alıkoyamazsınız…

Hakkımızda hayırlısı olsun…

Kuşadası’nda yaşayan Hemşerilerimin bilgisine saygıyla sunarım…

Behçet Alp'in CHP'den ihraç edilmesi, Kuşadası'nda tepkilere neden olurken istifa ettiğini duyurması sevenlerini üzdü. Behçet Alp Kuşadası Gençlik Spor’un da başkanlığını yapmıştı.

Sepetim