0.542. 537 86 70

Madran Su vurgunu ortaya çıkarıldı…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Madran Su için soruşturma izni verdi. Müfettişler yaptıkları incelemede Bozdoğan Belediyesi’nin büyük maddi zarara uğratıldığını ortaya çıkardı.

2017-03-11

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın halkının malı olan Madran Su kaynaklarını Bozdoğan Belediyesi’ne kiralanmasında usulsuzlük yapıldığı tesbit edildi. İçişleri Bakanlığı önceki Bakan Danışmanı Haldun Haşmet Aysan’ın şikâyeti ve yaptığı suç duyuruları üzerine konu hakkında inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Müfettişleri hazırladıkları raporda usulsüzlük yapıldığını belgeleriyle tespit etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzaladığı raporla Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın başta olmak üzere su bedel tespitini yapan Şef Sebahattin Alparslan ve Memur Hakan Güvenç, Emlak ve İstimlâk Eski Müdürü Encümen Üyesi İsa Olgun, İhaleyi sorgulamadan yapan Encümen Üyeleri İsmail Kaya, Şevki Arslanoğlu, Yazı İşleri Eski Müdürü ve Başkan Yardımcısı Güler Altın, Mali Hizmetler Eski Müdür Vekili ve Başkan Yardımcısı Hakan Karabacak’ın yargılanmaları için soruşturma izni verdi.

Belediye Meclis Üyeleri Ali Nihat Kocabaş, M. Mükremin Semercioğlu, Ali Elalmış, Özden Süslüoğlu, Metin Ülgen, Muhammet Yiğit, A. Tevfik Uzkut, Mustafa Denizer, Erdal Akgün, İhsan Yağcıoğlu, M. Vakur Aysan hakkında ise soruşturma izni verilmedi.

Müfettişler yaptıkları inceleme sonucunda Madran Su’dan belediyenin büyük maddi kaybına uğratıldığını ortaya çıkardı.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın Özel İdarede’den Aydın BŞB’ye devrettiği Madran Su ASKİ’ye yılda 5 milyon TL gelir getirirken Nazilli’de Muhterem Türk adına kurdurulan ve daha sonra Bozdoğan Belediyesi’ne hibe edilen BOZBEL şirketine yıllığı 480 bin TL bedel ile kiraya verildi.

Bozdoğan’daki Madran Su kaynakları 2010 yılında Aydın Valiliği İl Özel İdaresi tarafından tonu 13 TL’den ve yıllık 300 bin ton alım garantisi ile Pınar Su A.Ş. tarafından kiralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri yaptıkları incelemede, Bozdoğan Belediyesi Muhammen Bedel Komisyonu’nun su kaynaklarında bedel tespitinin eksik yapıldığını ve Pınar Su’yun belirtilen 100 bin tonun üzerinde su kullandığını da tespit etti.

Süleyman Soylu’nun imzasıyla “soruşturma izni” verilen konuların dışında iki şikâyet konusu hakkında Belediye Başkanı S. Tümer Apaydın hakkında “soruşturma izni verilmemesi” kararı verildi.

Raporda soruşturma izni verilmeyen konuların eksik, hatalı ve yanlış karara bağlandığını belirten Haldun Haşmet Aysan belediye meclis üyelerinin de sorumlu olduğunu iddia ederek kendisine tebliğ edilen karara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Öte yandan,

Danıştay 1. Dairesi, Bozdoğan İlçesindeki 18-19-29-21 No.lu Mardan Su kaynaklarından elde edilen suyun tonu ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında 16 lira18 kuruştan satılırken 2015 yılında aynı suyu tonu 2 lira 40 kuruştan satarak kamu zararı oluşturuldu konusunda da Özlem Çerçioğlu’nu ve Özcan D. Korkmaz’ın yargılanmaları kararı verdi.

Çerçioğlu’nunitirazının reddine karar veren Danıştay 1. Dairesi Özlem Çerçioğlu ve ASKİ Genel Müdürü Özcan D. Korkmaz hakkında soruşturma başlatılması için dosyayı Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

İŞTE SORUŞTURMA İZNİ VERİLEN KARAR:

Sepetim