0.542. 537 86 70

Mehmet Yüzügüler vefat etti...

1975 yılından 12 Eylül 1980 darbesine kadar Adalet Partisi Nazilli İlçe Teşkilatı ikinci Başkanlığı yapan daha sonra 1984 yılında Anavatan Partisi’nden Nazilli Belediye Başkanı seçilen ve 3 yıl başkanlığın ardından, 1987 yılında Anavatan Partisi’nden Rahmetli Mehmet Özalp ile birlikte ikinci sıra Aydın milletvekili seçilen Mehmet Yüzügüler İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

2019-09-24

Uzun süredir geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan 72 yaşındaki Mehmet Yüzügüler, bugün saat 11.50 sıralarında İzmir'de hayatını kaybetti. Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler'in de babası olan sevilen siyasetçinin, vefat haberi büyük üzüntü yarattı. Mehmet Yüzülgüler yarın öğle namazını müteakip Nazilli Koca Camii'de kılınıcak cenaze namazının ardından Eğriboyun Mezarlığına defnedilecek.

TURGUT ÖZAL’IN GÖZDESİYDİ…

3 yıl Nazilli Belediye Başkanlığını yürüten İnşaat Mühendisi Mehmet Yüzügüler dönemin Anavatan Partisi genel başkanı ve Başbakan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın takdirini kazanarak 1987 milletvekili genel seçiminde Anap Genel Başkanı Turgut Özal tarafından Mehmet Özalp’in ardından 2. sıra Aydın 2. bölge milletvekili adayı gösterildi.

1987 yılı genel seçiminde Aydın Milletvekili seçilen İnşaat Mühendisi Mehmet Yüzügüler gerek partisinde, gerekse TBMM’deki başarılı çalışmaları nedeniyle Ulaştırma ve Bayındırlık komisyonu, İnsan Hakları inceleme komisyon üyeliklerine seçildi.

Mehmet Yüzügüler, Anavatan Partisi içinde kısa sürede gösterdiği başarılar nedeniyle genel başkan Turgut Özal tarafından ANAP MKYK üyeliğine, seçim işleri başkanlığı ve propaganda başkan yardımcılığına getirildi.

4 yıl milletvekilliği yapan Mehmet Yüzügüler 1991 yılındaki milletvekilliği genel seçiminde Mesut Yılmaz ile fikir ayrığına düşerek milletvekili adayı olmayıp siyasete veda etti.

Ancak siyaset aşkı Yüzügüler’in siyasetten tamamen kopmasına izin vermedi.

Mehmet Yüzügüler Nazilli’deki ofisinde yaptığı kulis çalışmaları ile pek çok genç siyasetçiye yol gösterdi, önderlik yaptı.

Gerek belediye başkanlığı gerekse milletvekilliği dönemlerinde sağlam karakteri, renkli kişiliği ile Nazilli ve Aydın Halkının sevgi ve saygısını kazanan Mehmet Yüzügüler uzun yıllardan bu yana İnşaat mühendisliğini kusursuz yaparak iş aleminde de takdir kazandı.

Mehmet Yüzügüler; 1947 senesinde Nazilli'nin İsabeyli Köyü'nde doğdu. İlk okulu İsabeyli'de, Ortaokul ve liseyi Nazilli'de bitirdi. İzmir Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1972 yılında mezun olan Mehmet Yüzügüler 1984 yılına gelinceye kadar serbest İnşaat Mühendisliği yaptı. 12 Eylül 1980 darbesine kadar Adalet Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ali Baklacı ile birlikte İlçe Teşkilatı 2. Başkanlığı yapan Mehmet Yüzügüler darbe sonrasında yeni oluşan Anavatan Partisinde siyasete devam ederek 1984 yılında Anavatan Partisinden Nazilli Belediye Başkanı seçildi.

Ardından Nazilli Belediye Başkan adayı oldu ve 3 yıl Nazilli Belediye Başkanlığını yaptı. Nazilli’ye hizmet etmeyi kendisine hayat felsefesi seçen Ülkücü kökenli Mehmet Yüzügüler Nazilli’den giden diğer milletvekilleri gibi Ankara’da kalmayıp Nazilli’de halkın içine döndü.

Sepetim