0.542. 537 86 70

Meral Akşener'den Türk Telekom çıkışı..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk Telekom'un Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, "Hep birlikte tam 24 milyar liralık kazık yedik" dedi.

2022-03-24

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri programı kapsamında vatandaşlara seslendi. Akşener, Türk Telekom'un, Türkiye Varlık Fonu'na devri kapsamında devletin 1.6 milyar dolar borcu üstlendiğini ifade etti. Akşener, "Hep birlikte tam 24 milyar liralık kazık yedik" dedi.

Türk Telekom'un, Türkiye Varlık Fonu'na devri kapsamında devletin 1.6 milyar dolar borcu üstlendiğini ifade eden Akşener, "Hep birlikte tam 24 milyar liralık kazık yedik. Bu 24 milyar lira ile ne yapılırdı? Gübre atamamış çiftçimizin Nisan ayında atacağı gübrenin parası ödenebilirdi. Hayvan besleyenlerin, çiftçinin girdilerine 24 milyar lira ek yapılsa Türkiye çiftçilikte uçardı. 4 milyon fakir ev kadınına 1 yıl boyunca ayda 500 lira para verilirdi" dedi.

Gebe hayvanların kesime gittiği bir Türkiye ile karşı karşıya olduklarını belirterek, hayvancıların ve çiftçilerin yemde, mazotta ve gübrede yardım istediğini dile getiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Şuculuk-buculuk üzerinden oy verilirse, komşunun komşuya düşman olduğu bir Türkiye'de seçmen çırak çıkar, abiler kazanır. 5 maaş alıp yan gelip yatanlar var sarayda. Haram zıkkım olsun. 11 maaş alan müdürler var. Bakın bunların tamamı haramdır, kul hakkıdır. Siz burada yoksullukla, haksızlıkla, AK Parti bürokratlarının kibri ile mücadele ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Bir vatandaşım çocuğuna harçlık veremediğini söylemesi üzerine bunların değişmesi için sandığa işaret eden Meral Akşener, "Allah nasip ederse, ister erken ister zamanında yapılacak seçimde, helal oylarınızla o sandıkları patlatacağız. Abilere seçmen velinimetmiş diye öğreteceğiz ve bu arkadaşları göndereceğiz. Tıpış tıpış gidecekler. Bu harami düzeni birlikte göndereceğiz" dedi.

Sepetim