0.542. 537 86 70

“Merkez Bankası Başkanları mevsimlik işçi oldu!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası'ndaki görevden almalarla ilgili olarak, "Merkez Bankası başkanları sayın Erdoğan sayesinde mevsimlik işçi oldular. Yazlık ayrı, kışlık ayrı" dedi.

2021-10-20

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Akşener, "Milletimiz bu gidişe daha fazla tahammül edemez. Artık vakit hesap vakti, sandık vakti, seçim vakti, artık vakit iyilerin vakti" diye konuştu.

Akşener'in açıklamaları şu şekilde:

“MERKEZ BANKASI BAŞKANLARI MEVSİMLİK İŞÇİ OLDU”

"Faizler ve enflasyon tavan, dolar 10 liraya koşuyor, işsizlik alıp başını gitmiş, herkes perişan. İşte size partili Cumhurbaşkanlığı ile uçan Türkiye. Bu olağanüstü yönetim performansı yetmiyormuş gibi kendisi adeta dolaptaki yazlıklar ve kışlıkları değiştiriyor gibi Merkez Bankası başkanlarını değiştirdi. Merkez Bankası başkanları sayın Erdoğan sayesinde mevsimlik işçi oldular. Yazlık ayrı, kışlık ayrı. Son olarak, geçen hafta faiz indirimine mesafeli duran kurul üyelerine de el attı. Kaçınılmaz etki olarak dizginlenemeyen dolar kuru ile milletimizi baş başa bıraktı. Sen bildiğini okumaya, sorunları çözmek yerine halının altına süpürmeye devam ettikçe dolar artıyor. Milletimizin alım gücü düşüyor, esnafımız sattığının yerine yenisini koyamıyor. Orta ölçekli firmalarımız zora giriyor. Servetimiz el değiştiriyor. Milletimiz perişan oluyor.”

“PARALI ASKERLİK İSDEKİLERİ BU”

“Türk Ordusu'nun sabit subayı, sabit askeri olmasını arzu etmiyor bu arkadaşlar. İster general, ister albay, ister yarbay olsun o eğitim sisteminden geçmiş o ruhu almış, bu ülkenin bir çakıl taşını canından aziz bilmiş, sınırları koruma konusunda hassasiyeti en yüksek seviyeye çıkmış, ülkesi için canını cebine koymuş kişilere bu arkadaşların ihtiyacı yok. Sözleri verirler seçim zamanları, sonra unutuldu. Astsubaylar meselesi kesinlikle unutulmaya devam edilecektir ama astsubaylar bizim için ordumuzun şerefli emektarlarıdır. Bu sorunların takipçisi olacağız. Mevcut iktidar gereğini yapmazsa, seçimden sonra biz yapacağız. Paralı askerlik, istedikleri bu.

Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz 2018 yılından bu güne kadar çalışma çağındaki nüfusumuz 3 milyon artarken, çalışan kişi sayımız 667 bin azaldı. İşsiz sayımız da 678 bin arttı. İş gücüne katılma oranımız 2,5 puan, istihdam oranımız ise 3,4 puan azaldı.”

Sepetim