0.542. 537 86 70

Minik öğrenciler Türk Dili için yürüdüler…

Türkçemizin doğru ve güzel kullanılması ve dilimize sahip çıkılması için Gazipaşa 5/C Sınıfı Öğrencileri Türkçe öğretmeni Hakkı Çelik eşliğinde yürüyüş yaptı.

2018-01-20

HABER: FATMA YAZICI

Millî birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmez teminatı olan Türkçemiz için Aydın Merkez Efeler Gazipaşa 5/C Sınıfı Öğrencileri, Türkçe öğretmenleri Hakkı Çelik ve sınıf annesi Melda Balman eşliğinde, okullarından başlattıkları yürüyüşlerini yaya yollarından devam ederek, Adnan Menderes Bulvarı Turistik Park önünde tamamladılar. Öğrencilerin Türkçenin doğru kullanılması adına yaptıkları bu yürüyüş kadar, renk renk karton afişlere yazdıkları yazı ve sloganlar da oldukça ilgi çekti.

Teknolojinin, tüm dünyayı belirli sınırlara ve dillere mahkûm etme tehdidi karşısında, “Kimliğimiz Türkçemizdir” diyen öğrenciler, dilimizin doğru ve güzel bir şekilde kullanılabilmesi, sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması için böyle bir yürüyüş yaptıklarını dile getirdiler.

Öğrencilerin yürüyüşüne pek çok insan alkışlarla destek verirken, bir vatandaş da Ülke Olarak, adeta kültürel bir felakete maruz kalmamıza neden olabilecek bir dil kirlenmesi ile karşı karşı karşıya kaldığımızı belirterek, Goethe’nin “Bir millete, o milletin diliyle oynamaktan daha büyük suikast olamaz” sözlerini hatırlattı.

İşte öğrencilerin keçeli kalemlerle yazıp taşıdığı minik karton afişlerdeki yazıların bazılar :

“Türkçemi Seviyorum”

“Su şırıltısı kadar güzel, kuş öksürüğü kadar zarif Türkçemizi koruyalım.”

“Dilini kaybetmiş bir millet en önemli varlığını kaybetmiştir.”

“Dilimizi kirletme Türkçemizi güzel kullan”

“Selfie değil özçekim”

“Mousa değil fare”

“Alfabe değil ABC”

“Ambulans değil cankurtaran”

“Röportaj değil söyleşi”

“bye bye değil hoşça kal…”

Sepetim