0.542. 537 86 70

“Münferit birinin densiz bir açıklaması..”

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İl Başkanları başta olmak üzete CHP'lilerin Şehit Cenazelerine alınmaması ile Valilere verdiği talimat ve bu konu ile ile ilgili yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösterdi. Açıklamasında AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Bakan Soylu'nun bu açıklamanın neresinde olduğunu soran CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Soylu'nun bu bu açıklamasını reddedip derhal hakkında gereğini yapmazsa Bakan Soylu'nun bu davranışının münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkacağının bilinmesi gerektiğini ifade etti.

2018-06-29

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuna yaptığı ''Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim'' şeklindeki sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yaptığına dikkat çekti.

Çankır, Süleyman Soylu’nun şehit cenazeleri üzerinden ayrımcılık yapmasını sert sözlerle eliştirirken, “Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır” dedi.

“ERDOĞAN BU AÇIKLAMANIN NERESİNDEDİR?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamanın neresinde olduğunu da soran Başkan Çankır, “AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir?” sorusunu sorarak eleştirisini şöyle sürdürdü:

“Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfiller de hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütümüz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır.”

HASAN KADİFE

Sepetim