0.542. 537 86 70

Mustafa Savaş’ın dünyadan haberi yok..

Cumhur İttifakı’nın Aydın BŞB Adayı AK Parti’li Mustafa Savaş, “Sultanhisar Belediyesi’nin 35 bin dönümlük Jeotermal İşletme Ruhsatlı Sahayı Özlem Çerçioğlu hangi uluşlararası şirkete verdi, bunu bilmek istiyorum” diye sormuş. Sayın Savaş, bu soruyu Özlem Çerçioğlu’na değil AK Parti Hükümeti’nin Bakanı Sayın Mustafa Varank’a sormanız gerekir.

2019-03-06

Cumhur İttifakı’nın Aydın BŞB Adayı AK Parti’li Mustafa Savaş, “Sultanhisar Belediyesi’nin 35 bin dönümlük Jeotermal İşletme Ruhsatlı Sahayı Özlem Çerçioğlu hangi uluşlararası şirkete verdi, bunu bilmek istiyorum” diye sormuş.

Sayın Mustafa Savaş, bu uluslararası kuruluş yani Güney Koreli şirket ile Büyükşehir arasındaki sorunu Sanayi Bakanı Mustafa Varank çözdü. Sayın Bakan bunu 2 gün önce Aydın İlini ziyaretinde kendi söyledi.

04. 03. 2018 tarihinde Aydın İlini ziyaret eden ve gezisinde eşlik ettiğiniz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakın ne demişti;

“Özlem Hanım ile birbirimizde telefon numaramız var. Ne zaman ihtiyacı olduysa ben kendisinin talebini geri çevirmedim. Her türlü probleminde kendisine yardımcı olmaya çalıştım. Hatta en son Büyükşehir Belediyesi'nin sahip olduğu işletme alanının uluslararası bir yatırımcıya verilmesi hususunda problem yaşadığında yine ben devreye girdim. O problemlerini de çözmeye çalıştım.”

Sayın Mustafa Savaş, siz “Sultanhisar Belediyesi’nin 35 bin dönümlük Jeotermal İşletme Ruhsatlı Sahayı Özlem Çerçioğlu hangi uluşlararası şirkete verdi, bunu bilmek istiyorum” sorusunu Özlem Çerçioğlu’na değil AK Parti Hükümeti’nin Bakanı Sayın Mustafa Varank’a sormanız gerekir.

Sayın Mustafa Savaş, Aydın Valiliğinde 12. 09. 2018 günü bir toplantı oldu.

Ruhsat hangi tarihte verilmiş ona dikkat eder misiniz?

En geniş bilgi olarak da devam eden soruşturma aşamasını benden sormana gerek olmadığından Sultanhisar Belediye Başkan Adayınız Ertegün Ünal’dan öğrenebilirsiniz. Çünkü Sultanhisar Adayınızın bu konuda yapmış olduğu suç duyurusu var..

SAYIN MUSTAFA SAVAŞ İŞTE BU OLMADI.

18-19-20-21 No.lu ve debisi 9 lt/sn olan Bozdoğan Madran Su Kaynakları 2014 yılında tonu 17.21 TL’den satılırken ASKİ tarafından Bozdoğan Belediyesi’ne kaynakların tamamı 480 bin TL bedelle tahsis edildi ve bu belediye kendine tahsis edilen kaynakları 590 bin TL bedelle Pınar Su A.Ş.’ye devretti.

Yani tonu 2.4 TL’den.. 
Bu konuda bizzat ben suç duyurusu yaptım.

İçişleri Bakanlığı Soruşturma İzni verdi.

Danıştay soruşturulsun kararı verdi.
Dosya gereği için Aydın C.Başsavcılığına gönderildi. 

Ben bu dosyayı size sundum.

Peki siz bu konuda ne yaptınız?

Devam edelim..

Ayrıca, bu kaynakların ASKİ’ye devredilmesi yanlıştı. 

Sağlık İl Müdürlüğü bu kaynaklar için kaç kez ruhsat değişikliği yaptı bunu biliyormusunuz?

Bu kaynaklar Doğal Mineralli Su Kaynakları kapsamında ruhsatlı olduğu için benim itirazım üzerine Aydın Valiliği tarafından ASKİ'den geri alındı ve halen YİKOP yetkisinde olduğundan haberiniz olmadığı anlaşılıyor.

YA BİLMİYORSUN YADA BİLEREK DOĞRULARI SÖYLEMİYORSUN..

Sayın Mustafa Savaş, “Serbest bölge ve Şehir hastanesi ile alakalı İmar planlarının değişikliğinde Büyükşehiri” suçluyor.

Sayın Savaş bak bu olmadı..
Neden dersen?

3194 Sayılı İmar Kanunu 9. Madde’ye göre Çevre ve şehircilik Bakanlığı RESEN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYA YETKİLİDİR.

İmar planlarında Bakanlığın yetkisi: (1)
Madde 9 – Bakanlık gerekli görülen hallerde, kamu yapıları ve enerji tesisleriyle ilgili alt yapı, üst yapı ve iletim hatlarına ilişkin imar planı ve değişikliklerinin, umumi hayata müessir afetler dolayısıyla veya toplu konut uygulaması veya “Gecekondu Kanunu”nun uygulanması amacıyla yapılması gereken planların ve plan değişikliklerinin, birden fazla belediyeyi ilgilendiren metropoliten imar planlarının veya içerisinden veya civarından demiryolu veya karayolu geçen, hava meydanı bulunan veya havayolu veya denizyolu bağlantısı bulunan yerlerdeki imar ve yerleşme planlarının tamamını veya bir kısmını, ilgili belediyelere veya diğer idarelere bu yolda bilgi vererek ve gerektiğinde işbirliği sağlayarak yapmaya, yaptırmaya, değiştirmeye ve re'sen onaylamaya yetkilidir.

MUSTAFA SAVAŞ DİYOR Kİ..

“17 yıl boyunca durmadan yorulmadan Aydınımıza kazandırdığımız AK icraatlarımız ile gurur duyuyoruz.”

SONUÇ ORTADA..

Aydın ili;

Boşanmada Türkiye’de 4. sırada,

İntiharda Türkiye’de 7. sırada,

Kapanan şirket sayısı bakımından 7. sırada,

Sosyo - Ekonomik Gelişmişlikte 22. sırada,

Hastane Yatak Sayısında 32. sırada,
Kamu Yatırımlarında 36. sırada,

Kişi başına elektrik tüketiminde 42. sırada, 

Kişi başına sanayi elektrik tüketiminde 51. sırada,

Yaşam Memnuniyetinde 68. sırada…

AYDIN BŞB’NİN EN BAŞARILI BÜROKRATI..

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “EN BAŞARILI BÜROKRATI” İbrahim GÜRDAL.

Bakın tek başına hangi görevleri yürütüyor

ASKİ Abone Daire Başkanı.

Büyükşehir Çevre Koruma Daire Başkanı.

Büyükşehir Bilgi İşlem Daire Başkanı.

Büyükşehir Gençlik Spor Daire Başkanı.

Büyükşehir Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi.
Vee..
Başkanın Reklam ve Seçim Koordinasyonu sorumlusu.

Sepetim