0.542. 537 86 70

Mustafa Savaş ne yapmaya çalışıyor?

Mustafa Savaş'ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı Aydın'a da, AK Parti'ye de ihanettir...

2016-11-14

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından Aydın AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen ve CHP’nin Adayı Özlem Çerçioğlu karşısında hezimete varacak bir sonuçla seçimi kaybeden Mustafa Savaş, Milletvekili seçildikten sonra çekirge gibi oradan oraya sıçramaya başladı.

Milletvekilliği dönemi başarısız ve fiyaskolu geçen Mustafa Savaş sanırım bir daha Aydın’dan Milletvekili Adayı gösterilmeyeceğini anlamış olmalı ki yeniden gözü Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına dikti.

Hatırlanacağı üzere Mustafa Savaş 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin adayı olarak girdiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde % 29,2 oy oranıyla (189 bin 814) rakibi Özlem Çerçioğlu karşısında büyük bir hezimete uğramıştı. CHP’nin adayı Çerçioğlu % 43,8 (285 bin 148) oyla Mustafa Savaş’a 100 bin fark atarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Özlem Çerçioğlu karşısında şu ana kadar etkili bir muhalefet gerçekleştiremeyen Mustafa Savaş, “tavşana kaç, tazıya tut” siyaset anlayışı ile ürettiği politikası ile Özlem hanımın köşeye sıkıştığı anlarda bile kurtarıcısı oldu.

Şimdi de rotayı Büyükşehir Adaylığına çevirmiş, siyasetini bunun üzerine kuruyor.

Aylardan beri bu yönde kamuoyu oluşturmaya çalışan ve AK Parti içinde de bu isteğini açık şekilde hissettiren Mustafa Savaş’la yeniden seçime girmek demek AK Parti’nin Aydın’da intiharı olur.

O nedenle;

Mustafa Savaş'ın adaylığı Aydın'a da, AK Parti'ye de ihanettir...

Hırsızlara yeniden kapıyı açmaktır.

Mustafa Savaş;

Senin ortalıkta “Büyükşehiri alacağız, bayrağı dikeceğiz” açıklamaların Rahmetli Erbakan Hoca’nın dediği gibi “Fasa fiso” ve “Gulu gulu” dansı yapmaktan başka bir şey değildir.

Öyle ortalıkta sallayıp durma…

Çünkü senin bu konuşmalarının toplumda karşılığı yok, inandırıcılığı da yok.

Sen AK Parti’de “Bayrağı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne dikeceğiz" iddiasında bulunacak en son isim bile değilsin.

Şu an milletvekilisin…

Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında bu kadar yolsuzluk iddiaları varken sen ne yaptın? Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kaçak malikânesi hakkında tek söz ettin mi?

Meydan yolsuzluğu, EMAN katı atık ihalesi ve diğer yolsuzluk iddiaları hakkında neden sesin çıkmıyor?

FETÖ'den tutuklanan danışmanın ekibi hala  Aydın BŞB'yi yönetmeye devam ederken, kendi milletvekili arkadaşına akıl dışı iftiralar atılırken çıkmayan sesin yerel seçimler için de çıkmasın…

100 bin oy fark yediğin Özlem Çerçioğlu ile senin bir daha seçim minderine çıkman bile mücadele kurallarına aykırı...

Şimdi çıksa Çerçioğlu meydanlara,

“Senin evine, ailesine ekmek götürmesine yardım etmediğin, yıllarca danışmanlığını da yapan yeğenine ben iş vererek ailesini çocuklarını mahçup olmaktan kurtardım yani senin ayıbını ben temizledim” dese ne cevap vereceksin.

Mustafa Savaş bey...

Çerçioğlu’nun sana 100 bin oy fark attığı yerel seçimler sonrası yakın çevresine “Allah razı olsun Mustafa bey'den, adaylığı ile bana büyük bir jest yaptı. Ne de olsa uzaktan da olsa akrabayız” dediğini hatırlatmak isterim.

Partili Milletvekili arkadaşınız Mehmet Erdem'in hüsranla sonuçlanan yerel seçim akşamı “Biz seçimi CHP'ye karşı değil, Özlem Çerçioğlu’na karşı kaybettik” şeklindeki itirafı ve nedeni üzerinde de düşünmenizde yarar var...

Kim ne derse desin, Özlem Çerçioğlu şu anda Aydın'da siyaseten güçlüdür. Partisi de birincidir.

AK Parti Aydın'da birinci parti olup yerelde de iktidarı ele geçirip Aydın'ı AK Belediyecilik hizmetleriyle buluşturmak istiyorsa bu ancak üzerinde mutabakat sağlanacak toplumda sevgisi, saygısı, inandırıcılığı olan, sağda birliği sağlayacak, hatta soldan bile oy getirecek bir isim ile mümkün olur.

Kusura bakmayın ama Mustafa Savaş bu isim siz değilsiniz.

Sepetim