0.542. 537 86 70

Nazilli Belediyesi batağa sürükleniyor…

Şu anda Nazilli Belediyesi’ni, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin 6 okundan farklı anlayıştaki CHP içindeki rantçı düşünce yönetmektedir. Bu düşünce Nazilli Belediyesi’ni 1994'de Esat Ergüler'in CHP'den devraldığı tabloya sürüklemektedir.. Bu rantçı kafa ile gidilirse Nazilli Belediyesi batmaya mahkumdur..

2019-12-08

TARİH TEKERRÜR MÜ EDİYOR?

Nazilli'de, "üç dönem üstüste seçim kazanan" tek belediye başkanı kimdir diye sorsam kuşkusuz vereceğiniz cevap Esat Ergüler olur. CHP zihniyetinin batırdığı Nazilli Belediyesi’ni bataktan kurtaran Başkanın adı da Esat Ergüler'dir.

Belediye işleri dışında asla Belediye makam aracını kullanmazdı. Hatta Belediye düzlüğe çıkana kadar kendi aracını benzin parasını da cebinden ödeyerek Belediye hizmetinde kullanmıştır.

Esat Ergüler,

1994'te yüzde 21 oyla ANAP'tan seçildi...

1999... Yine ANAP ... Ve yüzde 48 oy.

2004'te DYP'den aday oldu.

Bütün Türkiye'de AKP rüzgârı eserken, DYP'li Esat Ergüler, Nazilli'de yüzde 50 oyla, üçüncü kez sandıktan çıktı.

Peki, Başkan Ergüler bunu nasıl başardı?

Oylar sayıldıktan sonra onda siyaset bitti. Herkese eşit muamele yaptı. Adil, adaletli, tavizsiz, seçim kaybederim kaygısı taşımadan belediyeyi yönetti. Çalmadı, çaldırmadı... Yemedi, yedirmedi... Ve en önemlisi halktan hiç kopmadı..

Esat Ergüler, Nazilli Belediyesi’ni kasasında (o günün para birimi ile) 6.9 trilyon para ve alacaklarla 20 trilyon liralık dev bir yapı ile bıraktı. Vatandaşın parasını sorumsuzca harcamadı. Yerinde harcamalarla hem kalıcı hizmetler üretti hem de tasarruf sağladı.

* * *

Haluk Alıcık da seçildikten sonra Esat Ergüler'i örnek alarak çalışmaya başladı. “Esat abim” dediği Ergüler'in fikirlerinden istifade etti. İlk dönem onun izinden yürüyerek başarılı oldu.

Alıcık'ın Nazilli'de önemli hizmetleri oldu.

İkinci dönemde yol arkadaşlarını iyi seçemedi. Bunlardan biri de Kürşat Engin Özcan'dı. Kendi canavarını kendi yarattı ve hizmette başarılı olmasına rağmen biraz da güç zehirlenmesine kapılınca 3. Dönemde seçimi kaybetti.

* * *

Kürşat Engin Özcan’ın başkanlık dönemine gelince...

9 aylık başkanlığında kendisinden bekleneni ortaya koyamadı. 9 ay gibi kısa sürede seçim öncesi kendisini destekleyen çevreleri dirseği ile kenara itip tamamen ipleri kopardı, onlar da karşısında muhalefet olmaya başladı. Kendisi de belediyenin yönetimini CHP’nin rantçı düşüncesine teslim etti.

Şu anda Nazilli'yi Atatürk’ün kurduğu CHP’nin 6 okundan farklı anlayıştaki CHP içindeki rantçı düşünce yönetmektedir. Bu düşünce Nazilli Belediyesi’ni 1994'de Esat Ergüler'in CHP'den devraldığı tabloya sürüklemektedir.. Bu rantçı kafa ile gidilirse Nazilli Belediyesi batmaya mahkumdur..

Tarih tekerrürden ibarettir.. CHP'nin sevilen Başkanı Rahmetli Yavuz Kaynar'ın çevresini saran düşünce bugünkü düşüncenin aynısıdır..

Nazilli Belediyesi’ni batağa sürükleyen de yine aynı düşüncedir. Ķürşat Engin Özcan ise insiyatifini ortaya koyamayan halkın tabiri ile “kukla başkan” durumundadır. Sonunda CHP’nin içindeki rantçı düşüncenin yaratacağı başarısızlık faturası da Başkan Özcan’a kesilecektir...

 

Sepetim