0.542. 537 86 70

“Nazilli’de CHP’ye ihanet ediyorlar…”

CHP Nazilli İlçe Örgütü kendi adayları ile seçime gidilmesi gerektiğine özellikle vurgu yaparken aksi bir durumda örgütü görmezden gelenlere cevabın seçim sandığında verileceğini belirtiyorlar…

2018-12-20

CHP’nin Nazilli’den Belediye Başkan Adayını açıklamamış olması partilileri isyan ettiriyor. CHP İl Başkanı Ali Çankır, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül’ün İYİ Parti’den adaylığı daha önceden açıklanan Kürşat Engin Özcan’ın ittifak adayı olarak 2014 belediye seçimlerine girme arzuları Nazilli CHP’de tansiyonu oldukça yükseltiyor.

Özellikle CHP İl Başkanı Ali Çankır ve Özlem Çerçioğlu’nun İYİ Parti’nin adayı ile seçime gitmek istedikleri parti tabanında yayıldıkça tepkinin dozu da artıyor. Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül’ün ise bu fikre sıcak bakmaları “Nazilli’de CHP’ye ihanet ediyorlar” şeklinde yorumlanıyor.

CHP’den aday adaylığına açıklayan Cavit Yenipazarlı’nın saf dışı bırakılarak İYİ Parti adayı üzerinde yapılacak bir ittifakla seçime girme yanlısı oldukları söylentileri örgüt içerisinde git gide yayılırken, Ali Çankır, Özlem Çerçioğlu, Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül’ün örgütün sesine ilgisiz kalmaları Nazilli CHP’de sabırları da taşırıyor.

Bülent Tezcan ve Özlem Çerçioğlu’nun Aydın ilinin kalesi olan Didim, Kuşadası, Söke ve Efeler ilçelerini kendi aralarında paylaşmaları da eleştiri konusu yapılıyor. Nazilli’de de İYİ Partili Kürşat Engin Özcan’ın ittifak adayı yapılması gayretleri partililer tarafından kınanıyor.

Nazilli Belediye Başkanlığı’nda ısrarlı olan İYİ Parti’ye CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci sert çıkarken Deveci, “İttifak yapılacaksa CHP çatısı altında olmalıdır” diyerek oynanan oyuna seyirci kalan Ali Çankır, Özlem Çerçioğlu, Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül’e kazan kazan kaldırıyor.

Aydın Büyükşehir’de Özlem Çerçioğlu’nu destekleyecek olan İYİ Parti’nin Nazilli’de de kendi adayının desteklenmesini istemesi her iki parti arasındaki ipleri kopma noktasına getiriyor. İYİ Parti’nin “Nazilli bizim olsun” şeklindeki ısrarına CHP Nazilli İlçe örgütü şiddetle karşı çıkıyor.

CHP Örgütü kendi adayları ile seçime gidilmesi gerektiğine özellikle vurgu yaparken aksi bir durumda örgütü görmezden gelenlere cevabın seçim sandığında verileceğini belirtiyorlar…

 

Sepetim