0.542. 537 86 70

Nazilli imarında rant kokusu..

Nazilli Belediyesi Başkan Vekili Soner Yelkovan kişiye özel ‘İmar tadilatının’ neresinde?

2019-10-16

Nazilli Belediye Meclisi Ekim ayı oturumunda, H.F isimli vatandaşa ait arazi üzerinde görüşülen imar tadilatı konusu rant kokusunu da beraberinde getirdi. Bitişik nizam 3 kat imarlı konut alanı olarak işaretlenen 1244 metre kare araziyi 350 bin TL’ye Nazilli Belediyesi’nden satın alan vatandaşın bu arazisi, ticari alana çevrildiği taktirde değeri 4 kat birden artacak. Nazilli Belediyesi İmar Komisyonu’nda bekletilen tadilat değişikliği konusunda olumlu görüş bildiren Başkanvekili Soner Yelkovan’ın “Bu tadilat konusunun neresinde” sorusunu akıllara getirdi…

Nazilli Belediyesi’nin 31 Mart seçimleri öncesi sattığı araziler arasında bulunan Dallıca Mahallesi’nde bulunan ve kamuoyu gündeminden uzun süre düşmeyen 785 parselin hemen bitişiğinde bulunan 1244 metrekare olan üç parselden oluşan araziyi Nazilli’den H.F isimli vatandaş 350 bin TL’ye satın aldı.

Nazilli Belediyesi’nde bitişik nizam 3 kat imarlı olarak görülen bu arazi, Büyükşehir Belediyesi’nde ise Cami alanı olarak işaretlenmiş.

Araziyi satın alan vatandaş burayı akaryakıt istasyonu yapmak ve ticari alana çevirmek için 1/5000’lik ölçek çalışması için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulundu.

BÜYÜKŞEHİR DİYANETTEN GÖRÜŞ İSTEDİ

Nazilli Belediyesi İmarında konut alanı, Büyükşehir Belediyesi 1/ 5000’lik ölçek üzerinde ise cami alanı olarak görülen bu arazi hakkında vatandaşın tadilat talebi doğrultusunda diyanetten görüş isteyen Aydın Büyükşehir Belediyesi, gelen resmi yazı üzerinde vatandaşın talebini olumlu bularak 1/1000 ölçekli çalışma yapılması için Nazilli Belediyesi’ne gönderdi.

NAZİLLİ BELEDİYESİ İMAR KOMİSYONUNDA BEKLETİLİYOR

Nazilli Belediyesi’nin Ekim ayı oturumunun 7. maddesi olarak görüşülen 1709, 1710 ve 1749 parseller ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, mecliste görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi.

5 kişiden oluşan imar komisyonu tarafından görüşülen tadilat konusunda İYİ Partili meclis üyeleri ile görüş ayrılığına düşen CHP’li meclis üyelerinin tadilatın onaylanmaması konusunda görüş bildirdiği öğrenildi.

Halen imar komisyonunda ertelenerek bekleyen tadilat değişikliği konusunda İYİ Partili Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan’ın ısrarcı olduğu ve arazinin ticari alana çevrilmesi konusunda olumlu görüş bildirdiği öğrenildi.

DEĞERİ 4 KAT ARTACAK!

350 bin TL’ye satın alınan ve içerisinde bitişik nizam 3 kat imar izni bulunan 1244 metrekare arazi üzerine bu günün şartlarıyla yapılabilecek olan 8 daire her biri 150 bin TL’den satılmış olsa sahibine 1 milyon 200 bin TL gelir kazandıracak.

Geçmişteki belediye yönetiminin kelepir fiyata sattığı bu arazi, şayet  imar komisyonunda akaryakıt istasyonu yapılmak üzere onaylanırsa bu fiyat en az dört katına çıkarak büyük bir rant elde edilmiş olacak.

BAŞKAN ÖZCAN BU KONUDA RAHATSIZ

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın, bir önceki yönetim tarafından cami alanı olarak işaretlenmesine rağmen kelepir fiyata satılan bu arazinin akaryakıt istasyonuna  çevrilmesine ilişkin rahatsızlığı olduğu konuşuluyor. Meclise gelen bu kararın düzeltilerek Büyükşehir’e iade edilmesi ise kulislere yansıyan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Belediyeye ait arazilerin satışının yapılmaması konusunda seçim öncesi propaganda yapan Başkan Özcan’ın daha önceden imarda işaretlenen arazilerin satılmaması konusunda hassas davrandığı ve bu konuda rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

Sepetim