0.542. 537 86 70

Nazilli Kaymakamı doğru olanı yaptı…

“Okul bahçeleri otopark olarak kullanılamaz, düğünlere kiraya verilemez…”

2019-11-28

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, ilçe genelinde okul bahçelerinin amacı dışında kullanılmasına izin vermedi. Daha önce Okul Aile Birlikleri tarafından ihaleye verilen okul bahçeleri amacı dışında kullanılıyordu.

Sadece Nazilli ilçesinde değil Aydın’ın 17 ilçesinde okul bahçeleri gerek otopark olarak gerekse düğünlere kiraya verilerek, bazı okul bahçeleri de dinlenme parkı olarak kullanılıyor.

Gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekse ilçe Milli Eğitim müdürlükleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19. 10. 2016 tarihli genelgesini uygulamıyor, okul aile birlikleri tarafından kiraya verilen okul bahçelerinin amacı dışında kullanılmasına göz yumuyordu.

NAZİLLİ KAYMAKAMI DOĞRU OLANI YAPTI…

Nazilli’de okul bahçelerinin amacı dışında kullanılmasını yasaklayan Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Milli eğitim Bakanlığı genelgesini uygulayarak doğru olanı yaptı.

İlkokul, Ortaokul, Lise bahçeleri okul aile birliği insiyatifinde ihaleyle kiralanıyordu. MEB okulların açık alanlarının ticari faaliyet kapsamında kullandırılamayacağını 19. 10. 2016 tarihli genelge ile açıkladı ve bu genelgeyi 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdi. Bu genelgeye göre: “Okul açık alan bahçelerinde düğün yapılamaz, okul bahçelerinden otopark kirası alınamaz.”

OKUL BAHÇELERİ DÜĞÜNLERE KİRAYA VERİLEMEZ..

Okul bahçeleri otopark olarak kullanılamaz, düğünlere kiraya verilemez.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından tüm dağıtım yerlerinde gönderilen resmi yazı ve eklerinde okul bahçelerinin kullanımı hakkında açıklama yapılmıştır. Bakanlık okullara ait açık alanlarda hiçbir şekilde ticari faaliyete izin vermiyor ve okul aile birliği dahil ticari amaçla kullandırılmamasını vurguluyor. Önceki yıllarda özellikle okulların bahçelerinin otopark olarak kullandırılması durumu çok tartışılmış ve okul aile birlikleri tarafından farklı uygulamaların ortaya çıkmasına neden olmuştu. Okulların dışında bazı İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri de bahçelerini otopark olarak kiraya vermektedir.

OTOPARK GELİRİ VELİ NİMET!

Özellikle turistlik yerlerde yer alan okullar, nüfusu yoğun olan şehirlerde kent merkezinde yer alan okullar bahçelerini otopark olarak kiraya vermekte ve bu kiradan büyük paralar kazanıyor. Bazı yerlerde ise otoparka kiraya verilen bahçelere o okulun öğretmenleri dahi ücret ödeyerek giriyor. Bu konuda öğrencilerden ve velilerden MEB’e çok fazla şikayet gitmesine rağmen okul bahçeleri yıllardır otopark olarak kullanılıyor. Okul içerisinde yer alan ve ticari faaliyet için kullanılabilecek alanlar okul aile birliği tarafından kiraya veriliyor ve işletiliyor. Okulların açık alanları (okul bahçeleri) Okul Aile Birliği tarafından işletilebilecek alanlar arasından çıkarılmıştır.

OKUL BAHÇELERİNİN DÜĞÜNE KİRAYA VERİLMESİ YASAK

Okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasının yasak olması gibi düğünlerde kullanılmak üzere kiraya verilmesi yasaktır. Okul aile birlikleri tarafından özellikle nüfusu yoğun şehirler ve büyük köy okullarının bahçeleri düğün için kiraya veriliyor. Aydın ilinde de başta Nazilli olmak üzere Efeler İlçesi ve Kuşadası ilçesi ile büyük köylerde, beldelerde ve bazı ilçelerde okul bahçeleri düğünlere kiralanıyor. MEB yayınlamış olduğu genelgede okula ait açık alan içerisinde kesinlikle ticari faaliyette bulunulamayacağını, okul bahçelerinin kullandırılamayacağını belirtmesine rağmen Milli Eğitim Müdürleri bu yasağa uymuyor göz yumuyordu.

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı genelgesini uygulamaktır. Doğru olanı yapmıştır...

Sepetim