0.542. 537 86 70

Nehirsan A.Ş.’den Basın Açıklaması…

Son günlerde Türkiye gündemine oturan Didim Belediyesi’nin binası, araçları ve mallarına uygulanan haciz ve icra işlemleri hakkında kamuoyunda bilgi kirliliği yaratıldığını belirten Nehirsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak, “Mağduriyetimizin giderilmesi adına kanunlar çerçevesinde verdiğimiz hak mücadelemizde yaklaşık elli milyon Türk Lirası olan kaybımıza karşılık hukuken alacağımız olan 1.405.565,63 TL ticari kaybımızı hiç bir şekilde karşılamamaktadır” dedi.

2018-10-04

1 milyon 405 bin 565 TL. borcunu ödeyemeyen Didim Belediyesi’nin Nehirsan A.Ş.’ye icra takibi başladıktan sonra 1 milyon 472 bin TL para cezası kestiğini kaydeden Ahmet Orak yapılan açıklamada “Ne büyük tesadüftür ki kanunen hakkımız olan alacağımızı resmi olarak beyan ettiğimiz, yani DİDİM BELEDİYESİ’NE HUKUKSAL VE RESMİ OLARAK İCRA TAKİBİNİ BAŞLATTIĞIMIZ 27.08.2018 TARİHLİ YAPILAN DENETİM sonucu yanlış tutanağa dair Didim Belediyesi Encümenince tarafımıza 1.472.000 TL de para cezası uygun görülmüş. NEHİRSAN FİRMASINA KARŞI KİŞİSEL HUSUMETİN AÇIKÇA ORTAYA KONULDUĞU, İCRA BEYANI İLE AYNI GÜN YAPILAN BU ANİ DENETİM VE YAPI DENETİM TUTANAĞINA DAİR DİDİM BELEDİYESİ ENCÜMENİNCE BİZE VERİLEN PARA CEZASI DA 394 MT2 LİK PERGOLE İŞGAL ALANI ÜZERİNDEN DE HESAPLANMADIĞI ÇOK AÇIKTIR. Didim Belediyesinin doğrudan temin yolu ile geliştirdiği tüm rant ağını ve her türlü hukuk dışı gelir ve ceza yöntemlerini ve hukuksuz, yasalara aykırı, ölümlü kazalara bile sebep olmuş tüm keyfi uygulamalarını da Didim’i seven, hak hukuk isteyen tüm Didimliler sorgulamalıdır. Kanunların izin verdiği ölçüde hukuken biz bu sorgulamaları yapacağız. BELEDİYE BAŞKANLIK MAKAMI DA DAHİL, HİÇ BİR ÜST DÜZEY YETKİLİNİN KEYFİYETİNCE VE KİŞİSEL HUSUMETİ İLE YÖNETİM ANLAYIŞI GELİŞTİRMESİNE, YETKİSİNİ KULLANARAK KANUNLARI YANILTMASINA, CEZALAR YAĞDIRARAK SİNDİRMEYE ÇALIŞMASINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ” dedi.

NEHİRSAN A.Ş.’DEN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

KAMUOYU’NA SAYGIYLA DUYURUMUZDUR;

“KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRMEK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZDİR..”

Didim Belediyesi ile yaşadığımız hak mücadelemizde, mağduriyetimizin ve haklılığımızın yarattığı ilgi sonrası yerel ve ulusal basında geniş yer bulan, Gevrek Mevkii 1476 parsel’deki RUHSATLI taşınmazımıza dair;  Didim Belediyesi ve Didim Belediye Başkanlığınca kişisel husumet ile hareket eden tüm üst düzey yöneticilerine karşı olan hak ve hukuk mücadelemizde; mağduriyetimizin giderilmesi adına, hukuksal zeminde ve kanunu süreçlerde gelişen  ‘HUKUKSAL HACİZ’ işlemleri ile ilgili olarak KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRMEK öncelikli görevimizdir. Mağduriyetimizin izzahı adına aşağıdaki açılamaları yapma gereğimiz doğmuştur;

“SEÇİMDEN SONRA İLK İŞLERİ RUHSATIMIZI İPTAL ETMEK OLDU. NE DERDİMİZİ ANLATABİLDİK! NE BİZİ DİNLEDİLER NE DE ÇÖZÜM GELİŞTİRDİLER.” 

Sayın Cumhurbaşkanımızın yatırımcıyı davet eden, yatırımcıya yol açan ve bizim gibi yatırımcıları teşvik eden çağrısını önemle dikkate alan firmamız NEHİRSAN A.Ş yeni ve güçlü yatırımları için gelişmekte olan turizm şehri güzel şehrimiz Didim’i seçmiştir. Yaklaşık 150 milyon Euro’luk tamamı yurtdışı kaynaklı yatırımlarımızı gerekli hukuksal ve bürokratik süreçleri hassasiyetle gözeterek, kanunlar çerçevesinde, 2014 yılında dönemin Didim Belediyesinden de almış olduğu Ruhsat ile ilk önemli yatırımının inşaatına başlamıştır.  30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerin ardından Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın göreve gelmesi ile birlikte kamuoyunun da yakından bildiği ve takip ettiği gibi RUHSATIMIZIN GEREKÇESİZ İPTALİ İLE MAĞDUR EDİLDİK ve elbette vakit kaybetmeden hukuksal zeminde hak mücadelemize başladık.

Her platformda haktan, hukuktan, adaletten ve mücadeleden bahsederken ekonomik kalkınmanın ve refahın önemini vurgulayan; üst düzey yöneticilerinin her türlü direniş çağrıları ile hak ve hukuk arayışı için her fırsatta sokaklara inen Cumhuriyet Halk Partililer ve tüm mağdur edilmişler bizi ve haklı mücadelemizi çok iyi anlayacaklardır. Görev aldığı ilk günden bu güne kadar, Atatürk’ün kurduğu partinin adına yakışmayacak biçimde yönetilen Didim Belediyesi, diğer yatırımcı turizm ve inşaat firmaları ile de sıkıntılar yaşadığını iyi bildiğimiz, kendi dava arkadaşları ve meclis üyelerince bile ağır eleştiriler alan DİDİM BELEDİYE BAŞKANI AHMET DENİZ ATABAY’IN YATIRIMCIYI KÜSTÜREN, HALKTAN VE UZLAŞMADAN UZAK, ÇÖZÜM GETİRMEYEN, SÜREKLİ SORUN YARATAN YÖNETİM ANLAYIŞI İLE ÖNCELİKLE KENDİSİNE GÜVENEN DAVA ARKADAŞLARINA, DEĞERLİ DİDİM HALKINA, EMEKÇİ DİDİM BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA VE DE ELBETTE ÖNCELİKLE ONU BU GÖREVE LAYIK GÖREN CUMHURİYET HALK PARTİSİ LİDERİ SN. KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA BÜYÜK HAKSIZLIK YAPMIŞTIR.

Mağduriyetimizin giderilmesi adına kanunlar çerçevesinde verdiğimiz hak mücadelemizde yaklaşık elli milyon Türk Lirası olan kaybımıza karşılık hukuken alacağımız olan 1.405.565,63 TL ticari kaybımızı hiç bir şekilde karşılamamaktadır. TİCARİ KAYBIMIZI VE MAĞDURİYETİMİZİ GİDERMEDİĞİ GİBİ, DİDİM BELEDİYESİ’NİN KENDİNİ HAKLI ÇIKARMAK ADINA SARF ETTİĞİ ENERJİYİ İLÇEMİZİN TANITIMI, GELİŞİMİ VE SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN KULLANMASINI TERCİH EDERDİK. Hiçbir şekilde çözüm aramayan, uzlaşma sergilemeyen Didim Belediyesi Başkanlık makamının husumet güden tavrına karşılık, Didim Belediyesi adına bize ulaşan resmiyetten ve ciddiyetten uzak aracıların Didim Belediyesince tarafımıza ödenmesi gerekli mevcut yasal borcun gayri resmi taksitlendirme talebine çözüm arayan firmamız, başkanlık makamı aracındaki hacze dair yaptırımı ortadan kaldırmış, Belediye hizmetlerinin aksamamasına özen göstermiş ve iyi niyet sergilemiş fakat Didim Belediyesinin resmi süreçte yasal taksitlendirme talebinde de bulunmaması sebebi ile

KANUNEN HACİZ DOSYASININ YERİNİ ARTIK İCRA DOSYASI ALMIŞTIR.

Büyük yatırımımıza başladığımız ilk gününden bu yana Didim Belediye başkanlığınca bir yönetimin verdiği bir diğer yönetimin iptal ettiği ruhsatımıza dair alınan hukuksuz yıkım kararına karşın, kanımızın son damlasına kadar kanunlar çerçevesince mücadele vereceğimizi, kişisel çıkarlar ve husumet ile yönetilen DİDİM BELEDİYESİNDE VE KAMUOYU NEZDİNDE SORGULADIĞIMIZ TÜM DURUMLARIN HUKUK VE KANUN KARŞISINDA DA GEREK BAŞKANLIK MAKAMINCA GEREKSE YETKİLİ PERSONEL NEZDİNDE SORGULAMASINI YAPACAĞIMIZIN bir kez daha altını çizerek;  Sn. Didim Belediye Başkanı’nın kamuoyuna yaptığı son açıklamada söyledikleri ile konuya dair Didim Belediyesi’nin resmi tutanak kayıtlarının bile birbirini tutmadığını da ayrıca belirtmek isteriz. BİZ KANUNLARA, YASAYA VE ADALETE GÜVENİYORUZ.

Devletimizin imar barışı ile kasasına girecek gelirine bile engel çıkaran tavır sergilenmesine karşın; Devletimizin yasalarla uygulamaya koyduğu, her platformda çağrıları yapılan, çözüm geliştiren ve beklenen imar barışı ile bu yasadan faydalanan tüm diğer şahıs ve firmalar gibi şirketimiz de Gevrek Mevkii 1476 Parsel’deki RUHSATLI taşınmazımıza dair gerekli yasal başvuruda bulunmuştur. İmar barışı yasasında da bahsedildiği gibi “31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış, kaba inşaatı biten yapılarda, kat çıkmadan ve binayı büyütmeden eksik imalatlar tamamlanabilir” maddesi uyarınca, resmi tüm tutanaklardaki hali ile 23.12.2016 tarihinde mühür fekki yapılarak, kabası Didim Belediyesi tutanaklarında da görüleceği hali ile çok önce yapılmış; tüm imalatımıza dair ki istenirse bilirkişi raporu ve betonarme örnekleri ile bu her türlü ispata açıktır, İNŞAATIMIZIN İMAR AFFINA UYGUNLUĞU TARTIŞMA KONUSU BİLE DEĞİLDİR.

Şahsi husumet ile imar affı başvurumuza engel olmak adına Didim Belediyesi Yapı Kontrol ekiplerince 27.08.2018 tarihli denetimde Yapı Tatil zaptındaki tutanakta bahsi geçen ve Didim’de pek çok yapıda olduğu gibi bizim inşaatımızda da bulunan, iki blok arasındaki zemin terasımıza 394 mt2 lik alan işgal eden yağmur ve güneşten korumak amaçlı yapmış olduğumuz Pergole iskelet ki henüz tamamlanmamıştır, Didim Belediyesi Yapı Tatil Zaptı tutanağında ifade edildiği gibi kolon ve kiriş sistemi ile üretilmemiş olup, çelik profil ve tutucusu olarak kullandığımız yutong malzeme ile oluşturulmuştur. Öncesinde yapılmış olan pergole imalatı imar affı süresince belirlenen 2017 tarihi kapsamındadır. Didim Belediyesi’nin en son inşaatımıza yaptığı mühürleme de 2016 tarihli olup 1,5 yıl boyunca inşaatımızda herhangi bir faaliyet ve çalışma olmamıştır.  2018 yılında şahsi husumet ile imar affı başvurumuza engel olmak adına faaliyet varmış gibi gösterilen yanlış tutanağın dışında da kanunen çok açıktır ki Pergole İmalatları ruhsata yani imar affı kapsamına girmez.

Ne büyük tesadüftür ki kanunen hakkımız olan alacağımızı resmi olarak beyan ettiğimiz, yani DİDİM BELEDİYESİ’NE HUKUKSAL VE RESMİ OLARAK İCRA TAKİBİNİ BAŞLATTIĞIMIZ 27.08.2018 TARİHLİ YAPILAN DENETİM sonucu yanlış tutanağa dair Didim Belediyesi Encümenince tarafımıza 1.472.000 TL de para cezası uygun görülmüş. NEHİRSAN FİRMASINA KARŞI KİŞİSEL HUSUMETİN AÇIKÇA ORTAYA KONULDUĞU, İCRA BEYANI İLE AYNI GÜN YAPILAN BU ANİ DENETİM VE YAPI DENETİM TUTANAĞINA DAİR DİDİM BELEDİYESİ ENCÜMENİNCE BİZE VERİLEN PARA CEZASI DA 394 MT2 LİK PERGOLE İŞGAL ALANI ÜZERİNDEN DE HESAPLANMADIĞI ÇOK AÇIKTIR. Didim Belediyesi Yapı Denetimin konulara nasıl yaklaştığının en bariz göstergesi olan bu tutanak sonrası, imar affı barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam eden başvuru süreci olmasına karşın, firmamıza verilen cezaya dair ihale ilanı da kanuna aykırı biçimde imar affı başvuru süreci bitmeden yayınlanmıştır. Kaldı ki HER YÖNÜ İLE TUTARSIZLIK SERGİLEYEN BU DURUMU VE DİDİM BELEDİYE ENCÜMENİ’NİN NASIL BİR HESAPLAMA YAPARAK BU CEZAYI UYGUN BULDUKLARINI, GEREK KAMUOYU NEZDİNDE, GEREKSE DE HUKUKSAL OLARAK MUTLAKA SORGULAYACAĞIZ. Didim Belediyesinin doğrudan temin yolu ile geliştirdiği tüm rant ağını ve her türlü hukuk dışı gelir ve ceza yöntemlerini ve hukuksuz, yasalara aykırı, ölümlü kazalara bile sebep olmuş tüm keyfi uygulamalarını da Didim’i seven, hak hukuk isteyen tüm Didimliler sorgulamalıdır. Kanunların izin verdiği ölçüde hukuken biz bu sorgulamaları yapacağız. BELEDİYE BAŞKANLIK MAKAMI DA DAHİL, HİÇ BİR ÜST DÜZEY YETKİLİNİN KEYFİYETİNCE VE KİŞİSEL HUSUMETİ İLE YÖNETİM ANLAYIŞI GELİŞTİRMESİNE, YETKİSİNİ KULLANARAK KANUNLARI YANILTMASINA, CEZALAR YAĞDIRARAK SİNDİRMEYE ÇALIŞMASINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ. Kanunların bize izin verdiği çerçevede keyfi yönetim şekline de cezalarına da itiraz edeceğiz. İyi biliyoruz ki Didim Belediyesi’nin haksız ve taraflı uygulamaları ile kanunlar karşısında uğradığımız zararı karşılamasa bile, tarafımıza ödemekle yükümlü olduğu tazminat bedeli olan 1.405.565,63 TL ne ödediği ilk tazminattır ne de bu yönetim anlayışı ile son olacaktır. Yakın zamanda en yakın çalışma arkadaşlarından kabul edilen meclis üyelerinden birine bile oldukça yüklü miktar tazminat ödediği süreç de kamuoyunca iyi bilinmektedir ve tartışma konusu olmuştur. Didim Belediye Başkanlığının kamuoyunu yanıltan son açıklamalılarını okuyunca anladık ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da yanlış bilgilendirilmiş olmalı ki kendileri bağımsız yargıyı da etkileyen bizi maddi ve manevi olarak yaralayan talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.

Kişisel husumeti ile ruhsatımızı iptal eden, parti genel başkanını bile kendi çıkarları doğrultusunda eksik ve yanlış bilgilendiren, şehrimizin gelişimine ve büyük yatırımlarına engel olan Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay’ın kişisel husumeti ile almış olduğu yanlış kararlar sonucu Didim Belediyesi'nin tüm banka hesaplarına el konulmuş, Başkan'ın makam aracı da dahil Didim Belediyesinin 108 aracı hacizli ve 6 bin 197 metrekarelik belediye hizmet binası da uğradığımız zararın tanzimi karşılığında icradan satışa çıkarılmıştır. Aslen bize göre Didim Belediyesi başkanlık makamı kararları ile oluşan ve oluşacak tüm zarar, kişisel husumetler gözetilerek alınan tüm yanlış kararlar kanunen Sn. Ahmet Deniz Atabay’ın şahsından talep edilmesi gereklidir.

Kamunun süreklilik esası gereğince ya da almış olduğu yeni kararlar ve uygulamalarda mevcut Didim Belediyesi Yönetiminin çarpık kentleşme ile ilgili tutarlı bir hamlesi ve çalışması olmadığı gibi biz de biliyoruz ki ilçemizde yaklaşık iki binin üzerinde kaçak yapı ve yıkım kararı vardır. Didim’in en büyük ve en özel yatırımlarından birisini gerçekleştirmeye çalışan firmamız keyfi kararlar ile durdurulmadan, faaliyetlerine devam etseydi, ekonomik olarak zor günler geçirilen şu günlerde yüzlerce kişiye farklı iş ve istihdam olanağı sağlayacak, şehrimizin yurtiçinde ve dışında tanıtımını yapacak ve şehrimizin kalkınmasında payı olacak, yeni yatırımların ve yatırımcıların da önünü açacaktı. Didim gelişecek Didim daha da güzelleşecekti.

Didim Belediye Başkanı maksatlı ve hukuksuz keyfi uygulamaları ile en başta onu bu göreve getiren Didim Cumhuriyet Halk Partisine, Didim Halkına, Didim Belediyesine, Didim’in tanıtımına ve Didim’e zarar vermiştir. Gerek firmamıza gerekse ilçemize yapılan bu kötülüğe, yapılan her türlü keyfi uygulamaya ve verilen keyfi cezalara hukuksal zeminde ve kanunların bize izin verdiği ölçüde karşılık vermek, buna izin veren yetkili kişilerin gerekli cezayı almalarını sağlamak adına yapacağımız hak ve hukuk mücadelesi Didim’e ve Didimliye sözümüzdür.

Kanunlar çerçevesinde devam eden hak ve hukuk mücadelemizde Nehirsan Grup olarak Didim’in kaybettiği hiçbir durumu bizler hiçbir koşulda kazanç olarak görmüyoruz. Didim Belediyesinden alacağımız tazminatlardan ilçemizin yurtiçinde ve yurtdışında çok daha doğru etkin ve etkili tanıtılması adına Didim’in tanıtımına ciddi bir pay ayırdığımız bilgisini ile

Kamuoyuna Saygılarımla;

Nehirsan A.Ş Adına / Ahmet Orak

 

Sepetim